Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

ArKoKo 14.08.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez JamBes
czesć. Jestem na tym forum pierwszy raz. Mam Liteon SOHW-832S i Liteon LTR-52246S. Do zrobienia kopi zapasowej filmu używam program DVD Shrink 3.2. Filmy wypalam 2.4x i 4x w Nero i wszystkie działają na stacjonarnych. Przeraża mnie narazie cena DVD+R DL.

Naprawdę ?? Ja też jestem szczęśliwym posiadaczem DVDRW SOHW-832S!! Również zachowuję podobne parametry nagrywania i wszystkie dotychczas wypalone płytki (4,7 GB) chodzą bez zarzutu zarówno w napędach w innych komputerach jak i odtwarzaczach stacjonarnych. Absolutnie nie zgodzę się z przedmówcą G-Vaderem, że only Pioneer i nic ponad to. W przeszłości byłem posiadaczem napędów optycznych (DVD, CDRW) renomowanych firm (nazw nie wymienię żeby nie robić antyreklamy) i srodze się na nich zawiodłem.

LucasDhala 15.08.2004 13:18

Tak,ja wiem, ze Pioneer jest dobra fiirma. Jednak mi chodzi o nagrywarki. Czy robia porzadny sprzet (wiadomo, ze jakosc wykonania wyprzedza np Lite-Ony), chodzi mi raczej o mozliwosci tych sprzetow. Czy nadazali za rynkiem, czy raczej byli zawsze o krok w tyl itp. Moze byli liderem w wprowadzaniu jakis technologii ? Robie badanie rynku przed inwestycja :D

Tez nie zgadzam sie z teza (w dziedzinei komputerow) ze tylko firma X jest najlepsa. rozne modele roznie wychodza roznym firmom. Raz lepiej, raz gorzej...

:banan2:

slawekj 15.08.2004 20:24

A ja mam pytanie ogólne: w jaki sposób część osób twierdzi że płyty przez nich nagrane na konkretnych palnikach są lepsze od innych. Bo to że są czytane to wcale nie oznacza że są prawidłowo wypalone. Może tak więcej testów to porównamy co tak naprawdę jest lepsze?

B@rtek 15.08.2004 20:41

Zgadzam się ze slawkiem. :D

_Vip_ 15.08.2004 21:09

a moim zdaniem robi sie powolutku z tym calym kprobe'em to same chore zamieszanie co z 3dsmarkiem i grafami.Tak jak tam sie walczylo o kazdy glupi punkt wiecej,tak tu niektorzy popadaja juz w jakas manie i usilnie walcza o jak najmniejsza ilosc czerwonych kreseczek.

plyta ladnie chodzi w stacjonarkach i komputerowych dvd-rom'ach to znaczy ze jest dobrze nagrana

nacuna 15.08.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez _Vip_
a moim zdaniem robi sie powolutku z tym calym kprobe'em to same chore zamieszanie co z 3dsmarkiem i grafami.Tak jak tam sie walczylo o kazdy glupi punkt wiecej,tak tu niektorzy popadaja juz w jakas manie i usilnie walcza o jak najmniejsza ilosc czerwonych kreseczek.

plyta ladnie chodzi w stacjonarkach i komputerowych dvd-rom'ach to znaczy ze jest dobrze nagrana

Chodzic chodzi, ale poczekaj sobie te pare miechow i zobaczymy czy dasz rade na jakichkolwiek stacjonarka odczytac! Stad wazne jest pomiar bledow PI i PO oraz jakosc plyty (chodzi o firme).

_Vip_ 15.08.2004 22:03

ale to juz zalezy od jakosci nosnika,a nie od jakosci nagrywarki

ja nagrywam tylko na platinumach +R x8 i jestem zadowolony

legion 15.08.2004 22:49

Ilość załączników: 1
moze niech ktos zapoda jakis test pionka w kprobe to porownamy z litkiem:)
moj ostani wykres(verbetinka):

Turboni 15.08.2004 22:51

dokladnie jakies inne plytki wypalone na innych palnikach trzebaby bylo zobaczyc w k-probe a potem jechac po liteonie (moga byc ciekawe wyniki)

slawekj 15.08.2004 23:12

No to jesteśmy w jednej lidze.

namor 15.08.2004 23:22

Ilość załączników: 1
a to moje ulubione płytki Platinum x8 palona x8

nacuna 15.08.2004 23:27

Kurde szkoda, ze nie mam litka to bym sprawdzil ilosc bledow PI i PO na moich plytach dvd+r => dvd-rom nagranych na nec'u 2500A. Nosniki to verbatim 4x nagrywane z predkoscia 2,4x

Turboni 15.08.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez namor
a to moje ulubione płytki Platinum x8 palona x8

super wykresik musze ich sprubowac :D

slawekj 15.08.2004 23:31

Cytat:

Napisany przez Turboni
super wykresik musze ich sprubowac :D

Chyba kolega Namor włączył Realtime? :taktak:

namor 15.08.2004 23:36

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chyba kolega Namor włączył Realtime? :taktak:

niestety nie ,tylko Remove the spike

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:21.