![]() |
Mam przed sobą Komputer Świat z 2002 roku i jest tam test nagrywarek dvd. Na 1 miejscu jest ten Pioneer A04 i co chcecie o nim wiedzieć :D
|
Ok, moja propozycja jest następująca: wybrać się do sklepu i kupić takie same płyty (najlepiej do jakiegoś supermarketu, bo na ogół mają centralne zaopatrzenie z tej samej partii), Nagrać płyty w Nero 6.3.1.17 zgodnie z radą bartka, a pliki niech to będą 4 archiwa po 1.00 GB (bajtów: 1 073 741 824) każde, wykonane w najnowszym dostępnym WinZIP (ja mam 9.0 built 6028). Oczywiście całość na identycznych ustawieniach.
Poza tym test itak nie będzie miarodajny, bo mamy inne HDD i CPU i może być traktowany jedynie poglądowo... Cytat:
(a moją opinię na temat testów w polskiej edycji PCWK znasz...) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecam Torque i bedziecie mieli przy okazji fajny film :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Legion: skontaktuj się ze mną przez GG jeśli możesz... (nooo, to mój 13 post... magiczna liczba, ilość apostołów wg. "Dogmy" :spoko: ) |
Cytat:
no ale z tego co widze to pionek twoj tylko minusy a litek nie ciekawie nagrywa je :) |
Cytat:
po 1. wychodzi najmniej pasywnych błędów zapisu, po 2. moja nagrywarka szybciej nie pociągnie ;-) A w kwestii benchmarku zdaję się na bartka :-) |
Cytat:
|
A ja uważam, że porównywanie zupełnie różnych napędów jest błędem. Dzisiaj produkowane są napędy, które nagrywają min 8x na + i -R i DL x2,4. Porównanie takich napędów różnych marek przy nagrywaniu z różnymi prędkościami da pełny obraz jakości napędów.
Ja również mogę dołączyć do każdego porównania z każdą inną niż LiteOn nagrywarką. |
Cytat:
|
No i widzicie, też się zgadzam z tym, że to są kompletnie różne napędy i pod względem obsługiwanych formatów i prędkości nagrywania LiteOn kolegi bije mojego Pioneer'a, ale mimo wszystko uważam, że przy prędkościach obsługiwanych (1x i 2x) na płytach DVD-R pod względem jakości nagrania LiteOn nawet najnowszy nie ma z nim szans...
|
Cytat:
jeśli miałeś podobne przypadki daj znać |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57. |