Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

LucasDhala 15.09.2004 09:39

Porazka

Panowie, wlasnie sie dowiedzialem (zauwazylem), ze nagrywareczka na ktora czekalem, a mianowicie Pioneer DVR-108 nie wspiera Overburningu :(

Czy jest szansa, ze naprawia to w ktoryms biosiku ? Jest sens sie pakowac ?

legion 15.09.2004 09:58

mozna miec nadzieje ale powinni wypuscic taki biosik

LucasDhala 15.09.2004 10:16

Dziekuje legion, podniosles mnie troche na duchu :D
Ogolnie starsze Pioneerki obsluguja Overburn ? Moze sie spieszyli z tym modelem ? Zostawili na pozniej do dopracowania ?:)

VanGreeg 15.09.2004 19:30

LucasDhala: czekamy na tę samą nagrywarkę - a overburningiem się nie przejmuj, z resztą komu to potrzebne?

namor 15.09.2004 20:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez LucasDhala
Panowie, wlasnie sie dowiedzialem (zauwazylem), ze nagrywareczka na ktora czekalem, a mianowicie Pioneer DVR-108 nie wspiera Overburningu :(

Czy jest szansa, ze naprawia to w ktoryms biosiku ? Jest sens sie pakowac ?

według danych zamieszczonych na CDRinfo obsługuje overburning
Pioneer DVR 108
i moja też obsługuje

LucasDhala 16.09.2004 00:12

No wlasnie Panowie, kumpel kupil, robilismy testy, nie chce nadgrac kilku mega nawet. Wyrzuca bledy (na biosie 1.10). Ja jeszcze swojej nie kupilem, czekam na werse czarna, zeby mi do obudowy pasowalo :). Nagrywareczka jest juz w ofercie komputronika. Cena 440 zl. Pojawila sie przedwczoraj :D :piwo:

VanGreeg, tak bardzo sie nei przejmuje, ale wiesz, czasem te kilka mega trzeba podciagnac. Zdarza sie, ze brakuje.

Namor. Mozesz zrobic testy (symulacje) ?

Jabba the Hutt 16.09.2004 09:29

Pioneer 108 - własnie. Czy ktoś z szanownych Panów nagrał może już na nim płytkę DL (8,5 GB) z filmem ? I czy próbował go w stacjonarnym DVD ? Może napisze o efektach takiego doświadczenia.....

Pozdrawiam

Jabba

LucasDhala 16.09.2004 13:30

Jabba the Hutt, chyba nie predko sie doczekasz takich testow :)
Kazdemu szkoda wydac kolo 1/5 ceny nagrywarki za jedna plytke, ktora w dodatku mozna popsuc :D

PS: Ktos sie orientuje kiedy maja bys osiagalne CZARNE wersje tego cudenka ? :) Czekam, chce zeby mi do obudowy pasowalo :D

soldier 27.09.2004 20:48

clone dvd 2 nie radzi sobie sobie z zabezpieczeniem CSS , dvdfab natomiast omija to zabezpieczenie bez problemów

namor 27.09.2004 21:16

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Pioneer 108 - własnie. Czy ktoś z szanownych Panów nagrał może już na nim płytkę DL (8,5 GB) z filmem ? I czy próbował go w stacjonarnym DVD ? Może napisze o efektach takiego doświadczenia.....

Pozdrawiam

Jabba

własnie kilka dni temu kupiłem Verbatim DVD+R DL 8.5GB i nagrałem na niej nie film tylko koncert (7.7 GB) cały proces wypalania z prędkością x4 przebiegł bez problemowo płyta jest bez problemu odczytywana zarówna w nagrywarce jak i w stacjonarnym Grundig GDP 2300,sprawdzałem też na innych odtwarzaczach (Manta i Seg) i też chodzi bez najmniejszego problemu.
u znajomego zrobiłem test w Kprobe na litku 832 (byłym moim litku)
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php?p=324060&postcount=13
Mogę go śmiało polecić Pioneer DVR 108 tym, którzy szukają dobrego palnika, na którym bez problemu można wypalić każdą płytkę zarówno te z górnej półki cenowej jak i z dolnej

flakon 28.09.2004 08:43

Cytat:

Napisany przez soldier
clone dvd 2 nie radzi sobie sobie z zabezpieczeniem CSS , dvdfab natomiast omija to zabezpieczenie bez problemów

radzi sobie radzi-tylko trzeba uruchomic AnyDVD w tle.
Pozdrawiam

slawekj 28.09.2004 11:24

Cytat:

Napisany przez namor
własnie kilka dni temu kupiłem Verbatim DVD+R DL 8.5GB i nagrałem na niej nie film tylko koncert (7.7 GB) cały proces wypalania z prędkością x4 przebiegł bez problemowo płyta jest bez problemu odczytywana zarówna w nagrywarce jak i w stacjonarnym Grundig GDP 2300,sprawdzałem też na innych odtwarzaczach (Manta i Seg) i też chodzi bez najmniejszego problemu.
u znajomego zrobiłem test w Kprobe na litku 832 (byłym moim litku)

Mogę go śmiało polecić Pioneer DVR 108 tym, którzy szukają dobrego palnika, na którym bez problemu można wypalić każdą płytkę zarówno te z górnej półki cenowej jak i z dolnej

Muszę Cię zmartwić. Twoja płytka DL nagrana na Pioneer DVR 108 jest źle nagrana. Suma błędów 10-krotnie większa od dobrze nagranej płytki DL.
Dla porównania Verbatim DL na LiteOn 1633S. :)

B@rtek 28.09.2004 19:15

No no Sławek piękny wykres jak na DL :taktak:

P.S.
A mówią, że litek słabo pali DL :)

legion 28.09.2004 19:22

Cytat:

Napisany przez slawekj
Muszę Cię zmartwić. Twoja płytka DL nagrana na Pioneer DVR 108 jest źle nagrana. Suma błędów 10-krotnie większa od dobrze nagranej płytki DL.
Dla porównania Verbatim DL na LiteOn 1633S. :)

kolega szaleje jak mu siadzie 1633s to pojdzie po nowy model i udowodni ze litek jest palnikiem pierwsza klasa:piwo:
trzeba po prostu umiec obslugiwac litka a nie na niego psioczyc:D

B@rtek 28.09.2004 19:55

A wyjdzie litek 1673S z obsługą DVD-+R 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x i DL 4x :D Już na to czekam :jem:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:19.