Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

VIZZARD 24.03.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez Elias
A fakt NEC to bardzo dobra wypalarka, jedna z tych, które mam u siebie.
Żal mi :glaszcze: natomiast właścicieli LiteOn-ów.
Ta wypalarka tak zeszła na psy (kiedyś były to nawet niezłe sprzęty).

I tu się zgadzam :taktak:

Zarówno co do Neca jak i co do Litka

Liteon swoją świetność zakończył chyba na modelu 832

W modelach wyższych więcej jest już chyba przypadkowości

Niż zamierzonego działania :|

Ale każdy mieć swoje zdanie prawo ma :mruga:

Elias 24.03.2005 07:17

Cytat:

Napisany przez Monica
Mój kolega bazuje na nośnikach Verbatim, a te nawet w Lite One nie robią niespodzianek, sama też dzisiaj kupiłam paczke 25szt Verbatim (minusy x8) i zapłaciłam 54zł, czyli wyszło 2,16 za płytke. Proponuje nie łakomić sie na tanioche, bo to się nie opłaca, a w stacjonarnym odtwarzaczu mogą się pojawić problemy z prawidłowym odczytem, nawet jeśli nagrywarka ją prawidłowo nagra. ;)

Dziwne podejście masz do tematu ???
Gdybym tak od tych 8 lat, przez które wypalam, za nośniki przepłacał, to już by się niezła sumka uzbierała.
Tańsze, nie zawsze znaczy gorsze.
Warto próbować nowych (ja zawsze sprawdzam na mało istotnych rzeczach)
Dzięki temu, nie kupuję teraz nośników za 2,16, tylko za 1,30 czyli 40% taniej i jak do tej pory się nie zawiodłem :) .

Elias 24.03.2005 07:06

Cytat:

Napisany przez emte
Co myślicie o LiteOn`ach 1653s i 1673s ??? 1653 jest nawet minimalnie droższy ale parametry ma gorsze......chciałbym kupić jakąś konkretną DVDRW.....czekam na propozycje....

Nie kupuj tego chłamu.
NEC, Pioneer :spoko: mozna polecić, ale nie LitOn :rozwal: nadaje się tylko do tego.
Wiem co mówię bo mam 2 egzęplarze i żaden nie działa tak jak NEC i Pioneer, które również posiadam.
Chyba, że potem chcesz przepłacać za nośniki do tej wybrednej nagrywarki i wk... :klnie: się, że coś Ci się znowu nie czyta.

Elias 24.03.2005 07:00

A fakt NEC to bardzo dobra wypalarka, jedna z tych, które mam u siebie.
Żal mi :glaszcze: natomiast właścicieli LiteOn-ów.
Ta wypalarka tak zeszła na psy (kiedyś były to nawet niezłe sprzęty).

Esiek 23.03.2005 23:32

Cytat:

Napisany przez Elias
Hawkow ???? To te "nośniki" dają się zapisać ???
:wow: To chyba nie możliwe

Dają dają i co więcej, mój nec 2500, nie spalił nawet jednego.. heh

Elias 23.03.2005 22:11

ile to hawkow moj 3500 juz zmascił....[/QUOTE]

Hawkow ???? To te "nośniki" dają się zapisać ???
:wow: To chyba nie możliwe

Esiek 21.03.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Też mi się wydaje, że 2500 było klasą samą w sobie :taktak:

:mruga:

I to pierwszą klasą :spoko:

:D

Eh, święte słowa. 2500 nie spalił mi ŻADNEJ płyty, przy 3500 mój glowny argument ze:"jak przyjdzie kumpel to sie nie musze dygac jaka plyte przyniesie bo wiem ze nec i tak nagra" moze isc w zapomnienie, ile to hawkow moj 3500 juz zmascił....

namor 21.03.2005 21:36

Cytat:

Napisany przez emte
Co myślicie o LiteOn`ach 1653s i 1673s[...]

totalna klapa
a tak pozatym to jest taki temat jak z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!!
polecam ! ! !
a moje zdanie to:
Plextot PX-716A
Pioneer DVR 108 lub 109

emte 21.03.2005 21:11

Co myślicie o LiteOn`ach 1653s i 1673s ??? 1653 jest nawet minimalnie droższy ale parametry ma gorsze......chciałbym kupić jakąś konkretną DVDRW.....czekam na propozycje....

Frediq 17.02.2005 14:11

DZIĘKI!

ostatecznie kupiłem NEC`a 3520A , nagrałem kilka płytek różnych formatów i producentów, poza DL (troche drogie jeszcze) i nie miałem najmniejszych problemów nagrane płytki odtwarza moja stacjonarka i oto mnie chodziło ! przy okazji mogę potwierdzić, że jest rzeczywiście cicha, może jest to pojęcie względne ale oceniam ją tak bo słychać ją mniej niż mój HDD WD120 GB
tak, że polecam niezdecydowanym, i sugeruję przed zakupem sprawdzić czy data produkcji nie jest czasem z grudnia 2004 bo z tą serią były jakieś problemy
w razie kłopotów z nagrywarą nieomieszkam Was poinformować.

VIZZARD 16.02.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Realok
Niestety 3520 to nie to samo co 25xx czy 3500 :nie:

Dzisiaj najlepiej nagrywa plex i benek :taktak:

Też mi się wydaje, że 2500 było klasą samą w sobie :taktak:

:mruga:

I to pierwszą klasą :spoko:

:D

Boger 16.02.2005 00:02

Cytat:

Napisany przez SX1
napewno nec najlepiej nagrywa:) jeszcze jak trawisz na dobre nosniki to nic nie jest w stanie go pokonac :D polecam ;)

Niestety 3520 to nie to samo co 25xx czy 3500 :nie:

Dzisiaj najlepiej nagrywa plex i benek :taktak:

VIZZARD 15.02.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez SX1
napewno nec najlepiej nagrywa:) jeszcze jak trawisz na dobre nosniki to nic nie jest w stanie go pokonac

Nawet dwa Plextory? ???

:>

SX1 15.02.2005 17:34

napewno nec najlepiej nagrywa:) jeszcze jak trawisz na dobre nosniki to nic nie jest w stanie go pokonac :D polecam ;)

Frediq 15.02.2005 13:41

jaki ... ?

hej,
przeczytałem już sporo nt wypalarek DVD i i więcej czytam tym więcej mam zamętu w głowie
najpierw zdecydowany byłem na NEC`a 3520, wiele wyczytałem o nim dobrego, ale doczytałem sie tez wielu problemów, taeraz zastanawiam się nad TOSHIBĄ 5372, a może Pioneerem 108 a może LO 1653 ? :)
a może lepiej nie kupować nic ? :)
pewnie nie ma doskonałego napędu i zawsze jedni będą chwalić inni nie, ogólnie zależy mi aby nagrać DVD z filmikiem i oglądnąć na stacjonarnym i do tego NEC się nadaje, ale chciałbym też archiwizować np zdjęcia czy inny stuff i móc go po latach odtworzyć :)

dziś już kupię któryś z modeli ale może jeszcze jakieś ostatnie sugestie ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.