Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.10.2004, 15:04   #421
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wsobol
No to się cieszę, że się zgodziliśmy
Jakbyś jeszcze Vizzard odpisal coś na innym wątku o multisesji na DVD+/-R, to już bym Cię
pozdr
wsobol
Powiem szczerze, że czytałem, czytałem

Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji

Pojawiały się wątki, że jest problem :\

Ale nie wiem czy został rozwiązany

Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session
VIZZARD jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2004, 15:08   #422
wsobol
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.08.2004
wsobol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Powiem szczerze, że czytałem, czytałem

Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji

Pojawiały się wątki, że jest problem :\

Ale nie wiem czy został rozwiązany

Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session
A mimo to, i tak Cię podziwiam. Przyznać się do niewiedzy, to też sztuka.
wsobol
wsobol jest offline  
Stary 13.10.2004, 15:20   #423
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wsobol
A mimo to, i tak Cię podziwiam
No weź! Przestań!

Ja taki nieśmiały jestem ...
VIZZARD jest offline  
Stary 13.10.2004, 19:44   #424
Tomii
Bywalec

Data rejestracji: 09.10.2004
Tomii w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD:
Jeżeli Tomii będzie chciał tego Pionka

To stacjonarka powinna łyknąć DVD-R/RW i DVD+R DL

A na DVD+R/RW zawsze można nagrywać dane do odczytu na kompie
Dzięki za chęci z rozwiązaniem mojego problemu,bo sam nie wiem co zrobic i każde Wasze słowa biore do siebie.

Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!!

Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem
Pomóżcie rozwiązac mi ten problem

Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów
Tomii jest offline  
Stary 13.10.2004, 20:13   #425
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jak zmienisz booktypa na dvd-rom to dl bedzie widziana jako tloczona plyta i lyknie ja chociaz nie czyta +

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 13.10.2004, 20:13   #426
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Tomii
Dzięki za chęci z rozwiązaniem mojego problemu,bo sam nie wiem co zrobic i każde Wasze słowa biore do siebie.

Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!!

Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem
Pomóżcie rozwiązac mi ten problem

Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów
Tomii!

Nie wracajmy do tematu!

Przeczytaj raz jeszcze uważnie!

Napisałem ci o bitsettingu

A po dyskusji z wsobolem powinieneś mieć już sytuację jasną

Jeżeli masz takie kryteria jak napisałeś powyżej

I chcesz w stacjonarce oglądać filmy nagrane na DL

To ten Pionek to umożliwi

Jest tylko jedno ale ...

Celowo napisałem, że stacjonarka powinna łyknąć DL

Bo ja tego nie wiem

Musisz to sprawdzić

Pożycz jakąś płytę DL - najlepiej nagrywaną, nie tłoczoną

I sprawdź czy będzie ci chodzić

Jeżeli tak - to problem masz z głowy

A jeżeli nie

To kup Liteona 1213 lub 1633

I od tego w ogóle powinniśmy zacząć

I na tym zakończyć

VIZZARD jest offline  
Stary 13.10.2004, 20:32   #427
Tomii
Bywalec

Data rejestracji: 09.10.2004
Tomii w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD:
A jeżeli nie

To kup Liteona 1213 lub 1633

I od tego w ogóle powinniśmy zacząć

I na tym zakończyć
Do Liteona mam pewien uraz bo kumpel ma jednowarstwówke i ma problemy z nagrywaniem ; jak mi nagrał to po pierwsze, u niego nawet nie mógł odczytac jej, a po drugie u mnie w Panasonicu strasznie sie ta płyta cieła. To nie jego pierwszy przypadek taki z tym Liteonem!!!

Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem

Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera
Tomii jest offline  
Stary 13.10.2004, 20:54   #428
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Tomii
Do Liteona mam pewien uraz bo kumpel ma jednowarstwówke i ma problemy z nagrywaniem ; jak mi nagrał to po pierwsze, u niego nawet nie mógł odczytac jej, a po drugie u mnie w Panasonicu strasznie sie ta płyta cieła. To nie jego pierwszy przypadek taki z tym Liteonem!!!

Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem

Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera
Nie wiem co za cudy ten twój kumpel wyczyniał

Że Litek takiej zadyszki dostał

Trzeba by zapytać na jakich płytach nagrywał

Jakim programem, jakim Litkiem, jakim biosem, itd.

Ale jak się na tego Pioneera uparłeś

To sprawdź te DLe koniecznie

Żeby później nie było
VIZZARD jest offline  
Stary 13.10.2004, 21:42   #429
Donaldzisko
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.10.2004
Donaldzisko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.
Donaldzisko jest offline  
Stary 13.10.2004, 22:58   #430
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Donaldzisko
czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.
Jasne!

TU są!

VIZZARD jest offline  
Stary 14.10.2004, 11:05   #431
Donaldzisko
Nowy na forum

Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!
Stary 14.10.2004, 11:22   #432
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Donaldzisko
Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!
Jest wprost odwrotnie do tego co mówisz

"Plusy" palą się o niebo, no gdzieś o pół nieba lepiej, niż "minusy"

Sprawdź wykresy w przyklejonych tematach

A co do "minusów" DL to już najprawdopodobniej mamy zalążki

Podobno nowy Plextor 716A ma mieć taką możliwość po opracowaniu biosu

Może w tym roku?
VIZZARD jest offline  
Stary 14.10.2004, 15:34   #433
Donaldzisko
Nowy na forum

Cool

Miałem na myśli że filmy na "-" idą na większości starszych stacjonarnych odtwarzaczy, natomiasy często "plusów nie widzą". Chodzi mi oczywiście o samodzielnie nagrane filmy. Można to poprawić tak, że odtwarzacz widzi "+" jako dvd-rom. Programy do tych operacji sa dostępne na stronach producentów dqanej nagrywary. Testowane na odtwarzaczu mojej ukochanej sąsiadki.
Stary 14.10.2004, 22:31   #434
Thorn123
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.10.2004
Thorn123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam mam pytanie jaka nagrywarke moglibyscie polecic do ok 500zl? z gory dziekuje za odpowiedz
Thorn123 jest offline  
Stary 15.10.2004, 00:27   #435
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Thorn123
Witam mam pytanie jaka nagrywarke moglibyscie polecic do ok 500zl? z gory dziekuje za odpowiedz
liteona 1633
legion jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: