Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2004, 11:29   #16
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja też mam litka i nie narzekam (testy na stacjonarkach większość płytek też przeszła [poza esperanza, blupopem i jednym Liteon -R x4], ale to wina górki pif ok. 400 ). I widzę że ICEMAC używa takiego samego OSu . A co do PI/PIF to różnica na markowych nośnikach nie jest znowu taka wielka

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2004, 11:29   #17
Kolasty
Bywalec

Data rejestracji: 25.05.2003
Kolasty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tylko że do NEC3500 trzeba dokupić drugi napęd. Ma fatalną korekcję odczytu.Nikt o tym na forum nie chce pisać.
Stary 08.12.2004, 11:32   #18
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez tengu
Ja też mam litka i nie narzekam (testy na stacjonarkach większość płytek też przeszła [poza esperanza, blupopem i jednym Liteon -R x4], ale to wina górki pif ok. 400 ). I widzę że ICEMAC używa takiego samego OSu . A co do PI/PIF to różnica na markowych nośnikach nie jest znowu taka wielka

co od OSu to tylko w robocie, bo na 9x p2p sie sypaly a tu stabilnie wszystko chodzi

a wyniki to chyba nie sa taki zle jak na marne LDW-451 od TEGO lite-ona
Stary 08.12.2004, 11:34   #19
tengu
Hitokiri Battousai

No i czasem bywa ciekawie przy zapisie CD-R gdy płytka certyfikowana 52x chce ci się nagrywać max 24x (co prawda i tak palę 32x dane i 8-16x audio ale mimo wszystko wole mieć wybór). A co do następnego zarzutu o nagrywanie CD to ci powiem że nagrywa i to dobrze (co do DVD to nie wiem jak pali DVD+RW bo jeszcze nie próbowałem), a z drugiej strony to ja osobiścię wole wydać mniej na napęd a więcej na nośniki niż odwrotnie

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 08.12.2004, 11:34   #20
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
reszty nie wklejam bo i po co

spox VIZZARD i

VIZZARD jest offline  
Stary 08.12.2004, 11:38   #21
tengu
Hitokiri Battousai

@icemac: dla ciebie. I kolejny przykład że do sprzętu trzeba dorosnąć a nie tylko to PLUG&PLAY ^_^ . A LDW-451 wcale nie jest takie złe - mam kumpla który teraz wymienił go na tego neca i się zastanawia czy nie wrócić spowrotem do liteona

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 08.12.2004, 11:39   #22
androx
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2004
androx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD

A niech se ma kiepską korekcję ważne jest żeby nagrywał dobrze DVD a do odtwarzania DVD mam oddzielny napęd z b.dobrą korekcją
Natomiast jeżeli chodzi o nagrywanie CD to też mam oddzielny napęd
A nec ma służyć tylko do nagrywania płytek DVD i to jest ważne że robi to super
Bo jak będziesz stosował nagrywarkę dvd do wszystkiego to ogólnie będziesz miał wszystko do niczego
androx jest offline  
Stary 08.12.2004, 11:43   #23
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez androx
Bo jak będziesz stosował nagrywarkę dvd do wszystkiego to ogólnie będziesz miał wszystko do niczego
NIE WIERZE ANDROX-ie

Stary 08.12.2004, 11:53   #24
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kolasty
Tylko że do NEC3500 trzeba dokupić drugi napęd. Ma fatalną korekcję odczytu.Nikt o tym na forum nie chce pisać.
Było to poruszane już wiele razy

Na przykład TU

Oraz TU

Opinie są jednak naprawdę różne

Zresztą według TEJ recki na cdrinfo:

"DVD error correction was always a headache for NEC drives. This is not the case with the new ND-3500A, since it managed to read all test discs. On the other hand, CD error correction needs further improvements, since high reading errors were produced when reading the Abex TCD-721R/726 test discs."

Tak więc
VIZZARD jest offline  
Stary 08.12.2004, 12:05   #25
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez androx
A niech se ma kiepską korekcję ważne jest żeby nagrywał dobrze DVD a do odtwarzania DVD mam oddzielny napęd z b.dobrą korekcją
Natomiast jeżeli chodzi o nagrywanie CD to też mam oddzielny napęd
A nec ma służyć tylko do nagrywania płytek DVD i to jest ważne że robi to super
Odeślę cię tylko TU

I wszystko jasne
VIZZARD jest offline  
Stary 08.12.2004, 13:06   #26
tengu
Hitokiri Battousai

Niestety jestem zmuszony mieć jeden napęd w kompie i uważam, że litek świetnie się do tego nadaje. Ale jeśli masz jeszcze 2 inne napędy wyspecjalizowane to gratuluję. Ja nie mam zamiaru nadwyrężać swojego zasilacza Codegena 300W (prawdopodobnie mniej) zakładając jeszcze 1 napęd (dwóch nie założę z powodu posiadania dwóch hdd a na płycie nie mam raida ani sata)

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 08.12.2004, 13:11   #27
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez tengu
Ja nie mam zamiaru nadwyrężać swojego zasilacza Codegena 300W (prawdopodobnie mniej) zakładając jeszcze 1 napęd (dwóch nie założę z powodu posiadania dwóch hdd a na płycie nie mam raida ani sata)
no nie przesadzaj ze ten zasilacz to az taki shit

2xHDD
2xLITEK
duron1400@athlon2400XP
ram, plyta, fdd, czytnik kart i grafa tez wykrecona 2MX@2MX400

jakos chodzi juz od kilku lat (chodzi o zasilacz )
Stary 08.12.2004, 13:34   #28
tengu
Hitokiri Battousai

No shit to może nie i te 2,5 roku jakoś tam ciągnietego niekręconego XP1700+, płyę K7S6a,Gf3Ti200, dwa dyski (kiedyś maxtor 40GB 5400obr. i 1,2GB Seagate medalist w kieszeni, teraz Hitachi 120GB 7400obr i ten sam maxtorek w kieszeni ) , karte TV (Pixelview) a teraz ma dojść jeszcze sieciówka bezprzewodowa (w końcu mam mieć sieć w domu) a był przez spory czas modemik 56k

I obawiam się że długo nie pociągnąłby takiego traktowania z jeszcze jednym napędem

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 08.12.2004, 13:47   #29
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

no jak tak to tylko zmiana zasilki, ale i po co, skoro nie masz zwiech i tego typu
Stary 08.12.2004, 13:55   #30
androx
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2004
androx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez tengu
Niestety jestem zmuszony mieć jeden napęd w kompie i uważam, że litek świetnie się do tego nadaje. Ale jeśli masz jeszcze 2 inne napędy wyspecjalizowane to gratuluję. Ja nie mam zamiaru nadwyrężać swojego zasilacza Codegena 300W (prawdopodobnie mniej) zakładając jeszcze 1 napęd (dwóch nie założę z powodu posiadania dwóch hdd a na płycie nie mam raida ani sata)
No ja mam i raida i sata tak jakoś wyszło
i zasilacz 450W
no i te napędy
ale powiem ci że twój wytrzymał by dodatkowe obciążenie w postacji napędu optycznego w końcu on tak dużo nie pobiera mocy
androx jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: