Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.05.2014, 13:15   #16
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
To nie wina nagrywarekodtwarzacz zanieś ba szrot
Ten odtwarzacz pod koniec lat dziewięćdziesiątych kosztował 5000zł. Do dzisiaj nie słyszałem nic nowego lepiej brzmiącego. Kupiłem go za 1800zł, musiałem tylko wymienić laser. To pewnego rodzaju rarytas, ciężko dostępny, już dawno nie produkowany. Ale ten dźwięk.......
Oczywiście dla kogoś kto przywiązuje do tego wagę.
http://www.usaudiomart.com/details/6...images/639008/

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.05.2014, 14:45   #17
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
Ten odtwarzacz pod koniec lat dziewięćdziesiątych kosztował 5000zł. Do dzisiaj nie słyszałem nic nowego lepiej brzmiącego. Kupiłem go za 1800zł, musiałem tylko wymienić laser. To pewnego rodzaju rarytas, ciężko dostępny, już dawno nie produkowany. Ale ten dźwięk.......
Oczywiście dla kogoś kto przywiązuje do tego wagę.
http://www.usaudiomart.com/details/6...images/639008/
To rzeczywiście bardziej muzeum niż szrot
Tak stary sprzęt gra -sam mam jeszcze Denon z lat 90....ale tu pewnie nic nie-zaradzimy -sprzęt tylko do CD i stąd też problemy-ja z takimi problemami właśnie spotykałem się w starym sprzęcie bądź modelach starych

Płyty testowe przygotowane -3 CD-R + 1 CD-R Audio- w formacie CD Audio -3 szt + CDMix-1szt
Zapis na Lite-on iHAS 424 Y ,Lite-on LH-20A1H,Lite-on DH-20A4H,Lite-on DH-20A4P-pozostaje mi się umówić ze znajomą na kawę przy muzyce
TDK Music CD-R AUDIO Ritek
Verbatim CD-R DataLifePlus MBI Made in India
Verbatim CD-R Extra Protection 52x
Sony CD-R

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2014, 15:43   #18
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wiesz, dla mnie to nie specjalnie problem. To na jakiej nagrywarce zapiszę, nie ma większego znaczenia. Ma śmigać. Z czystej ciekawości zadałem pytanie, bo to trochę dziwne.

Ze znajomą ? Przy kawce ?
Stary 20.05.2014, 22:46   #19
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Im bardziej markowy sprzet, tym ciekawsze figle płata. Z nimi to nie nowość.

Możesz w celach naukowo-badawczych zainteresować się tą śrubką, albo wypalać nagrywarkami, które lubi.
Wiem coś o zjawiskach trudno wytłumaczalnych, z którymi da się żyć, ale sam fakt ich wystąpienia wkurvia
Stary 21.05.2014, 13:02   #20
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
Wiesz, dla mnie to nie specjalnie problem. To na jakiej nagrywarce zapiszę, nie ma większego znaczenia. Ma śmigać. Z czystej ciekawości zadałem pytanie, bo to trochę dziwne.

Ze znajomą ? Przy kawce ?
Mnie też to ciekawi jak każdy nietypowy problem nie dający się zaszufladkować Właśnie dopiero wróciłem z wczorajszego przesłuchiwania i testowania muzyki u znajomej na kombajnie GRUNDING UMS2010 która w specyfikacji ma obsługę płyt CD, CD-R, CD-RW czyli teoretycznie powinna dużo lepiej współpracować z CD-R jak sprzęt kolegi @Rcobex.Ale występuje identyczny problem jak u niego -nie odtwarzają się płyty nagrane na prawdziwych Liteon IHAS i jego OEM i serii LH\DH.

Wyniki testów jeszcze bardziej zaciemniają sytuację i nie podejmę się żadnej diagnozy

Lite-on iHAS 424 Y z Lightscribe(OEM Sony AD 7241S -chipset NEC 10045)-płyta CD-R Audio w formacie CDAudio widoczna i odtwarzana bez problema
-2014-05-21_12-19-42.png

Liteon DH-20A4H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta CD-R w formacie CDMix czyli najtrudniejsza w odczycie dla sprzętu audio widoczna i odtwarzana
-2014-05-21_12-21-03.png

Liteon LH-20A1H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna -TAKI SAM CHIPSET JAK Liteon DH-20A4H na którym płyta wypalona działa
Liteon DH20A4P bez Lightscribe(chipset MTK1898E) -płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna
-2014-05-21_12-20-19.png

Nie potrafię wyciągnąć żadnych sensownych wniosków czemu tak jest -może po za tym że przyczyną może być firmware i strategie zapisu CD-R poszczególnych modelach ale to wróżba z fusów z wczorajszej kawki u znajomej

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 21.05.2014, 14:57   #21
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A spróbuj jeszcze nagrać płytkę for audio (tę ze zmienionym bitem w ATIP) na nagrywarce, których czytnik nie lubi.
Pewnie nic nie da, ale sprawdzić nie zawadzi.
Stary 21.05.2014, 15:09   #22
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
A spróbuj jeszcze nagrać płytkę for audio (tę ze zmienionym bitem w ATIP) na nagrywarce, których czytnik nie lubi.
Pewnie nic nie da, ale sprawdzić nie zawadzi.

Był już wcześniej testowany Maxell CD-R Audio na Liteon iHAS 624 B również z wynikiem negatywnym i identycznym jak zwykłe CD-R czyli nierozpoznawalny

-2014-05-21_15-05-06.png

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: