![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Ten odtwarzacz pod koniec lat dziewięćdziesiątych kosztował 5000zł. Do dzisiaj nie słyszałem nic nowego lepiej brzmiącego. Kupiłem go za 1800zł, musiałem tylko wymienić laser. To pewnego rodzaju rarytas, ciężko dostępny, już dawno nie produkowany. Ale ten dźwięk.......
![]() Oczywiście dla kogoś kto przywiązuje do tego wagę. http://www.usaudiomart.com/details/6...images/639008/
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tak stary sprzęt gra -sam mam jeszcze Denon z lat 90....ale tu pewnie nic nie-zaradzimy -sprzęt tylko do CD i stąd też problemy-ja z takimi problemami właśnie spotykałem się w starym sprzęcie bądź modelach starych ![]() Płyty testowe przygotowane -3 CD-R + 1 CD-R Audio- w formacie CD Audio -3 szt + CDMix-1szt Zapis na Lite-on iHAS 424 Y ,Lite-on LH-20A1H,Lite-on DH-20A4H,Lite-on DH-20A4P-pozostaje mi się umówić ze znajomą na kawę przy muzyce ![]() TDK Music CD-R AUDIO Ritek Verbatim CD-R DataLifePlus MBI Made in India Verbatim CD-R Extra Protection 52x Sony CD-R |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Wiesz, dla mnie to nie specjalnie problem. To na jakiej nagrywarce zapiszę, nie ma większego znaczenia. Ma śmigać. Z czystej ciekawości zadałem pytanie, bo to trochę dziwne.
![]() Ze znajomą ? Przy kawce ?
|
|
|
#19 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Im bardziej markowy sprzet, tym ciekawsze figle płata. Z nimi to nie nowość.
Możesz w celach naukowo-badawczych zainteresować się tą śrubką, albo wypalać nagrywarkami, które lubi. Wiem coś o zjawiskach trudno wytłumaczalnych, z którymi da się żyć, ale sam fakt ich wystąpienia wkurvia
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
Właśnie dopiero wróciłem z wczorajszego przesłuchiwania i testowania muzyki u znajomej na kombajnie GRUNDING UMS2010 która w specyfikacji ma obsługę płyt CD, CD-R, CD-RW czyli teoretycznie powinna dużo lepiej współpracować z CD-R jak sprzęt kolegi @Rcobex.Ale występuje identyczny problem jak u niego -nie odtwarzają się płyty nagrane na prawdziwych Liteon IHAS i jego OEM i serii LH\DH.Wyniki testów jeszcze bardziej zaciemniają sytuację i nie podejmę się żadnej diagnozy ![]() ![]() Lite-on iHAS 424 Y z Lightscribe(OEM Sony AD 7241S -chipset NEC 10045)-płyta CD-R Audio w formacie CDAudio widoczna i odtwarzana bez problema ![]() ![]() Liteon DH-20A4H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta CD-R w formacie CDMix czyli najtrudniejsza w odczycie dla sprzętu audio widoczna i odtwarzana ![]() ![]() Liteon LH-20A1H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna -TAKI SAM CHIPSET JAK Liteon DH-20A4H na którym płyta wypalona działa![]() Liteon DH20A4P bez Lightscribe(chipset MTK1898E) -płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna ![]() ![]() Nie potrafię wyciągnąć żadnych sensownych wniosków czemu tak jest -może po za tym że przyczyną może być firmware i strategie zapisu CD-R poszczególnych modelach ale to wróżba z fusów z wczorajszej kawki u znajomej
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
Był już wcześniej testowany Maxell CD-R Audio na Liteon iHAS 624 B również z wynikiem negatywnym i identycznym jak zwykłe CD-R czyli nierozpoznawalny ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Pilne! TMPGEnc & TMPGEnc DVD Author 1.6 - problem ze ścieżką audio | BlastXX | DVD-Video | 3 | 13.01.2008 12:50 |
| DOBRE ZE AZ ZAL?!Wileki TEST PŁYT DVD CD nie daj się oszukać!! | mensir67pl | Off topic | 17 | 24.05.2005 17:58 |
| Problem ze zrobieniem 1 avi z 2 DVD :( - pomóżcie | raptor123 | Napędy optyczne DVD | 4 | 12.11.2004 16:03 |
| Dylemat zakupu nagrywarki DVD | Yogiii | DVD-Video | 7 | 11.02.2004 13:58 |