![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2010
![]() |
Cześć
Moj pierwzy post na forum i odrazu problem ![]() Dzisiaj kupilem nagrywarke jak w temacie i zanim zaczne cos wypalac chcialem ją cos potestowac. Jak probuje wykonac test kprobe na bledy PI/PIF to mam "starting....." a zaraz potem "stopping...." i odrazu wywala podsumowanie w ogole nic nie testujac. Performance test odpala sie bez problemu. Odpalilem dvdinfo pro, wszystkie testy moge odpalic poza testem PIPO o który mi najbardiej chodzi. Jak tylko klikam w ta zakladke odrazu mam info "Your drive is not suitable for PIPO scanning....." Plytki ktore wkladam do napedu sa napewno ok, bo jak odpalalem kprobe na laptopie to przechodza test bez problemu. Nagrywarka jest wpieta w port SATA - w sumie tu zadnych kombinacji nie ma. Na pudelku mam info ze data produkcji to marzec, BIOS w dvdinfo pokazuje ze jest ZL1U. Ma ktos pomysl w czym problem ? Update 1. Wypalilem jedna plyte tak dla testu. Verbatim DVD+R DL z predkoscia 4x i plyta nagrala sie prawidlowo. Niestety nie moge sprawdzic jak dobrze z powyzszego powodu. Update 2. Wgralem najnowszy bios czyli ZL1W. Niestety problem nadal wystepuje ;/ Ostatnio zmieniany przez Nekondas : 28.06.2010 o godz. 15:18 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LiteON iHAS424 Y jest to OEM Optiarc AD-7241S I Ty po biosie widzę taki masz więc tu może jest problem !
Spróbuj NeroSpeedDisc |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wpisalem nazwe programu ktory podales w google i w efekcie zainstalowalem Opti Drive Control. Co ciekawe ten program dziala jak nalezy i ladnie pokazuje PIE/PIF
![]() Nie wiem tylko na ile ten pomiar jest wiarygodny i jak sie ma do tych robionych na Kprobe czy DVDInfo |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Próbuje cos potestowac tym programem ale nie wiem co sie dzieje. Teraz nagrywarka nie czyta juz kompletnie nic, nawet tego co nagrala .....
Cos mi sie wydaje ze jutro oddam ja do sklepu i wezme cos innego. Update. Wgralem spowrotem bios w wersji ZL1U i nagrywarka ożyła -czyta plyty.... Nero DiscSpeed tez dziala, wlasnie leci test. Ostatnio zmieniany przez Nekondas : 28.06.2010 o godz. 22:22 |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 12.01.2006 00:41 |
| LiteOn 1693s problem z DVD-R | tio | Napędy optyczne CD | 4 | 20.09.2005 00:17 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Problem z nagrywarka DVD LiteOn SOHW1673 | bielas | Napędy optyczne DVD | 4 | 17.03.2005 23:49 |
| PROBLEM z liteOn 411 S | pencaczek | Napędy optyczne DVD | 6 | 08.02.2004 23:46 |