![]() |
Nagrywarke sprawdziłem dzis na win 7 i jest dokładnie to samo. Nie wiem moze płyta jest nie własciwa bo wkładam cd-r. Macie może jakieś inne pomysły?
|
Windows widzi poprawnie nagrywarke.W menedzerze urzadzen miałem jedynie wykrzyknik przy System firmware- zaktualizowałem sterownik, komputer sie wyłaczył i zaczał aktualizować sie bios ale niestety nagrywarka nadal nie działa. Podłanczałem pod usb 3.0 i pod 2.0. Jutro spróbuje na innym kompie pod win 7 jezeli bedzie ok to zaktualizuje swojego win 10 do win 11 bo mam taka możliwość
|
Sprawdź ją na innym komputerze.
Windows widzi poprawnie tę nagrywarkę? Do nagrywarki jako takiej nie ma sterowników, w twoim przypadku co najwyżej do USB. Sprawdź w menagerze urządzeń, czy nie masz tam jakichś wykrzykników. Jeśli są, to zaktualizuj sterowniki do tych urządzeń albo automatycznie, albo wchodząc na stronę producenta laptopa/płyty głównej. Próbowałeś podłączać do innych gniazd USB? Płytki próbowałeś różne, więc to raczej nie ich wina. |
Tak zasilanie jest na drugim przewodzie usb. Wyglada to tak jakby win 10 blokował nagrywanie albo była wyłaczona taka funkcja. Dodam tez ze jakis czas temu mialem problem z deamon toos , bo nie chciał dodac obrazu wirtualnego. Wyskakiwał wtedu komunikat: Za mało wolnych zasobów do działania tego urządzenia, ale po reinstalacji zaczał działac. Myśle że to ma cos wspólnego z nagrywniem. Szkoda tez ze nie ma zadnych sterowników do tej nagrywarki. Ogólnie kicha, ręce opadają i już brak pomysłow
Dodam też że poprzednia nagrywarka miała tylko jeden kabelek i była ta sama historia |
No czasami, choć przy laptopie za bardzo bym na to nie liczył.
W opisie wyposażenia stoi, że jest i zasilacz, choć wcześniej że zasilanie po USB. Dlatego pytałem. https://www.avans.pl/komputery-i-tab...-slim-zewn-usb |
Cytat:
|
Masz do niej zasilacz? Najprawdopodobniej brakuje jej prądu - wystarcza do odtwarzania, a brakuje do wypalania płytek.
|
Witam
Jestem tutaj nowy i nie wiem czy moge tu napisać, mam problem z nagrywarka savio ak 43 usb a mianowicie nagrywarka nie widzi pustych płyt. Próbowałem nagrac audio cd do auta w windows media player, nero . Wkładałem 10 róznych pustych płyt CD-R i dalej to samo. Odczytuje dobrze ale po włożeniu płyty wyskakuje ze jest pełna. To jest juz 2 nagrywarka bo poprzednia miala to samo i ja oddalem i kupiłem savio. Widocznie to wina sysytemu. Laptop to tuf gaming z windows 10 home. Prosze o pomoc |
Wielkiego wyboru nie ma -większość z nowych modeli to OEM LG lub Poneer
Jeżeli coś brać to tylko to https://allegro.pl/oferta/naped-pion...1t-11370602256 |
Hej. Niestety musiałem pozbyć się wewnętrznej nagrywarki DVD, więc zainteresowały mnie zewnętrze na USB.
Jest obecnie coś na co warto zwrócić uwagę?. Głównie ma to służyć do sporadycznego odtwarzania płyt DVD niż do nagrywania, ale jak już kupować taki napęd, to niech będzie uniwersalny. |
Po ile jest taka nagrywarka?
|
No dobra... w sumie jak coś to mogę palić na Benq 1655W na stacjonarce, którą oddałem rodzicom ;) Do odczytu płyt to którego slima wybrać? Ten eBAU108 będzie ok? LG GP57EB40 zbiera też dobre opinie. Wizualnie fajnie wygląda LiteOn ES1 - to będzie to samo co eBAU108 czy jednak gorsze?
|
Cytat:
Z drugiej strony na kiepskiej płycie żadna nagrywarka nie wysmaży cudów. Odczyt testuję na klonie iHAS 124 B i BenQ 1650, bo czasem skany mocno się różnią. Zobacz czy są wyniki/skany z napędu który rozważasz :-) Tu prawdopodobnie klon eBAU108 i niektórzy oczy wytrzeszczają, że tak dobrze pali ;) |
No to jeśli raczej ważne, to raczej nie slim - tu się nic nie zmieniło, więc zerknij wyżej. :)
|
No zdjęcia więc raczej ważniejsze niż mniej ważne. Ale to backup backupu. Mam zabezpieczone na dwóch dyskach ale jeszcze chce na płytach. Dodatkowo mam już trochę rzeczy z płyt do odczytu z czasów Benq 1655 ;) A jako, że zmieniłem lapka po 6 latach który miał DVD-RW to teraz jestem bez napędu i dziwnie się z tym czuje.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:19. |