![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2004
![]() |
Problem z Liteon 1633S
Czesc wszstkim.
Pomozcie bo dzisiaj dzieja sie u mnie dziwne rzeczy w komputerze chodzi o moja nagrywarke zepsula juz ok 5 plyt TDK, podczas nagrywania 4 gier na PS2 i 1 na PC. NIe wiem co sie dzieje, podczas nagrywania bufor spada albo sie wogole nie chce napelnic po restarcie kompa w ogole jej nie wykryl. Po kolejnym restarcie podczas uruchamiania w miejscu gdzie powinien byc widoczny napis liteon 1633S byly jakies krzaczki. Po wylaczeniu sprawdzilem kabel od zasilania i wlozylem jeszcze raz tasme, wykryl normalnie, ale podczas nagrywania gry na PC przy 99% pojawil sie blad odczytu danych i plyta poleciala na dywan. W trakcie nagrywania bufor kilka razy skakal. Pomozcie co mam robic nagryware mam ok miesiaca i wszystko bylo w porzadku az do dzisiaj. Kompa przeskanowalem nortonem i nie ma wirusa mam zainstalowane sterowniki ASPI. Podejrzewam ze to moze byc wina wadliwej tasmy ![]() Moze macie jakies pomysly ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a DMA masz wlaczone na wszystkich kanalach
![]() bo ASPI to nie wszystko ![]() i tasniemka 80 zylowa i nagrywarka na master Ostatnio zmieniany przez icemac : 02.12.2004 o godz. 07:55 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nagrywarka jest na master i DMA wlaczone, a w jaki sposob mam sprawdzic czy tasiemka jest 80 zylowa
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Policzyc
![]() ![]()
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
taka "gęściejsza"
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
A na pewno sprawdzałeś to DMA, winda potrafi sobie ot tak ni stąd ni z owąd rozłączyć DMA (aha Nero Info Tool nie jest najlepszym narzędziem do sprawdzenia tego) i warto sprawdzić np w Kprobe w info o napędzie które jest to DMA...... (może ma Multiworda ??)
|
![]() |
![]() |
#7 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
no a najlepiej to w ustawieniach kontrolera IDE
![]() DMA powinienes miec wlaczone na dyskach twardych takze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
DMA mam wlaczone sprawdzalem ale kupilem nowa tasme 100 okragla nagralem 4 plyty na PS2 i wszystko ok. Jenda sie nie nagrala ale byla porysowana i nawet nie ruszyla z miejsca, to raczej nie wina nagrywarki.
Jest jeszcze jedna sprawa mam nagrana plyte MOH Pacific Assault, ta plyta to HAWK. Jest taki problem wczoraj probowalem nagrac ta plyte kumplowi i wywalila sie przy 99% ale myslalem ze to wina jeszcze wtedy wadliwej tasmy, ale dzisiaj probowalem nagrac jeszcze raz na nowej tasmie i znowu sie wywalilo przy 99%, nagrywalem na jakiejs taniej plycie - nie markowej. Podczas nagrywania bufor caly czas skakal. Mam teraz takie pytanie, czy to moja nagrywarka jest walnieta czy ta gra jest nie dokonca dobrze nagrana bo na cienkiej plycie - HAWK i na koncu sa jakies bledy, zawsze przy 99% pokazuje sie komunikat: blad odczytu danych. Oco chodzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
verbatim, tdk i inne markowe i to "plusy"
nie wiem jak jest z ps2 czy lyka plusy, czy tez nie ale verby minusy tez ponopc sa dobre |
![]() |
![]() |
#10 |
Hitokiri Battousai
![]() |
HAWk = właśnie sobie odpowiedziałeś. Są to płytki z dolnej niszy jakościowej. A co do PS2 to plusy działają (sprawdzone na VERBATIM PASTEL x4 palony x4) [PS2 V10 Ripper3]
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli raczxej nagrywarka nie jest padnieta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Nowe rewelacje, podczas nagrywania plytki wyskoczyl mi taki komunikat: bład kalibracji mocy, a pod spodem: zapis krotkiego Lead-out co teraz sie moglo stac
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Te krzaczki , o których piszesz skądś są mi znane. Najnowsze sterowniki do płyt głownych opartych na chipsecie NForce
robiły mi podobny problem. Może weż sobie DVD+ i - RW na próbę. Przynajmniej nie stracisz kolejnej płytki Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 02.12.2004 o godz. 17:04 |
![]() |
![]() |
#14 |
Hitokiri Battousai
![]() |
Pastel to takie płytki od verbatima. Charakteryzują się tym że np. w 5 paku każda jest innego koloru (z wierzchniej strony), a ich producentem jest Tayo YUden a nie MCC, a jak zauważyłem na mojej odrobinę lepiej palą się Yudeny, ale to nie musi się sprawdzać w każdym przypadku.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Mam nowe rewelacje co do mojej nagrywarki. Kolega przyniosl mi dzisiaj kilka plytek niewiadomego pochodzenia i chciaol zebym mu nagral kilka filmow, gdy chcialem nagrywac wyskoczyl mi taki komunikat: blad kalibracji lasera a pod spodem : zapis krotkiego Lite-out. Naprawde zaczynam sie uwazac ze cos jest nie tak. Jednak gdy wlozylem esperanzke wszystko sie pomyslnie nagralo. Uwazacie ze to byla wina plytki ktora kosztowala 1,80 w sklepie i pewnie byla biedna jak niieszczescie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|