Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2004, 23:42   #1
Zak_1
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.10.2004
Zak_1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z Liteon 1633S

Czesc wszstkim.

Pomozcie bo dzisiaj dzieja sie u mnie dziwne rzeczy w komputerze chodzi o moja nagrywarke zepsula juz ok 5 plyt TDK, podczas nagrywania 4 gier na PS2 i 1 na PC. NIe wiem co sie dzieje, podczas nagrywania bufor spada albo sie wogole nie chce napelnic po restarcie kompa w ogole jej nie wykryl. Po kolejnym restarcie podczas uruchamiania w miejscu gdzie powinien byc widoczny napis liteon 1633S byly jakies krzaczki. Po wylaczeniu sprawdzilem kabel od zasilania i wlozylem jeszcze raz tasme, wykryl normalnie, ale podczas nagrywania gry na PC przy 99% pojawil sie blad odczytu danych i plyta poleciala na dywan. W trakcie nagrywania bufor kilka razy skakal.
Pomozcie co mam robic nagryware mam ok miesiaca i wszystko bylo w porzadku az do dzisiaj. Kompa przeskanowalem nortonem i nie ma wirusa mam zainstalowane sterowniki ASPI. Podejrzewam ze to moze byc wina wadliwej tasmy i jutro chce kupic nowa, ale nie jestem pewien czy to cos pomoze.

Moze macie jakies pomysly??
Zak_1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.12.2004, 07:52   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a DMA masz wlaczone na wszystkich kanalach

bo ASPI to nie wszystko

i tasniemka 80 zylowa i nagrywarka na master

Ostatnio zmieniany przez icemac : 02.12.2004 o godz. 07:55
icemac jest offline  
Stary 02.12.2004, 09:59   #3
Zak_1
Nowy na forum

nagrywarka jest na master i DMA wlaczone, a w jaki sposob mam sprawdzic czy tasiemka jest 80 zylowa?
Zak_1 jest offline  
Stary 02.12.2004, 11:59   #4
chris2k1
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
chris2k1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Policzyc A tak powaznie to te 40 zylowe maja wyraznie grubsze zyly od tych 80 i jest ich 40 a nie 80
Stary 02.12.2004, 12:09   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
taka "gęściejsza"
Stary 02.12.2004, 13:38   #6
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A na pewno sprawdzałeś to DMA, winda potrafi sobie ot tak ni stąd ni z owąd rozłączyć DMA (aha Nero Info Tool nie jest najlepszym narzędziem do sprawdzenia tego) i warto sprawdzić np w Kprobe w info o napędzie które jest to DMA...... (może ma Multiworda ??)

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 02.12.2004, 13:40   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

no a najlepiej to w ustawieniach kontrolera IDE
DMA powinienes miec wlaczone na dyskach twardych takze
Stary 02.12.2004, 14:17   #8
Zak_1
Nowy na forum

DMA mam wlaczone sprawdzalem ale kupilem nowa tasme 100 okragla nagralem 4 plyty na PS2 i wszystko ok. Jenda sie nie nagrala ale byla porysowana i nawet nie ruszyla z miejsca, to raczej nie wina nagrywarki.
Jest jeszcze jedna sprawa mam nagrana plyte MOH Pacific Assault, ta plyta to HAWK. Jest taki problem wczoraj probowalem nagrac ta plyte kumplowi i wywalila sie przy 99% ale myslalem ze to wina jeszcze wtedy wadliwej tasmy, ale dzisiaj probowalem nagrac jeszcze raz na nowej tasmie i znowu sie wywalilo przy 99%, nagrywalem na jakiejs taniej plycie - nie markowej. Podczas nagrywania bufor caly czas skakal.
Mam teraz takie pytanie, czy to moja nagrywarka jest walnieta czy ta gra jest nie dokonca dobrze nagrana bo na cienkiej plycie - HAWK i na koncu sa jakies bledy, zawsze przy 99% pokazuje sie komunikat: blad odczytu danych. Oco chodzi? Probowac nagrac to na TDKu czy dac sobie spokoj?
Zak_1 jest offline  
Stary 02.12.2004, 14:22   #9
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

verbatim, tdk i inne markowe i to "plusy"

nie wiem jak jest z ps2 czy lyka plusy, czy tez nie

ale verby minusy tez ponopc sa dobre
Stary 02.12.2004, 14:27   #10
tengu
Hitokiri Battousai

HAWk = właśnie sobie odpowiedziałeś. Są to płytki z dolnej niszy jakościowej. A co do PS2 to plusy działają (sprawdzone na VERBATIM PASTEL x4 palony x4) [PS2 V10 Ripper3]

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 02.12.2004, 14:51   #11
Zak_1
Nowy na forum

Czyli raczxej nagrywarka nie jest padnieta? A czy jest jeszcze jakis sposob aby sprawdzic czy nagrywara jest w porzadku na przyklad robiac symulacje i odczytujac w kprobe - tylko ze ja nie jestem w stanie stwierdzic czy uzyskane wyniki sa dobre. Mowisz ze najlepiej jest nagrywac na Verbatimkach, ale na jakichkolwiek czy musza byc Pastel - co to wlasciwie znaczy?
Zak_1 jest offline  
Stary 02.12.2004, 15:14   #12
Zak_1
Nowy na forum

Nowe rewelacje, podczas nagrywania plytki wyskoczyl mi taki komunikat: bład kalibracji mocy, a pod spodem: zapis krotkiego Lead-out co teraz sie moglo stac Chyba sie zaraz pochlastam
Zak_1 jest offline  
Stary 02.12.2004, 17:02   #13
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Te krzaczki , o których piszesz skądś są mi znane. Najnowsze sterowniki do płyt głownych opartych na chipsecie NForce
robiły mi podobny problem.
Może weż sobie DVD+ i - RW na próbę. Przynajmniej nie stracisz kolejnej płytki
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 02.12.2004 o godz. 17:04
madmax2 jest offline  
Stary 02.12.2004, 17:17   #14
tengu
Hitokiri Battousai

Pastel to takie płytki od verbatima. Charakteryzują się tym że np. w 5 paku każda jest innego koloru (z wierzchniej strony), a ich producentem jest Tayo YUden a nie MCC, a jak zauważyłem na mojej odrobinę lepiej palą się Yudeny, ale to nie musi się sprawdzać w każdym przypadku.

vectra-unlimited

tengu jest offline  
Stary 02.12.2004, 17:47   #15
Zak_1
Nowy na forum

Mam nowe rewelacje co do mojej nagrywarki. Kolega przyniosl mi dzisiaj kilka plytek niewiadomego pochodzenia i chciaol zebym mu nagral kilka filmow, gdy chcialem nagrywac wyskoczyl mi taki komunikat: blad kalibracji lasera a pod spodem : zapis krotkiego Lite-out. Naprawde zaczynam sie uwazac ze cos jest nie tak. Jednak gdy wlozylem esperanzke wszystko sie pomyslnie nagralo. Uwazacie ze to byla wina plytki ktora kosztowala 1,80 w sklepie i pewnie byla biedna jak niieszczescie Czy ten blad oznacza cos innego. Uwazam ze mam zbyt wiele zbiegow okolicznosci w ostatnim czasie nagrywarka szwankuje czy mam pecha co do plytek?
Zak_1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: