![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
dvd-rom - prędkość
Z racji że jestem po raz pierwszy na forum chciałbym przystkich pozdrowic i sie przywitać.
I teraz moj problem mam naped dvd-rom x16 a potrzebuje zmniejszyc predkosc odczytu maksymalnie od x8, bo wynienialem napęd w dvd stacjonarnym MBO i niestety procesor sobie juz nie radzi z taka predkoscia odczytu, stary był x6 (tez komputerowy). Czy jest jakis program do tego celu, czy trzeba bawic sie w zmiane biosu. Aha dvd - rom marki BENQ 1640. Dzięki za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Sprubój Nero DriveSpeed
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No niestety to ne pomaga - działa tylko w komputerze
|
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
włodziu, witamy na forum
albo jestem jakis jeszcze nie wyspany, ale nie rozumiem a gdzie ma dzialac, nie w komputerze? w stacjonarnym masz ten naped zmieniony? to jak chcesz tam odpalic jakis program? napisz bardziej klarownie co zmieniles i w czym, bo obawiam sie ze nie bardzo sie da Twojego posta zrozumiec pozdroofka
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dvd mam stacjonarne. Jako naped w nim słuzy zwykły dvd-rom komuterowy ktory przekazuje dane na płyte z procesorem i dekoderami.No i problem jest w predkosci napedu dvd-rom - jak na stacjonarny ma za duza predkosc odczytu danych i procesor stacjonarnego nie radzi z taka iloscia danych na raz. I dlatego potrzebuje zmiejszyc "osiagi" dvd-romu, tylko musi to byc zrobione na poziomie biosu napedu.
Mam nadzieije ze teraz jest zrozumiale |
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ty chcesz zmniejszyc predkosc DVD stacjonarnego
![]() czy DVD w kompie ![]() bo jak w kompie to mozesz za pomoca tweakXP, a co stacjonarnego to nie wiem jak zmniejszyc (a nie chodzi na predkosci 2x lub 1x ) |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ja z tego rozumiem, że podłączyłeś DVD-ROM do stacjonarnego odtwarzacza i wszystko chodzi bez obsługi kompa. Więc jedynym wyjściem jest chyba zmodyfikowanie biosu DVD-ROMu
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dobrze zrozumiałeś Sałat 3 tak zrobiłem. Ano własnie musze zmienic ustawienia w Biosie ale nie ma jak. Pisalem do producenta ale niestety jak zwykle nie podadza bo sprzet bedzie uzywany niezgodnie z przeznaczeniem.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Poszukaj na stronach z biosami, może znajdziesz coś ciekawego, może jakiś programik do przerobienia biosu czy coś takiego. Możesz także wybrać sie na giełde po jakiś starszy napęd z max8x
|
![]() |
![]() |
|
|