![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Przy W98 jeśli to nie wersja SE, to przy P4 może być różnie (te cuda jak HT itp),
raczej bardziej jakiś Tualatin/Coppermine czyli P3 :) Może jeszcze chipset VIA tu rządzi :) |
To prawdziwy dinozaur z ciebie , ja mialem xp jeszcze jakies 2 lata temu tez ze wzgledu na programy ale zmusilo mnie zycie na przynajmniej win7 i doskonale daje rade VM , co do sprzetu da rade znalezc natywna przelotke pci-sata ale trzeba wiedziec czy mobo obsluzy , tak czy inaczej czeka cie wymiana sprzetu bo na moje oko to jaks pentum 4 .
|
Cytat:
|
@amq10 Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana trupa, naprawdę. Stare gry chodzą przez DOSBox, od biedy Wine 3.x na Linuksie, a Windows '98 na VirtualBox lub VMWare.
Oczywiście kompatybilność nie będzie 100%, ale i tak nie unikniesz zmiany komputera prędzej czy później. Drugie oczywiście to, że to niezłe przestrzelenie kosztów ODD vs nowy PC, ale ponownie, i tak będziesz musiał i tak. Nawet dziwię się, że wytrzymujesz nerwowo z 98. ;) |
Przypomnij mi emulacja czego na czym? Ach no tak, autor ma Windows 98, już pamiętam... :)
To co proponujesz to na nowszym sprzęcie się robi, co wyżej proponowałem, ba nowszy będzie mieć nawet SATA out of the box... |
Cytat:
Co do voodoo 1 i voodoo 2, miałem 2 - zacny sprzęt :taktak: |
Jeśli aż takie retro to ma być (W98) to raczej trzeba szukać sprzętu mieszczącego się w tej epoce...
W98 bliżej do złącza ISA niż SATA. @mgit może ma jakieś voodoo czy inny kit na tym? :) |
Cytat:
Maszyny wirtualne są już zakazane czy co - zaraz padnie a co z wydajnością, VMWare emuluje fizyczną kartę grafiki z akceleracją 3D - cena też nie jest jakaś zaporowa, więc gdzie tu problem ??? |
Cytat:
Cytat:
|
To sata jednak lepsze :P
|
Ja mu dobrze radze, a Ty dalej brniesz we Frankensteina, będzie mieć PCI zakurzone/brak styku i nowy problem :)
Byłem kiedyś większym hardkorem - przelotka z SLOT1 na S370 ;) Niech kupuje napęd używkę na IDE, a reszta na browara. |
Cytat:
https://images-na.ssl-images-amazon....1cl5ePa6FL.jpg |
Jak masz tylko IDE to pora na nowego kompa.
Jeśli nie planowałeś takich zakupów, to Allegro i napęd używka z IDE. Zacznij odkładać na wymianę sprzętu. |
Tylko że wszystkie nowe napędy są na złącze SATA, a w mojej płycie głównej jest tylko IDE
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:20. |