Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2018, 19:04   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.12.2018
Posty: 10
amq0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napęd nie czyta DVD RW

Napęd DVD SH-S202 nie czyta płyt DVD RW i przy próbie odczytu niszczy zapisane dane na płycie.
Dodam że wcześniej regulowałem laser w tym napędzie bo czytał tylko CD tłoczone i CD-R, po regulacji czyta prawidłowo CD tłoczone, CD-R, CD-RW, DVD tłoczone i DVD R, a z DVD RW jest tak jak napisałem.
Czy za mocno wzmocniłem wiązkę lasera przy regulacji, czy jest jakiś inny powód.
amq0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2018, 19:55   #2
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,645
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak to niszczy dane ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2018, 22:42   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.12.2018
Posty: 10
amq0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak że po włożeniu płyty do innego napędu wyświetla że nie nośnik nie jest sformatowany i trzeba sformatować
amq0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 14:43   #4
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,645
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wez to oddaj na recykling i kup nowy naped to jest trup.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 14:46   #5
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.12.2018
Posty: 10
amq0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tylko że wszystkie nowe napędy są na złącze SATA, a w mojej płycie głównej jest tylko IDE
amq0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 15:30   #6
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 14,980
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak masz tylko IDE to pora na nowego kompa.
Jeśli nie planowałeś takich zakupów, to Allegro i napęd używka z IDE.
Zacznij odkładać na wymianę sprzętu.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 15:41   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,645
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez amq0 Podgląd Wiadomości
Tylko że wszystkie nowe napędy są na złącze SATA, a w mojej płycie głównej jest tylko IDE
Mozna dokupic karte PCI na sata koszt znikomy 10-20zl cos jak na zdjeciu

__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 30.12.2018 o godz. 15:44
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 17:31   #8
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 14,980
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja mu dobrze radze, a Ty dalej brniesz we Frankensteina, będzie mieć PCI zakurzone/brak styku i nowy problem
Byłem kiedyś większym hardkorem - przelotka z SLOT1 na S370 Niech kupuje napęd używkę na IDE, a reszta na browara.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 20:20   #9
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,584
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To sata jednak lepsze
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 21:55   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.12.2018
Posty: 10
amq0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Jak masz tylko IDE to pora na nowego kompa.
Tylko że na nowych komputerach nie będzie działać Windows 98, a ten system jest mi potrzebny do starych programów i gier.
Cytat:
Napisany przez Patrix
będzie mieć PCI zakurzone/brak styku i nowy problem
PCI mam sprawne, ale takie rozwiązanie też nie byłoby dobre, bo może się nie dać wystartować komputera z napędu podłączonego w taki sposób
amq0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 22:33   #11
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,584
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez amq0 Podgląd Wiadomości
Tylko że na nowych komputerach nie będzie działać Windows 98, a ten system jest mi potrzebny do starych programów i gier.
(...)
A dla czego nie będzie działać? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź?

Maszyny wirtualne są już zakazane czy co - zaraz padnie a co z wydajnością, VMWare emuluje fizyczną kartę grafiki z akceleracją 3D - cena też nie jest jakaś zaporowa, więc gdzie tu problem
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 22:35   #12
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 14,980
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jeśli aż takie retro to ma być (W98) to raczej trzeba szukać sprzętu mieszczącego się w tej epoce...
W98 bliżej do złącza ISA niż SATA.

@mgit
może ma jakieś voodoo czy inny kit na tym?
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2018, 22:49   #13
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,584
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Jeśli aż takie retro to ma być (W98) to raczej trzeba szukać sprzętu mieszczącego się w tej epoce...
W98 bliżej do złącza ISA niż SATA.

@mgit
może ma jakieś voodoo czy inny kit na tym?
Emulacja radzi sobie z grafiką tamtej epoki - więc chyba, że mega sentyment, bo co do działania - VMWare sobie radzi z grami 3D

Co do voodoo 1 i voodoo 2, miałem 2 - zacny sprzęt
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2018, 00:20   #14
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 14,980
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Przypomnij mi emulacja czego na czym? Ach no tak, autor ma Windows 98, już pamiętam...
To co proponujesz to na nowszym sprzęcie się robi, co wyżej proponowałem, ba nowszy będzie mieć nawet SATA out of the box...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2018, 03:36   #15
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 370
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@amq10 Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana trupa, naprawdę. Stare gry chodzą przez DOSBox, od biedy Wine 3.x na Linuksie, a Windows '98 na VirtualBox lub VMWare.

Oczywiście kompatybilność nie będzie 100%, ale i tak nie unikniesz zmiany komputera prędzej czy później. Drugie oczywiście to, że to niezłe przestrzelenie kosztów ODD vs nowy PC, ale ponownie, i tak będziesz musiał i tak. Nawet dziwię się, że wytrzymujesz nerwowo z 98.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd-rw, dvd+rw, napęd dvd

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywarka DVD nie czyta płyt - wieszanie sie komputera TomajS Napędy optyczne DVD 1 12.11.2007 11:21
nagrywarka DVD nie czyta DVD???!!!! pomocy!! XdeadguyX Napędy optyczne DVD 14 05.06.2006 22:15
Czemu napęd LG nie czyta??? agak08 Napędy optyczne DVD 20 23.05.2006 13:34


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO