![]() |
Ten adapter Sata na Ide wygląda tak jak na tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/adapter-sl...3-5-7498123436 I tak z ciekawości się spytam dlaczego na tym nowym napędzie nie działa odtwarzanie CD Audio w Windows 98, a w Windows XP działa? Czyżby Windows 98 nie miał odpowiednich sterowników do tego napędu? |
dla potomnosci wklej fote tego co kupiles moze na da sie innemu ;)
|
Nie obraziłem się tylko nie miałem dostępu do internetu.
Kupiłem ten napęd DVD i adapter sata ide i wszystko działa oprócz odtwarzania audio cd w Windows 98, ale to nie jest dla mnie tak bardzo ważne. |
Nie można "wymijać" tak ważnej kwestii; temat zszedł więc na dalszy plan, a autor się pewnie obraził i już nic więcej nie napisze.
|
Wróćmy do tematu ;) Pytanie do autora tematu, czy zrobił już zakupy i czy szczęśliwy :)
|
A zadałeś sobie może pytanie czym taki układ się w ogóle zajmuje? Może warto, zamiast pisać głupoty... :sciana:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
@amq
Nie... Oba są ze sobą niekompatybilne i wymagają tłumacza. Przejściówka to jest Panie szanowny np. z USB-A na microUSB-B albo z ATA 44pin na ATA 22pin, albo Molex na SATA 15pin, albo mnóstwo innych. @Patrix |
Cytat:
|
Cytat:
To tak jak podobna rozmowa o płytkach dvd w innym wątku :) Przejściówka może mieć w sobie scalaka pałniącego rolę kontrolera, co wtedy :> |
Kontroler to jest SATA na PCI, a SATA na IDE to jest przejściówka
|
To nie jest przejściówka tylko kontroler.
|
P3 tak dla informacji nawet Katmai miał już wsparcie na 133 ;-)
Patrz tylko na wymagania tego nowego napędu na SATA, przy 100Mhz może być na styk - np. HDD tryb UDMA5. |
Cytat:
Cytat:
|
Awans z Celka do Pentium to również awans szyny FSB ze 100 na 133 Mhz jeśli RAM pozwala :)
To jaka decyzja, kupujesz napęd ATA czy PCI z SATA. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |