![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
<<<<<< P O M O C Y >>>>>> DVD-RW
Witam i mam wielki problem kupilem se nagrywarke LITKA 815S i szmaciura mi nie nagrywa. To znaczy wsadzam płyte z wypozyczalni omijam zabezpieczonka DVD DECYPLAYEREM i nastepnie obrabiam CLON DVD2 i nagrywam i przy 76-78% nagrywarka juz konczy swoja prace wywala płyte i po 6zl
![]() nagrywam z predkościa 4x to chyba w sam raz. I w ogóle nie moge zformatować zwykłej płyty CD-RW, niewiem co jest bardzo prosze o pomoć bo mnie juz szlak trafia i chyba narobie w AGE COMPUTER awantury. Może mam coś zle ustawione .
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Sprawdz nagrywarke w innym kopie. Tak bedzie najprosciej.
mjq |
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
wYDAJE MI SIE ZE SPRAWDZANIE NAGRYWARKI W INNYM KOMPIE JEST NIE POTRZEBNE PONIEWAZ MAM NOWY KOMPUTER JAK I NAGRYWARKE
|
|
|
|
|
#4 |
|
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
daj na gwarancje w ostatecznosci tylko sprawdz jeszcze na jkaiejs plycie...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
a próbowałeś palnąć ją 2x?
a może spróbuj podłączyć nagrywareczkę samą na drugim kanale jako master. może sie gryzie z jakimś innym napędem..... |
|
|
|
|
#6 | |
|
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
mjq |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
A tak na powaznie, nowy komp to zadna gwarancja jego prawidlowego dzialania. To samo tyczy sie wypalarki. Zrob jak ci koledzy grzecznie radza i sprawdz na innym kompie. Jesli tam zadziala to bedzie wiadomo ze wina lezy albo w reszcie twojego sprzetu, albo w konfiguracji systemu. Jesli jednak nie chce ci sie przepinac napedu do innej maszyny to moze cie czekac dluga przeprawa nim znajdziesz przyczyne.A wogole to na jakich nosnikach nagrywasz (to ze kosztuja 6zl niewiele jeszcze mowi), jaka masz wersje biosu, jaki konfig kompa ? I jeszcze jedno, wylacz CapsLocka bo chyba wiesz co oznaczaja duze litery kiedy zwracasz sie do kogos ? Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 07.04.2004 o godz. 09:32 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
hee sory za capsa ale to przypadek troche trudno mi przenieśc naped do innego kompe bo mam plabe na kompie a komp. jest taki :athlon 2500 bartom 512 ddr 80gdd radeon 128mb Chodzi mi na win XP prof, wszystko elegancko poza PALNIKIEM jedna płytke nagralem jakos fartem. a co do płyt to byly MEDIA SCOORE i VERBATIM ale co do tych płyt tanich itp. to mi sie wydaje że to nie ma roznicy czy kupie droga czy tania ( moze o trwałość) |
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
i zapewne do zestawu dołączony zasilacz za 20 PLN. spróbuj wypalać x2 czy też nawet x1. zaopatrz spawarkę w najnowszy firmware...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
![]() |
Dobra dzieki wam za pomoc ale sprawe rozwiązalem, wymienilem tasme IDE i wszystko juz śmiga. Dzieki za pomoc i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
Re
Dobry jesteś - niedawno pisałeś:"troche trudno mi przenieśc naped do innego kompe bo mam plabe na kompie ", a teraz proszę:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
SBSZ jest tak jak pisałem, widze że trudno było Ci sie domyślec że zaniosłem sprzecik do serwisu ale niewazne. dzieki.
|
|
|
![]() |
|
|