![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Którą wybrać? LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S?
Myślę, że to dobry dział na to pytanie. Którą nagrywarkę lepiej kupić: LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S? W zasadzie bardzo podobny sprzęt, LG jedynie nieco szybszy i obsługuje DVD-RAM. Ale jakoś nie mam zauwafania do LG. Z drugiej strony Lite-On wogóle nie znam... Co byście polecili z tych dwóch? Ew. może polecacie jakąś inną nagrywarkę w podobnej cenie, czyli ok. 200 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź/podpowiedź!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Zalecam ewakuacje na ksiezyc! Jak chlopaki to zobacze to cie zjedza zywcem
![]() http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=15 http://forum.cdrinfo.pl/search.php I nie ten dzial. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
mam tego litka o którego pytasz i powiem tak jak najbardziej polecam
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
?
No cóż.
Są różne preferencje też lubiłem Lite-Ona. Miałem po kolei 3 ostatnie modele Lite-On, dlatego 3 że po zakupie 1 pozostałe 2 zostały mi wydane przez serwis w ramach gwarancji i za każdym razem był to nowszy model. Ostatni sprzedałem z małą stratą i kupiłem LG GSA-4163B. Jestem z niej na razie zadowolony, nie wiem jak będzie dalej, ale w tym przypadku mam serwis dwie ulice od domu. Poprzednio musiałem wysyłać na swój koszt, co prawda do mnie przysyłano na koszt serwisu, jednak te dodatkowe koszty to równowartość kilkunastu płyt. Nadmieniam że nie wypalam płyt hurtowo i w zasadzie nagrywam na dobrych nośnikach, potrzebna mi była nagrywarka która przy zakupie kolejnej płyty nie sprawia problemu. |
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() a piaslem gdzies, ze im wiecej tematow sie przyklei to wiecej pytan sie posypie typu: co kupic za ile dlaczego ta a nie inna a ta ma ladniejszy panel ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Przyklejone tematy są do du..
Cytat:
Moim nr 1 jest LG. Z tej jestem najbardziej zadowolony, a trochę tego przetestowałem (liteony od 832 do 1673, nec 3521, szajsungi te dwa najszybsze i to LG). |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
miałem modele od 451S litki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#8 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Ja mam obie i jestem zadowolony
![]() @rpl Czytanie naprawde nie boli, a wiele mozna sie dowiedziec ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi, te miłem i mniej miłe. Dziękuję zwłaszcza za te, które pomogły mi w podjęciu decyzji.
Przy okazji jeszcze trochę się usprawiedliwię: 1. Takiego tematu jeszcze nie było, nie rozumiem więc skąd takie oburzenie? Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem. Ale z opisów nie wynika obiektywne stwierdzenie użytkowników, która jest ich zdaniem lepsza. 2. OK, nie ten dział, ale umiejscowienie właściwego działu, tj. "Forum CDRinfo.pl > Dyskusje > DVD/VCD Forum > Ogólnie o DVD" przyznacie, że jest chyba trochę mało intuicyjne? Łatwiej było by, gdyby te poddziały nie były zwinięte, tylko zrobione było ładne drzewko z opisem kategorii, a poza tym zamiast "Ogólnie o DVD" lepiej dział nazwać "Sprzęt" - od razu wiadomo wtedy o co chodzi... 3. OK, jest przyklejona wiadomość co do tego, gdzie pytać o zakup nagrywarki, ale najpierw trzeba trafić do odpowiedniego działu (a to nie jest takie oczywiste - patrz powyżej). 4. Na koniec jednak pragnę podziękować moderatorowi, że przeniósł wiadomość do odpowiedniego działu. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#10 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
proste pytanie-- te czy te
prosta odpowiedz------zadna z nich
#11 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no to odklejamy wszystko i robimy wresling
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Pomimo tego że można się doczepić o powtarzanie tematu to ja zdecydowałem się nagrodzić autora ![]()
![]() |
#13 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Dlaczego BenQ ? Dobre pytanie.... chyba też nagrywa nie gorzej niż inne napędy. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale nie było też 1673 vs 4613B ![]() Więc może dać? No i nie było 4163B vs 3540 ![]() To może napisać? No i nie było 4163B vs 716A ![]() To może jutro? Albo pojutrze? No i pytanie: A z opisów użytkowników co wynikło i która jest lepsza? ![]() ![]()
![]() |
|
|