Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2005, 11:27   #1
rpl
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.06.2005
rpl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Którą wybrać? LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S?

Myślę, że to dobry dział na to pytanie. Którą nagrywarkę lepiej kupić: LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S? W zasadzie bardzo podobny sprzęt, LG jedynie nieco szybszy i obsługuje DVD-RAM. Ale jakoś nie mam zauwafania do LG. Z drugiej strony Lite-On wogóle nie znam... Co byście polecili z tych dwóch? Ew. może polecacie jakąś inną nagrywarkę w podobnej cenie, czyli ok. 200 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź/podpowiedź!
rpl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2005, 11:46   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zalecam ewakuacje na ksiezyc! Jak chlopaki to zobacze to cie zjedza zywcem

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=15
http://forum.cdrinfo.pl/search.php

I nie ten dzial.
Stary 22.06.2005, 12:05   #3
psotniczek1977
Bywalec

Data rejestracji: 16.06.2005
psotniczek1977 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam tego litka o którego pytasz i powiem tak jak najbardziej polecam
psotniczek1977 jest offline  
Stary 22.06.2005, 13:54   #4
Slabuk
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2004
Slabuk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
?

No cóż.
Są różne preferencje też lubiłem Lite-Ona.
Miałem po kolei 3 ostatnie modele Lite-On, dlatego 3 że po zakupie 1 pozostałe 2 zostały mi wydane przez serwis w ramach gwarancji i za każdym razem był to nowszy model.
Ostatni sprzedałem z małą stratą i kupiłem LG GSA-4163B.
Jestem z niej na razie zadowolony, nie wiem jak będzie dalej, ale w tym przypadku mam serwis dwie ulice od domu. Poprzednio musiałem wysyłać na swój koszt, co prawda do mnie przysyłano na koszt serwisu, jednak te dodatkowe koszty to równowartość kilkunastu płyt.
Nadmieniam że nie wypalam płyt hurtowo i w zasadzie nagrywam na dobrych nośnikach, potrzebna mi była nagrywarka która przy zakupie kolejnej płyty nie sprawia problemu.
Slabuk jest offline  
Stary 22.06.2005, 14:14   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

a piaslem gdzies, ze im wiecej tematow sie przyklei to wiecej pytan sie posypie typu:
co kupic
za ile
dlaczego ta a nie inna
a ta ma ladniejszy panel

Stary 22.06.2005, 15:08   #6
P_M_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przyklejone tematy są do du..

Cytat:
Napisany przez icemac

a piaslem gdzies, ze im wiecej tematow sie przyklei to wiecej pytan sie posypie typu:
co kupic
za ile
dlaczego ta a nie inna
a ta ma ladniejszy panel

Ja nie mam do nich zdrowia, że by przejżeć, a jestem bardzo cierpliwy... Więc taki nowicjusz (nie tylko z resztą) także się na nie wypnie. Ogólnie nie przeglądam wątków dłuższych niż 4 strony.
Moim nr 1 jest LG. Z tej jestem najbardziej zadowolony, a trochę tego przetestowałem (liteony od 832 do 1673, nec 3521, szajsungi te dwa najszybsze i to LG).
P_M_ jest offline  
Stary 22.06.2005, 15:27   #7
guzio85
Bywalec

Data rejestracji: 14.05.2005
guzio85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
miałem modele od 451S litki do modelu 1693S i polecam Litki po wgraniu biosa od Sony sa niezawodne! skala błedu zapisu wynosi 0.1% a w LG szybko pada laser w Litkach laser jest Soniaka i certyfikowany ich jakością i zywotnoscią a dlaczego miałem tyle litków prosta odpowiedz sam je niszczyłem i oddawałem na serwis zeby dostać nową
Stary 22.06.2005, 15:32   #8
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam obie i jestem zadowolony

@rpl
Czytanie naprawde nie boli, a wiele mozna sie dowiedziec
kataryniarz jest offline  
Stary 22.06.2005, 20:48   #9
rpl
Nowy na forum

Dziękuję za odpowiedzi, te miłem i mniej miłe. Dziękuję zwłaszcza za te, które pomogły mi w podjęciu decyzji.

Przy okazji jeszcze trochę się usprawiedliwię:
1. Takiego tematu jeszcze nie było, nie rozumiem więc skąd takie oburzenie? Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem. Ale z opisów nie wynika obiektywne stwierdzenie użytkowników, która jest ich zdaniem lepsza.
2. OK, nie ten dział, ale umiejscowienie właściwego działu, tj. "Forum CDRinfo.pl > Dyskusje > DVD/VCD Forum > Ogólnie o DVD" przyznacie, że jest chyba trochę mało intuicyjne? Łatwiej było by, gdyby te poddziały nie były zwinięte, tylko zrobione było ładne drzewko z opisem kategorii, a poza tym zamiast "Ogólnie o DVD" lepiej dział nazwać "Sprzęt" - od razu wiadomo wtedy o co chodzi...
3. OK, jest przyklejona wiadomość co do tego, gdzie pytać o zakup nagrywarki, ale najpierw trzeba trafić do odpowiedniego działu (a to nie jest takie oczywiste - patrz powyżej).
4. Na koniec jednak pragnę podziękować moderatorowi, że przeniósł wiadomość do odpowiedniego działu.

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.
rpl jest offline  
Stary 22.06.2005, 21:00   #10
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
proste pytanie-- te czy te

prosta odpowiedz------zadna z nich
Stary 22.06.2005, 21:23   #11
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no to odklejamy wszystko i robimy wresling
legion jest offline  
Stary 22.06.2005, 22:11   #12
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rpl
Dziękuję za odpowiedzi, te miłem i mniej miłe. Dziękuję zwłaszcza za te, które pomogły mi w podjęciu decyzji.

1. Takiego tematu jeszcze nie było, nie rozumiem więc skąd takie oburzenie? Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem. Ale z opisów nie wynika obiektywne stwierdzenie użytkowników, która jest ich zdaniem lepsza.
2. OK, nie ten dział, ale umiejscowienie właściwego działu, tj. "Forum CDRinfo.pl > Dyskusje > DVD/VCD Forum > Ogólnie o DVD" przyznacie, że jest chyba trochę mało intuicyjne? Łatwiej było by, gdyby te poddziały nie były zwinięte, tylko zrobione było ładne drzewko z opisem kategorii, a poza tym zamiast "Ogólnie o DVD" lepiej dział nazwać "Sprzęt" - od razu wiadomo wtedy o co chodzi...
3. OK, jest przyklejona wiadomość co do tego, gdzie pytać o zakup nagrywarki, ale najpierw trzeba trafić do odpowiedniego działu (a to nie jest takie oczywiste - patrz powyżej).
4. Na koniec jednak pragnę podziękować moderatorowi, że przeniósł wiadomość do odpowiedniego działu.

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.
To tłumaczenie a w szczególności kultura wypowiedzi jest jak dla mnie bardzo przekonująca
Pomimo tego że można się doczepić o powtarzanie tematu to ja zdecydowałem się nagrodzić autora

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 23.06.2005, 00:42   #13
rpl
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez zorg
proste pytanie-- te czy te
prosta odpowiedz------zadna z nich
Dzieki, ale moze cos wiecej? Dlaczego? Co innego polecasz?

Cytat:
Napisany przez karel48
Pomimo tego że można się doczepić o powtarzanie tematu to ja zdecydowałem się nagrodzić autora
Dzieki, nie takie bylo moje zamierzenie, nie mniej dzieki .
rpl jest offline  
Stary 23.06.2005, 00:50   #14
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rpl
Ale jakoś nie mam zauwafania do LG. Z drugiej strony Lite-On wogóle nie znam... Co byście polecili z tych dwóch? Ew. może polecacie jakąś inną nagrywarkę w podobnej cenie, czyli ok. 200 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź/podpowiedź!
Odpowiedź w pytaniu. Brak zaufania do LG to pozostaje LiteOn 1693 lub.......po długim namyśle BenQ 1620.
Dlaczego BenQ ? Dobre pytanie.... chyba też nagrywa nie gorzej niż inne napędy.

slawekj jest offline  
Stary 23.06.2005, 00:53   #15
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rpl

Nie było takiego?

Ale nie było też 1673 vs 4613B

Więc może dać?

No i nie było 4163B vs 3540

To może napisać?

No i nie było 4163B vs 716A

To może jutro?

Albo pojutrze?

No i pytanie:

A z opisów użytkowników co wynikło i która jest lepsza?

Twoje uprawnienia: