![]() |
witam!!!!tez mam nec 1300A i miałem takei same kłopoty!!!!!!!KOSZMAR!!!!!ale od
2 m-cy uzywam AXE(AZO)(koszt ok 4zl) sa z pod produkcji verbatima!!!sa naprawde superrrrrrr!!!!jak narazie nie spaliłem ani jednej!!!natomias co do esperanzy to lepiej nie gadać,nagrywając je straciłem dużżżo nerwów i pieniędzy :-( (nie polecam)!!!!!AXE to dobry zakup!!!!!!!!!!!!ewentualnie zmien Bios na jakis nowszy (obcnie najnowszy jest 1.0A) |
z tego co zauważyłem to wszystkie DVD+R jakie miałem wypalają się bez wiekszego problemu :-)!!!!!!!!kłopot jest z DVD-R!!jak już wcześniej wspominałem to esperanzy sa do dupy!!!z tego co mi wiadomo są one z dwóch tłoczarni,DVD-R pochodzące z jednej z nich pala sie pieknie i bez zjąknięcia, natomias z tej drugiej to wielkie bagno!!nic nie idzie, nagrywarka nawet nie zaczyna jej nagrywać(wyskakują śmieszne błędy)!!najgorsze jest to że esperanzy z tych dwóch różnych tłoczarni wyglądaj identycznie
:-( i nie idzie ich rozpoznac!!!!wiec lepiej ich nie kupować!!!jak już wcześniej wspominałeś na AXE wszystko było ok. więc po co szukać dziury w całym!wypalaj tylko na nich a nie bedziesz miał kłopotów!!! |
ale te AXE + czy -? bo np esperanzy dobrze sie nagrywaja tylko + i slyszalem ze dobrze sie nagrywaja Acosy +
|
AXE DVD-R (oczywiście) bo z AXE plus nie spotakalem się!!!!Nec nagrywa chyba na wszystkich DVD+R bez problemu(tak wynika z testow jakie robilem),natomias gorzej ma z DVD-R więc tu trzeba kombinować i metodą prób i błędów wypaczeć najlepszy nośnik (i wydaje mi sie ze dla nec najlepsze jest AXE)!!!nie kupuj tanich (tzn ponirzej 4zl)DVD-R bo to przewaznie podróbki inych płyt i z takimi nec ma problemy,natomiast TDK,verbatim,philips,Acosy itp. napewno będą działać!!!MUSISZ KOMBINOWAĆ!!!!Pamiętaj że NEC jest bardzo dobrą nagrywarką a do dupy są płyty!!!!!!
|
witam ponownie !!!!!!!!
dzisiaj testowałem nowe płytki tzn. Vacossy x4 (3,80) i Intenso x4 (3,20 zl ) i odziwo wszystko pali się ok, zero błędów!!! :-) POLECAM |
dobrze nagrywa na Acossach + kupiUem 5 szt i 4 dobrze sie nagraUy
|
NEC ND-1300A i TDK DVD+RW
Witam,
mam nagrywarke Nec ND-1300A, glownie kupiona w celu archiwizacji danych. Nagrywanie na plytach +/-R raczej szlo bez problemu jesli tylko to byly plyty firmowe. Ostatnio kupilem plyte TDK DVD+RW - w sumie ponoc dobry nosnik. Wlaczylem Nero (v6), nagrywanie przebieglo bez problemu, tylko ze pozniej plyta okazala sie czysta. Dodatkowo gdy teraz wkladam plyte do napedu to system jej nie wykrywa. Dodam ze mam ostatni firmware w nagrywarce 1.0A. Czy ktos wie o co chodzi ?? Ponoc ten naped obsluguje +/-RW, a TDK jest na liscie nosnikow polecanych przez Nec-a. dzieki i pozdrawiam Tomek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobnie z tym nosnikiem, TDK-RW (x1) na nec1300 po kilkunastu nagrywaniach jak sie nagral tak nie mozna go niczym skasowac ;-)
Gdzies potem doczytalem w sieci ze cos ten TDK-RW tak ma. Kup Verbatim i jest o niebo lepiej zwlaszcza ze smiga 2,4x Andy. |
witam
tez mam Nec 1300A!!!ja nagrywam na Platynimach DVD+RW x2,4(ok.7zl) i na Akossach DVD-RW x1!!!i wszystko śmiga bez problemu !!! A wracając do twojego problemu Labeo podobnie miałem przy DVD+RW z paltynium!!!jak ją kupiłem nic nie szło nagrać okazało się że czeba ją pierw skasować (mimo że nic na nej nie ma - głupota) kasowałem ją Nero a potem nagrywałem i okazywało się że po na graniu na tej płycie nic nie ma :-(!!!!zrób tak spróbuj skasować teg twojego TDK programikiem DVDInfoPro (on to robi zecydowanie lepiej niż nero) !!!! pozdrawiam |
Dzieki
W sumie problem tylko natury finansowej, bo dalem za ta plytke prawie 18 zeta a teraz moge tylko kaczki na wodzie puszczac. Dzieki serdeczne za odpowiedzi. Zwlaszcza za polecenie tych pewniejszych nosnikow. DVD RW sa jeszcze troche za drogie zeby bawic sie w eksperymentowanie. Moge powiedziec ze kupilem EMTEC DVD-R za 7z l i chula bez problemu, wiec chyba dam sobie siana z TDK. Wczesniej jeszcze sprobuje ja sformatowac na innej nagrywarce (Liteon ja widzi). Jesli okaze sie ze nie bedzie chodzic dalej to wyskrobie jakis mailik do firmy NEC z uwaga dlaczego na liscie "Support Media" polecaja TDK jesli sa z nimi takie problemy. pozdrawiam i dzieki Tomek |
nec 1100A
kupilem nec 1100a filmy odtwarza ok ale schody zaczynaja sie kiedy wyplam plytke i zamiast wyboru predkosci 4X pokazuje ze mozna wybrac tylko 2.4X :( jescze gorsze jest oto ze przy odtwarzaniu wypalonej plytki przy koncowce filmu zacina sie wszystko. pytanie brzmi czy to wina plytek czy moze trzeba zrobic upgrade frimwaru???
|
Cytat:
mjq |
1.co do prędkości nagrywania to napewno musisz miec nowy firmaware
2.co do zacinania się filmu przy końcu to napewno wina płyty (nie polecam Esperanz nec 1100A i 1300A nie radzą sobie z nimi najlepiej,zato polecam AXE lub Intenso) pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:10. |