![]() |
czyscic chyba raczej nie bo palnik jest nowy
|
Ta nagrywarka stworzona jest głównie do nagrywania i w tym spisuje się bardzo dobrze. Natomiast odtwarzanie DVD i CD to nie jest najmocniejsza strona tej i innych nagrywarek właśnie ze względu na najczęściej kiepską korekcje błędów.
Z nagrywarką zawsze dobrze jest mieć inny napęd CD/DVD żeby go na codzien używac. |
Cytat:
Niebawem kupię nagrywarkę DVD (nie mam jeszcze pojęcia jaką) i już myślę w miejsce jakiego napędu ją wstawić? Raczej skłaniałem się, aby pozbyć się DVD-ROM-u i mieć 2 nagrywarki - CD i DVD. Pytanie brzmi: z czym mogę mieć większe problemy - z nagrywaniem CDR na wypalarce DVD czy z rippowaniem filmów z DVD na nagrywarce DVD? Chyba jednak pozbędę się czytnika DVD. Bo jeśli będą problemy z rypaniem filmu DVD, to od razu będę to widział, a jeśli palnik DVD źle wypali CDR to konsekwencje mogą być odległe i przykre. A z drugiej strony - nagrywarki CDR są z reguły lepsze w odczycie porysowanych CD niż zwykłe CD-ROMy, to czemu nagrywarki DVD mają być w tym gorsze od czytników DVD-ROM? Ehh... czemu ta technologia nagrywarek DVD wciąż taka niedoskonała :-( latet |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam, latet |
Nowy bios do NEC 1300A (1.09)
Nowy bios poprawia w dużym stopniu kompatybilność z nowymi nośnikami.
U mnie zaczął wykrywać płytki które wcześniej nie chciał w ogóle nagrywać i nagrywa 4x zamiast 2x na innych nośnikach. Mimo że już nie jestem użytkownikiem Nec-a, polecam. http://www.nec.se/upload/Drivers/NECND13_109.zip |
ja tam zmian nowych narazie nie zauwarzylem
mogli by dodac obsluge szybkich cdrw bo nic na nich niechce nagrac plytki cdrw do x 10 pali ale juz szybszych plyt cdrw na predkosci x10 czy nizszej nie nagra pozatym jeste z niej zdowolony chociaz czepil bym sie jeszcze korekcji bledow pozdro |
bydle
[QUOTE=bydle]WITAM
Kupilem pare dni temu ten palniczek i chcial bym abyscie sie podzielili ze mna informacjami na jej temat.bo mam kilka pyta ktore mnie mecza i daja do myslenia? 1,czy ta nagrywara ma tak dlugo lapac plyte plyte cd lapie w 15 sekund natomiast dvd magrana mp3 lapie w okolo 46 sekund dvd nagrana jakimis wiekszymi plikami lapie w 25 sekund. Mialem wczesniej liteona cdrw i smigal szybko wiec juz sam niewiem , 2,chodzi o korekcje bledow bo niejest najlepsza moim zdaniem nagrywara czasami niechce przeczytac jakiegos pliku nawet na dobrych nosnikach w porownaniu z liteonem cdrw to blado wychodzi. Moze to jest normalna sprawa z palnikami dvd to moj pierwszy wiec niewiem? Moze to jest sprawa tylko biosu albo ja sie czepiam zabardzo 1195_Firmware_ND-1300A_WIN108 taki jej bios zaaplikowalem wypala plytki idealnie dvd ale te dwie rzeczy mnie ciekawia Halo tu hoschi zdaje sie ze zobiles ten blad co ja,ja tez czytalem w inter ze za NEC 1300 jest numer jakis tam w szpicy,jak sie okazuje to wielki bubel,wszyscy pisza ze sa zadowoleni,ale z czego ja juz na niej spalilem chyba z 10-iec DVD i jeszcze nic nie wypalilem,owszem na normalne CD jest bardzo szybka,ale co tyczy sie przegrywania na DVD to nie wiem co ja takiego zle robie ze to nie chodzi,wczesniej mialem RICO i TREXDATA i nie bylo zadnego problemu z DVD plytami,teraz sie okazalo ze ta nie potrafi czytac tych i tamtych i jeszcze innych,to do diabla mi taki brener co nie moze sobie poradzic z jak na przyklad u mnie pieciuma firmami (PRINCO,OCTRON,reszty nie pamietam).To zdaje sie byl blad roku. Czytalem odpowiedz jednego co niby jeszcze nie mial problemu i pali filmy na przyklad za pomocom DVD-Davideo3Profesional,mnie sie to jeszcze nie udalo,nie wiem dlaczego,jak masz jakies wiadomosci to pisz pod adres "t.hoschi@tiscali.de) pozdrawiam i zycze wiecej pozytywnych opini na temat tej Brenery |
cze
ja tam znowu nie moge nazekac na nagrywanie dvd wypalilem 30 sztuk i ani jednej nie ****alem wiec chyba zle niejest tak samo z cd. napisz jaki masz bios bo od tego duzo zalezy pozdro |
Cytat:
|
Mówcie co chcecie, ja na tym palniku wypaliłem (a nie spaliłem) już około 30 płyt i żadnych odpadów!!
|
_NEC DVD+RW ND-1100A -> 1300A Upgrade
Właśnie sflashowałem mojego NEC'a najnowszym dostępnym u Etny firmware'm i (mam nadzieję) stałem się posiadaczem dwuformatowej nagrywarki :P - jutro po robocie skoczę po jakieś minusiki, żeby potestować ;)
Kod:
Finally here it is! |
|
Szok. Dlugo na to czekalem.
Moze nareszcie bede mogl nagrywac na rewelacyjnych x-disc'ach x4. A jakiego pliczku uzyles? 1.8, czy 1.9? |
Wczoraj jeszcze był dostępny tylko 1.8 i 1.8b. Użyłem wersji "b".
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |