![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#181 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Bardzo dobra nagrywarka. Nagrałem na niej sporo płyt i żadnej mi nie uwaliła. POLECAM
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#182 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Stanowczo odradzam przeróbkę. Jako plusowa nagrywara spisuje się znakomicie. Z minusami lipa...
![]() |
![]() |
#183 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
NEC 1100a nagrywał też i minusy. Z przróbkami było nieciekawie, bios się wgrywał ale wypalanie minusów wychodziło koszmarnie. Wejdź sobie na stronę arcomp.com.pl (ten co sprzedaje na allego) za stówe więcej masz np.litka 812. Ta nagrywarka, mówie o NEC'u 1100 nie jest już najlepszym pomysłem. Jak co to kup na aukcji litka 411 i baw się w podkręcanie.
![]() |
![]() |
#184 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
A nie lepiej kupic NEC'a 2500A i potem przerobic na NEC'a 2510 Dual Layer?
Ludzie na zachodzie juz przerobili tego nec'a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#188 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Tylko narazie nie ma plyt DL, wiec trzeba czekac! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
Nagrywanie DVD+RW z NEC1300A
Mam powazny problem z nagrywaniem plyt DVD+RW (Verbatim, Platinum) przy uzyciu NEC1300A. Zapis przebiega pozornie zawsze bez problemu, ale pozniej okazuje sie, ze bardzo czesto (choc nie zawsze) moj NEC nie potrafi tych plytek odczytac. Wystepuje CRC Error. Upgrade firmware nie pomogl. Czasami udaje mi sie nagrac kilka plytek po kolei bez bledow, czasami nie moge nagrac ani jednej. Czy ktos moze wie, czy i jak mozna temu zaradzic? Nie probuje nawet nagrywac nosnikow DVD+R, bo przy tak czestych bledach musialbym zuzywac kilogramy plytek.
Dzieki, rj_g |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
szukam głowice i silniczka do nec-1300
Witam, mam pytanie, czy orientuje się ktoś gdzie można dostać (gdyby jeszcze w jakiej cenie to byloby super
![]() ![]() ![]() W serwisie we Wrocławiu powiedzieli mi,że nie mają tych częśći bo to już za stary model Pozdrawiam domel45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#192 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na allegro koles sprzedaje czesci do CD/RW, DVD/RW i innego stuffu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30769387 moze ci pomoze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
dzięki,ale się spóżniłem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Nec ND-1100 czy da sie nagrywac minusy??
Witam jezeli ktoś moze zna sposób by nagrywać płytki minusy a nie tylko plusy to prosze o kontakt na maila tomison@poczta.onet.pl
oczywiście chodzi o nagrywarkę NECa ND 1100A pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
oczywiscie ze sie da wystarczy zmienic bios po ktorym twoja nagrywarka bedzie modelem 1300A
nie pamietam jak to sie robilo ale na 100000% jest to gdzies opisane na forum i z tego co pamietam to po zmianie biosow szystko bylo ok!!! ale pamietaj zmaian biosu jest tylko i wylacznie na wlasna odpowiedzialnosc - poniewaz zdarzaja sie przypadki gdzie podczas fleshowania zostaje uszkodzona nagrywarka P.S. a po co chcesz nagrywac na dvd-r skoro ceny nosnikow +/- sa juz takie same?no chyba ze twoj stacjonarny dvd widzi tylko minusy pozdro
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |