![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2003
![]() |
Ja mam NECa 1300A od okolo tygodnia i narazie nagralem bardzo malo plyt, ale jak narazie jest ok po wgraniu biosu 1.7v4. Na 1.8 nie chcial mi nagrywac Esperanz x1 - wiem ze to dupne plyty ale nie dla mnie
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
naspiszcie cos wiecej, tez sie interesuje ta nagrywarka...
![]() |
#78 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Zanim coś zepsuję (bios do Nec 1100A)
Witam
Posiadam nagrywarkę Nec 1100A mam w niej bios 1.A0. Szukałem troszkę po necie i znlazłem jakieś biosy. Jednak nie wiem, który jest najnowszy, najlepszy. Poproszę o radę jaki bios mam wgrać i gdzie go znaleźć? Czy sprawa przeróbki Nec 1100 A na 1300 A jest już jasna? Pozdrawiam Janusz
![]() |
#79 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Najlepiej nic nie zmieniaj, posiadam ten sam model, lecz nie znalazłem uaktualnienia biosu od producenta. Wszystkie inne mnie nie interesują. Tak więc proponuję zostać przy tym co masz. Kupiłem ten model w Maju b.r. i nie narzekam. Siemanko
Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 05.04.2005 o godz. 02:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2003
![]() |
Nowy bios znajdziesz na stronie producenta www.nec.com lub www.nec.de.
Jezeli chodzi o instalacje to jest bardzo prosta i raczej nic nie popsujesz. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Nowy na forum
![]() |
Tez mam NEC-a 1300A i jestem z niego zadowolony.Polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cześć, nie mogę znaleźć na stronie producenta uaktualnienia do Biosu, byłbyś tak uprzejmy i mi go podał.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Nowy na forum
![]() |
Oto link do firmware 1.08
http://www.necd.de/softwareoverview2.php/id/215 Jest na samym dole strony po prawej . Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2003
![]() |
Nagrywarka DVD NEC ND-1100A i problemy z "+" i "-" -PROBLEM
Witam!
Mam pewien powazny problem! Posiadam nagrywarke jak w temacie ,zamontowana seryjnie w DELL'u. Wedlug specyfikacji znajdujacej sie na stronie : http://www.nec.co.uk/ND1100A.asp posiada mozliwosc nagrywania zarowno DVD-R jak i DVD+R . Zadowolony kupilem pudelko plytek DVD-R dobrej firmy i ... coz za moje zdziwienie , nie mozna na nich nic nagrac! Wszelkie proby i kombinacje nie pomagaly. W koncu cos mnie podkusilo zeby zobaczyc na strone dell'a opis tej nagrywarki : http://docs.us.dell.com/docs/storage...o.htm#features i moim oczom ukazalo sie ,ze ta nagrywarka NIE nagrywa plytek -R i -RW !!! O co w tym chodzi ?? Przeciez one roznia sie tylko kolorem panela przedniego ( w DELL'u mam czarny - pod kolor seryjnej obudowy) Czyzby jakas glupia polityka DELL'a? Mozna cos z tym zrobic ? Moze zfleszowac bios albo ... Prosze pomozcie bo nie mam pojecia co z tym fantem zrobic! pozdrawiam JAREK 'JARO' G. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Po pierwsze to ta nagrywarka wypala tylko plusy, bo nie jest dualowa, ND-1300A to dualowa nagrywarka. Po drugie cos gdzies widzialem o przerobce 1100A na 1300A ale nie moge teraz tego znalezc, jak znajde to dam znac. A na tej stronie co pokazales pisze wyraznie ze supported jest dvd-r nie ma ze nagrywa dvd-r.
Czasami jest tak a nie inaczej Pioneer DVR-115D Liteon IHaS-124 Ostatnio zmieniany przez Druss : 07.12.2003 o godz. 22:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2003
![]() |
ok,dzieki! bylbym baaardzo wdzieczny!
JARO |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2003
![]() |
![]()
WITAM
Kupilem pare dni temu ten palniczek i chcial bym abyscie sie podzielili ze mna informacjami na jej temat.bo mam kilka pyta ktore mnie mecza i daja do myslenia? 1,czy ta nagrywara ma tak dlugo lapac plyte plyte cd lapie w 15 sekund natomiast dvd magrana mp3 lapie w okolo 46 sekund dvd nagrana jakimis wiekszymi plikami lapie w 25 sekund. Mialem wczesniej liteona cdrw i smigal szybko wiec juz sam niewiem , 2,chodzi o korekcje bledow bo niejest najlepsza moim zdaniem nagrywara czasami niechce przeczytac jakiegos pliku nawet na dobrych nosnikach w porownaniu z liteonem cdrw to blado wychodzi. Moze to jest normalna sprawa z palnikami dvd to moj pierwszy wiec niewiem? Moze to jest sprawa tylko biosu albo ja sie czepiam zabardzo 1195_Firmware_ND-1300A_WIN108 taki jej bios zaaplikowalem wypala plytki idealnie dvd ale te dwie rzeczy mnie ciekawia POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Niestety szukalem ale tak sie to juz gdzies zaszylo ze nie moge znalezc, proponuje zassac jakis bios od 1300A i samemu go zapodac na twoja nagrywarke, powrot do 1100A jest banalnie prosty pozniej.
![]() |
#89 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
moze po prostu przeczysc soczewke bo 46 s to mi sie nie chce wierzyc zeby tak dlugo dvd czytalo.Na allegro za 17 zl jest plyta czyszczaca zreszta raczej dostepna w kazdym sklepie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
http://www.herrie.org/ poszukaj tu.Nie sprawdzalem ale powinno byc. Jak nie to forum : http://forum.rpc1.org/index.php
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |