![]() |
Obraz zrobiony w nero na NEC-u i następnie płyta Verbatim DVD-R x16 wypalona x6 (tak wyliczył Nero)
Obraz płyty .iso nagrany w nero DVD+R Omega x4 (80 gr szt.) Moglibyście skomentować wyniki? Kompletnie nie znam się na tych wykresach a są to pierwsze wypalone płytki. Czy u was też dość długo "startuje" z odczytem płyty? |
wykresy - jak dla mnie dobre mieszcza sie w normach PI max=280, PIF max=28
wazniejsze sa bledy PIF im mniejsze i ich mniej tym nosnik lepiej wypalony co do startu plytki to w granicach 18-19 sekund - przypadlowsc neca :(, mi to nie przeszkadza poczekach chwile przeciez mozna :spoko: |
Wyniki w normie (PIF<32, PIE<280), jednak wartości PI Errors są na mój gust zdecydowanie za wysokie.
|
Cytat:
nec skanuje 8/7 |
Cytat:
Prędkość 8x i ECC 8/8. :) |
to ja myslalem ze 28 to max :>
a teraz 32 to mozna miec jeszcze wieksze bledy ;) P.S. a jak zrobic symetryczny napis, bez ramek na dvd (wypalony po stronie nosnika) - tak jak u kolegi powyzej ? moze zle szukalem w programie :blee: |
Ta Omega nie jest czytana w odtwarzaczu DVD. Czy przyczyną może być to że jest to płytka +R i jest na niej film?
|
a jaki masz odtwarzacz ?
moze taki co nie czyta +R ? moze trzeba zmienic typ ksiegi na -ROM, ale to tylko w biosie nieoficjalnym P.S. wracajac do okladek - pisze mi ze nie ma miejsca (nagrywam napis) i mam nieaktywny przycisk "burn" :'( |
Cytat:
|
Cytat:
jesli masz bios w postaci pliku .bin musisz użyc NECWinFlash, po kliknieciu na niego musisz wskazac plik .bin nastepnie flash, czekasz, później tylko restart kompa i gotowe |
Nagrywarka Nec ND-4551A - czy warto kupic ??
Witam
mam w planach zakup nowej nagrywarki DVDRW i mój wybór padł na nec'a nd-4551a ( obecnie mam nd-2500a i jestem bardzo zadowolony ), czy ten nowy model 4551a jest rownie niezawodny i dobry jak starsze modele nagrywarek NEC'a ?? i na czym dokladnie polega funkcja LabelFlash ?? czy potrzebna do tego jest specjalna edycja NERO ?? PS: a moze jestescie w stanie polecic jakas inna dobra nagrywarke, co sadzicie o Pioneer'ach 110, i co najwazniejsze ta nagrywarka bedzie pracowac w obudowie USB 2.0 |
Cytat:
biosy w wersji *.exe |
Nagrywarka musi być jako master? Bo z tego co sobie przypominam to kiedyś tak było. Czy nie ma to znaczenia?
Czy na DVDRW można wypalać wielokrotnie napisy? |
ponizej masz moj temat
ja jestem zadowolony :taktak: |
wybierasz co ma ci sflashowac
a co jest juz nowszy bios niz 1.07 ??? no nie liczac tych "tweakowanych" od Liggy and Dee co do napisow to chyba tak, ale musisz zrobic pelny format plytki RW |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |