![]() |
Witam serdecznie.
Mam od niedawna Nec'a 4551a i pojawił się problem po instalce Windows'a - podczas nagrywania obrazu bufor nagrywarki teraz potrafi skakać kilka razy - wcześniej to nie występowało. Mniej więcej 2 plytki na 5 nadają się do wywalenia. Wszystko jest zainstalowane tak jak było wcześniej (ASPI, DMA On, nowe kable, różne kanały DMA itp. itd. etc. - zgodnie z radami na forum) Czytałem forum i próbowałem wszystkich sposobów i różnych nośników. Wcześniej nagrywarka paliła ładnie - tylko teraz coś jej odbiło po instalce windy. Podczas skoku bufora na chwile gaśnie dioda i słychać zgrzyt płytki. Ma ktoś jakiś pomysł?? ?? ?? P.S. Zauważyłem że teraz gdy testuje płyty nie nagrywarka nie dodaje DATA i LABEL (wcześniej zawsze te informacje były po wypaleniu - jest tylko typ płytki i ID). |
Ilość załączników: 3
No jeszcze kilka screenów z testów tej "masakry" Msonic DVD-R.
Załącznik 29573 Załącznik 29574 Załącznik 29575 |
radosio,
a co jeszcze radziłbyś zainstalować nie licząc "nero"? :) |
hmmm mam nero 7 i niestety nie dziala mi LS :( Co robic?
|
Musisz wgrać Nero 6 z odpowiednim serialem, bądź to, które otrzymałeś razem z nagrywarką.
Ewentualnie konieczne jest skopiowanie do katalogu Core w folderze Nero pliku LLS, który uaktywni opcję Label Flash w Nero 7. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
własnie skopiowalem plik lls.dll do folderu core wlaczylem nero burning rom i nic. Nie pojawiła sie opcja LF :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ok wszystko już dobrze :) LF śmiga :D
a znacie jakąś stronke z szablonami na nadruki ? :) Kiedyś widziałem taką stronkę z fajnym imotywami ale nie zapisałem bo nie miałem jeszcze tej nagrywarki :) |
Potwierdzam możliwość przerobienia 3551a na 4551a
Bios: 1Z2_rpc1 Liggy's And Dee's NEC ND-4551 1-Z2, Bitsetting and RPC1 z http://www.micheldeboer.nl/firmware/ Wszystko poszło bez problemów teraz zaczynam testować ... |
Cytat:
Ja tak ustawiam i nie mam problemów ze skokami bufora. |
Cytat:
Może widziałeś na www.Lightscribe.com bo tam takie szablony są ale to inny format |
Cytat:
No i nie jest tak zle jak za pierwszym razem. Wszystkie dane (poki co ;)) tez sie czytaja. Do byle jakich rzeczy mozna dysku uzywac. ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |