![]() |
Ilość załączników: 1
HP DVD+R x16 od CMC Taiwan
NEC ND-4571A Fw. 1-02 ImgBurn 2.5.8.0 Speed: x4 Płyta z góry cake, lekko porysowana pod koniec. Załącznik 75365 |
|
Verbatim DVD+R Printable (Słaba seria)
NEC ND-4571A Fw. 1-02 ImgBurn 2.5.8.0 Speed: x4 Załącznik 74596 |
Diamond CD-R
NEC ND-4571A Fw. 1-02 Nero 2014 Speed: x8 Diamond CD-R 700 MB x52 (Plasmon) HP DVD+R DL NEC ND-4571A Fw. 1-02 ImgBurn 2.5.8.0 Speed: x4 HP DVD+R DL x8 MID: CMC MAG D03 |
Fortis DVD+R DL
NEC ND-4571A Fw. 1-02 ImgBurn 2.5.8.0 Speed: x4 Fortis DVD+R DL Printable CMC Made in Tajwan |
@trifek
1.przenieśmy rozmowę do tematu o BDR 2009 2. tak to na dzień dzisiejszy wygląda w BD-R 25GB najlepszym obecnie nośnikiem jest Panasonic printable 6x 3. przeglądnij dział nośniki w grudniu przetestowałem 8 rodzai płyt BD-R i jesli chcesz nagrywać ważne dane i mieć pewność tylko Panasonic 6x printable około 6,5zł za 1szt. verbatimy są średnie znacznie lepsze są 6x printable jak te z etykieta verbatima średnio dobre na filmy itp. mniej ważne dane OMEGA, HP, Fortis 4.LTH i HTL napisałem już trochę sam doczytaj sobie czym się to różni i dlaczego nie kupujemy płyt LTH |
Cytat:
Panasonic jest lepszy od Verbatima?:) Jak to cenowo wygląda (nigdy się nie spotkałem z płytami Panasonic)? Z Verbatimów które są lepsze z tych, które wymieniłem? |
No widzisz jakie to proste :haha::spoko:
|
Ilość załączników: 2
świeci na czas jak naciskasz przycisk otwarcia po czym gaśnie
rozbierałem czyściłem nic nie widać EDIT: chyba znalazłem lutownica się już rozgrzewa Załącznik 74407 EDIT2: nasi tu nie byli fw. 1-07 Załącznik 74410 |
Cytat:
|
odkładam do kartonu... jak by co będzie czekał
@trifek zależy co chcesz nagrywać jak jakości tylko Panasonic |
Cytat:
Choć potrzebne mi OPU od ND-355x\455x bo wygrzebałem w złomie ND-3650A ale ze sprawnym CD , udało mi się co prawda odpalić DVD ale jest tylko odczyt - brak mocy już odpowiedniej do zapisu -ciemna strona mocy niestety ...:( Ale na razie i tak przeszczep mało realny bo bez kalibracji działa to sobie tak -dopiero jak się nauczymy wgrywać eeprom do NEC\Optiarc to może poeksperymentuje...;) |
zamówiłem tego Pioneera BDR 209 :)
I do niego pytam o płytki :) |
@trifek ale Nec nie pala BDR....
btw. @czary2mary dostałem oryginalnego NEC`a 4551 ale trup nie otwiera tacki tylko dioda się świeci silnik nie kręci jak byś na części potrzebował |
Jakie płyty najlepiej kupić do tej nagrywarki?
Verbatimy robią w BR sl i lth - które są lepsze? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:58. |