![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.10.2005
![]() |
nie no spoko
juz robiłem zmiany biosów tylko ze widze 2 te same ikony i nie wiem o co chodzi wiec wolałem spytać a jak tam u ciebie jest lepiej niz na oryginalnym firmwarze ? Ostatnio zmieniany przez Mizii : 05.03.2006 o godz. 00:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
noob
Data rejestracji: 19.12.2005
![]() |
Ja osobiście nie widzę większej różnicy. Po prostu nie lubię mieć nic @stock, chyba jedyną rzeczą w moim blaszaku nie kręconą/nie modwaną/nie flash`owaną jest FDD.
Oryginalny bios miałem jakieś 15 min.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2006
![]() |
Witam
jestem posiadaczem NEC 4551 1-84 i jest w nim bitestting DVD+R, DVD+RW and DVD+R9 spisuje sie calkiem niezle ale zastanawiam sie czy warto wgrac spowrotem 1.7v bios |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Cytat:
![]() jeśli 1-84 sprawuje sie bez problemów to niech sobie bedzie. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Witam to screen na biosie 1-Z2
według mnie podobnie a niemalze identycznie jak na oryginalnym biosie Tylko nie wiem co Iceman zrobił ze ma tak mało błedów na kazdej płycie bo moje wypadaja w stosunku do niego troszke gorzej Mam jedno pytanko, mianowicie co znaczy bitestting i gdzie sie go ustawia? bo bios 1-Z2 chyba go ma, bo zauwazyłem ze jak nagrywałem tą płytke to nero wyswietliło w pasku przewijania podczas nagrywania ze "automatycznie bedzie dobrane (coś tam) i płyta zostanie nagrana jako DVD-ROM" no ale płytka została nagrana dobrze
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
na necu mozna nagrywac plyty laik scaib
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Witam powoli sie przekonuje do płytek "minus" chociaz i tak "plusy" wymiatają ale na nowym biosie 1-Z2 jest o wiele mniej błedów niz na biosie oryginalnym jeśli chodzi o zapis minusów
A oto wykres na płytce "minus" firmy ![]() ![]() copy me ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
QMizii
ten "minus bardzo markowy" - to kompletna sieczka ![]() a co do mniejszej ilosci bledow PIF - to jakos mi sie tak pala
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Ja dobrze wiem ze to sieczka
tylko te płytki nie są do mnie nagrywam je kumpeli i takie płytki mi dała to na takich wypalam ![]() A co do ilosci błedów PIF to chyba w normie co nie? chociaz to jest "copy me" <lol> no ale mi sie wydaje ze jak na takich nosnikach nie jest całkiem najgorzej to na verbatimkach "minus" bedzie o wiele lepiej Pozdro !
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
Właśnie ukazała się nowa wersja Nero 7.0.8.2
ftp://ftp2.nero.com/software/nero7/N..._plk_no_yt.exe ftp://ftp3.nero.com/software/nero7/N..._plk_no_yt.exe ftp://ftp5.nero.com/software/nero7/N..._plk_no_yt.exe Po instalacji mamy od razu ikonkę na pasku przycisków od LF (AAC) Nie potrzebny jest już specjalny nr do nero nec oraz kopiowanie plików lls.dll Poprawione są błedy wyświetlania przycisków i opcji w "Etykieta nagrywania" Wreście działa wszystko jak potrzeba
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
mp3 do CDA tez ![]() P.S. i tak zostane przy wersji 6.x.x |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
noob
Data rejestracji: 19.12.2005
![]() |
Cytat:
Back to 6 for me. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
starszy wypalacz
Data rejestracji: 26.01.2006
![]() |
Cytat:
http://www.nero.com/nero6/nero7/eng/..._Notes.html#a1 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Czy nie pokusiłby się ktos o tutorial jak z "normalnej" płyty DVD zrobic kopie ale z napisem LF po stronie danych? Napis jakiś minimalny, taki z opisem zawartości.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |