![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2004
![]() |
podobny dylemat. własciwie zdecydowalem sie na NECa, ale zobaczyłem ten post. moj LG 8080B działa bez zarzutu już od (chyba) 5 lat. Nagrywarke mam zamiar wykorzystać do konwersji moich CDAudio na flac->DVD. Pomożecie?
|
|
|
|
|
|
#2 | ||||
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Witam
![]() Cytat:
To forum jest najpowaniejszym serwisem i tutal nagrywarek LG sie raczej nie chwali NEC 1:0 LG Cytat:
NEC 2:0 LG Cytat:
co masz na mysli mowiac oryginalny... heh, chyba chodzi bardziej o wgrany w fabryce... tak czy siak siadajac na neca bedziesz musial sie zdecydowac na nowe firmawry bo nie zostalo wydobtyw wszystko z tego nowego chipa... ktory mu twam wsadzili... no ale niech bedzie. A jak cos Ci sie stanie z nagrywara to zawsze mozna powrocic do pierworodnego biosu ![]() NEC 3:1 LG Cytat:
ta nagrywarka barziej Ci ma sluzyc do CD czy DVD... jak masz zamiar takie cos kopiowac to chyba lepiej zainwestuj w jakiegos litka albo lg ale CD-RW ![]() NEC 3:1 LG wiec nec wygrywa Ten Nec juz jest dopiero moim pierwszym neciem wiec o trwalosci nie moge powiedziec... ale pali swietnie chodzi cicho i problemow nie mam ZADNYCH Jest nagrwarka pzyszlosciowa ze wzgledu na nowy chip Co do trwalosci LG to w cd-rw trwlosc jest piekna, mam juz rok (albo troche wiecej) i dalej wysmienicie pali wszystko na zielono w cd-speed dvd-rw LG sie podobno nie za bardzo udaly chociaz nie wiem bo nie mialem, i tu musza sie wypowiedziec posiadacze owych nagrywarek... ale znajac zycie kazdy chwali sowjeW skrocie bierz NEC'a pozdro
|
|
|
|
#3 | |||
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
I czy będzie możliwość ew. wgrania biosu od 3530?Cytat:
Poza tym czytałem opinię, że LG bardzo dobrze nagrywa wszelkie płyty DVD, bo obsługuje format DVD-RAM, który jest bardziej wymagający od nagrywarki. |
|||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() nie mam co prawda przekonania do marki LG lecz jestem zwolennikiem konstruktywnej krytyki. przykro mi ale siejesz ..zamet.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Błyskawiczny zaskok. I o to chodzi
![]() maniek
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
NEC a LG
O LG wypowiadal sie specjalnie nie bede. Natomiast napisze o NECu 2 zdania. NEC nie ma najlepszej korekcji przy odczycie - wypala ladnie ale z czytaniem moze miec czasem problemy - nawet tego co sam wypiekl. Jednak zdziwilem sie 2 razy kiedy to naped DVDROM ktory go u mnie wspomaga przykleknal na 2 plytach - 1 CD i 1 DVD natomiast NEC je zezarl. Dziwne... O ASUSie owym napisalem tutaj zeby wszyscy wiedzieli co to za szro..... sprzet
![]() Ogolnie NEC ma + za wypieki i maly - za korekcje bledow. Poza tym jest szybkim czytnikiem (do x16) plyty nagrywane. Okolo 5 minut DVD5 leci na dysk twardy. Pisze o modelu ND-3500AG. Pzdr. I porsza was piszcie o swoich napedach ;] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
@ mallow co do twojej punktacji mam małe zastrzeżenia np: twierdzisz że na dvd zabezpieczenia nie są tak grożne a co z grami są pozabezpieczane safediscami conajmniej 3.2xxx, co wcale nie świadczy na kożyść LG z powodu braku dobrego softu (Alcohol nie wspiera DVD mam nadzieję że w nowej wersj się to zmieni).Co do biosu nie zawsze idzie tak łatwo wystarczy poczytać o nieudanym wgraniu biosu i nie zawsz się da radę wrucić do pierwotnego biosu i pozostaje serwis a przy wgrywaniu nieautoryzowanego biosu gwarancja przepada.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@mallow
zwaliłeś mnie z nóg pisząc Cytat:
Niestety wypowiedzi na tym forum nie mają nic wspólnego z obiektywnym podejsciem do tematu....LG zgóry jest skazane na krytyke mimo że na zachodnich serwisach jest bardzo chwalone i dostaje wyróżnienia.....tutaj liczy się tylko swięta trójca Liteon/Plextor/NEC......i oczywiście oemy tych napędów.... Sorki ale taka jest prawda....... Nie będę się więcej wymondrzał ani nikogo nakłaniał...powiem tylko że ja wybrałem LG 4163.......
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
VANTWG - dziękuję Ci za Twoją opinię.
Patrząc coraz głębiej w forum zaczynam się zastanawiać na Benkiem 1620 - ma bardzo dobrą jakość nagrania, korekcję błędów i dużo fajnego softu. Co o tym wszystkim sądzicie? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Mam Nec'a 2500 i moj nowy Benq 1620 juz do mnie jedzie
Potestuje plytki wypalone na Necu i wypalone na Benq i zdecyduje: Nec czy Benq. Cos jednak czuje ze bedzie to Benek 8 )Nie mialem z nim jeszcze stycznosci, jednak na dzien dzisiejszy wybieralbym pomiedzy 2 markami: Plextorem a Benq. Plex odpada ze wzgledu na cene, a dodatkowo wcale nie jestem pewien czy jest lepszy od Benka. W benku jedyne co mnie odstrasza to ... nazwa :\ Gdyby ta nagywarka nazywala sie Nec, to mialbym ja juz od dawna Ja wybralem Benq 8 ) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@Krosan
Benq to dobry napęd. Ma dobrą jakość nagrywania i korekcje. Jest też bardzo chwalony na zachodnich forach, więc masz trudny wybór......
|
|
|
#13 | |||||
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jezeli panowie w serwisie beda na tyle inteligentni zeby sprawdzic firmware to nawet wtedy nie powinno byc problemow... bo przeciez data wgrania biosu sie nie zapisuje ![]() Cytat:
wszystko czas pokaze... miejmy nadzieje ze ejzeli '30 sie okaze lepszy to tak ![]() Cytat:
masz racje, nie wymondrzaj sie ale wymądrzac sie mozna ![]() Cytat:
a pisalem ze kazdy bedzie chwalil co swoje @VANTWG nie wiem czy uwaznie przeczytales moja wypowiedz. Z niej nie wynika ze LG jest do d**y tylko ze nikt nie chwali tutaj tych nagrywarek bo niewiele ludzi je ma... i niewiele sie o nich pisze... wiec wczesniej przemysl dokladnie czyjes wypowiedzi i pozniej sie wypowaiadaj.... Wybrales LG no i jak Ci sie sprawuje? Moze opowiedz nam o niej wiecej co bysmy trochu o niej wiedzieli? To tyle z mojej strony ![]() pozdro ![]() PS a konfrontacja neca 3520 i benq 1620 jest chyba najaktualniejszym zestwieniem i dosc trudnym... ja jednak wierze w mozliwosci nowego chipa w necu ktore mam nadzieje nadejda jak najszybciej z jak najwieksza moca ![]()
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A prawda jest taka, że żeby z Neca zrobić w miarę uniwersalną nagrywarkę, trzeba wgrać nieoficjalny bios...chociaż sam już nie wiem... |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |