![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no co wykopki odkrywkowe zawsze byly w modzie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
Problemy z NEC ND3500 AG - pomocy
Witam serdecznie,
Mam w kompie odtwarzacz DVD Neca i zainstalowany program do odtwarzania plytek DVD o nazwie Power DVD. Niestety mam problem. Od czasu do czasu, podczas odtwarzania filmu, przez pare sekund (5 lub 6) obraz mi nieruchomieje. Zdarza sie to raczej rzadko, powiedzmy raz na 10 minut ale jest strasznie denerwujace. Czy ktos moze wie jaka jest przyczyna takich problemow? Bardzo prosze o pomoc. Dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.10.2004
![]() |
Zrzuć film decrypterem na dysk jako obraz płyty , zamontuj obraz w Daemonie i wtedy odpal PowerDVD i zobaczysz czy się przycina.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2004
![]() |
jaki program do zmiany biosu NEC 3520 hellp!!
Czy jest jakis program do zmiany biosu bo mam plik nec3520_125 bin ale co dalej? prosze o pomoc
Ostatnio zmieniany przez pablo-21 : 01.02.2005 o godz. 12:04 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2004
![]() |
dzieki ogromniaste poszlo bez problemow
Jeszcze raz wielkie dzieki!!!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Podpinam sie pod post kolegi...
Nie zakładałem nowego tematu, tylko podpinam sie tutaj i mam kilka pytan:
Mam NEC 3520 z Biosem 1.04. Chce zmienic BIOS, tylko tak zebym nie stracił gwarancji (czyli na jakis oficj. nie modtfikowany) czy na stronie www.michel.... BIOS 1.25 (znajduje sie on w tab. Original Firmware - Original 1.25 firmware (I-O Data rebadged to NEC 3520) to BIOS który moge wgrac bez zadnych oporów i nie strace gwarancji) Dlazcego nie ma zadnych BIOSÓW na stronie NEC-a do 3520. Czy moge uzyc programu NEC Flash WIN czy lepiej jakiegos DOS-owego (jest różnica )Długo trwa zmiana BIOS-u ![]() Dzieki. Grzesiek |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zmiana biosu trwa niezbyt długo - około kilkudziesięciu sekund Wgrywając do napędu jakiekolwiek inne biosy niż oficjalne Przy awarii sprzętu narażasz się na utratę gwarancji
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Czyli BIOS-y ze strony www.michel...... nie mam co wgrywać
bo są nie oficjalne czyli strace gwar. Wnioskuje ze jedyne BIOS-y jakie moge wgrac to BIOS-y które ukazują sie na stronie oficjalnej NEC. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zobacz ilu użytkowników tak robi - prawie wszyscy zapaleńcy ![]() Procent padów po takich operacjach jest znikomy ![]() Zawsze możesz wrócić do biosu oryginalnego ![]() Problem zaczyna się wtedy, gdy spawarka padnie I brak jest przez to możliwości wgrania biosu firmowego Ale to i nawet wtedy nic nie jest przesądzone ![]() Bo w serwisie muszą to udowodnić, że był inny ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
nec 3500 dostęp do nośnika po 30 sek?
Witam.
Sprawa jest tego typu, że od niedawna mam nową nagrywarkę dvd - nec 3500ag. Wszystko fajnie działa, ładnie i bezproblemowo pali, ALE.... Właśnie ale jest takie: wkładasz płytę dvd r /plus minus, wszytko jedno, tdk, verbatim wszytko jedno / i czekasz ok. 30 sek. na to, żeby autoodtwarzanie wyświetliło zawartość płyty /nagranej zresztą na tym napędzie/ W przypadku płyt cd, czas skraca się do ok 25 sek - to dłużej niż na starej, 4 letniej nagrywarce cd! Skandal! ![]() W momencie włożenia płyty do napędu i otwarcia "mojego komputera" celem obejrzenia zawartości, blokuje się całe okno, jest puste, dopiero po ok 30 sek. pojawia się wszystko i można działać. Płyty dvd nagrywam z "przepisowymi" prędkościami, raczej firmowe, w logach nie ma raportu o błędach, wypalam nero 6.6.0.6. frmware 2.18. Nec to OEM, nowy, faktura, gwarancja, te sprawy. Widows jest up to date z str. microsoftu, nie mieszam na kompie zabardzo, służy do pracy z filmami i grafiką. Na pokładzie athlon 2.0, 1 gb ramu, matrox i sblive. Przepinałem nagrywarkę tak żeby nie była z innymi dyskami na jednym kablu, ale to nic nie dało, zmieniałem płyty na z plusów na minusy, też nic. Chciałem instalować nowy firmware, ale producent na swojej str. ma tą wersję 2.18. Czy to jest typowe zachowanie dla tego napędu? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli masz win xp, to blokowanie sie mojego komputera, zwis, podczas wkladania plytki jest normalny, zwlaszcza jak masz autostart.Wylacz go a czas sie skroc do paru sekund, szkoda bo i to tak dlugo w porownaniu z ME
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Czas załadowania/rozpoznawania Nec'a 3500 można sprawdzić W Nero CD-DVD Speed.
Plik-->Opcje-->Testy standardowe -->(zaznaczyć) ładowanie/wysuwanie --> ok. I zrobić test.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:59 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Nad autoodtwarzaniem pracuję. Z "moim komputerem" nie miałem zaciachów ani zwisów do tej pory, nie pamiętam też, żeby xp się powiesił - stąd taka zagwostka z tą nagrywarką - zastanawiam się czy ona jest nie ok/raczej jest/ tudzież co jest nie ok. A takie to są wyniki. btw - jakie testy można jeszcze zrobić żeby być pewnym, że jest ok? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
witam ponownie
autorun wyłączony przy użyciu gpedit.msc - płyta się mieli w stacji ok. 15 sek i tak. czy waszym zdaniem ta sytuacja jest normalna? pzdr |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |