![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
tez mam od piątku nagryware NEC ND-3520A. i tez na esperanzach mi kaszani
.jutro bede probowal platinumy (tak mi tutaj doradzono) lub verbatimy. obrazy nagrał dobrze, ale z nagranych szesciu filmów na jednym dvd chodzą cztery , reszta nie dziala. to samo z kopiowaniem na dysk, te co sie uda odtworzyc to czasem sie skopcą a reszta nie. mam nadzieje ze zmiana nosnika na lepszy rozwiąże problem, i niebedzie to wina nagrywarki bo sie chyba pochlastam .pozdrawiam .narazie.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam! Ja zakupiłem w sobotę neca i jak do tej pory nie udało mi się wypalić jescze ani jednej płytki, 10 płytek platinum DVD-R szlak trafił, za każdym razem w trakcie wypalania nagrywarka się zatrzymuje i koniec, próbowałem róznych sposobów z podłączeniem i nato wychodzi że jest chyba uszkodzona, natomiast inne płytki DVD czyta bez problemu oraz nagrywa cdr, zastanawiam się czy to był dobry wybór czy tyko pech, jutro ide wyminić mam nadzieje ze niebędzie problemu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Zobacz jak sie zachowa po nowym FW. jak bez zmian to wadliwy model.U kumpla działa bez zarzutu.a tak przy okazji http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=114391
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Moim zdaniem to wina płytek. Mam co prawda Neca 3500 , ale na Platinumach i Esperanzach pomimo wymiany firmware zazwyczaj cos mieszal. Na tych plytach tylko przechowuje dane.Pomimo ze tanie plyty nagrywa niezle to strach ich uzywac . Do filmow kupuje tylko TDK lub Verbatim. Kazda inna plytka sie wykrzaczala predzej czy pozniej. Przy nagrywaniu nie mam problemow, dopiero pozniej . Np na Esperanze nagralem Efekt Motyla z oryginalnej DVD i film idzie ogladac do 75 % okolo. Pozniej zenada. To samo nagralem na TDK na drugi dzien i chodzi jak burza. TDK i Verbatim do filmow i wazniejszych danych. Do reszty mozna sobie wybierac. Wg mnie wina plytek.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Pany , moze jakieś lepsze płytki zapodacie co ? Heh , czyli LiteOn wcale nie taki zły 8 )
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Nie mam LiteOn'a nie wypowiadam sie
Z LiteOn'em jest podobno tak jak z polonezami. Jeden chodzi dobrze a drugi wciaz sie psuje ( sadze tak po postach z forum ). Z Necami juz rzadziej. Gdybym nie czytal tego forum pewnie bym kupil LiteOn'a lecz ceny byly tak malo zroznicowane,ze postawilem na NEC'a co imho bylo swietnym wyborem. Nagrywa doslownie kazda plytke, a wpadka z filmiem i esperanza to byla wina TYLKO nosnika. Lite'ony to dobre nagrywarki tylko trzeba dobrze trafic.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Już w którymś wątku pisałem o tym NEC'u. Mam go od dwóch tygodni i nie mam z nim żadnego problemu. Kupiłem na giełdzie po kilka różnego rodzaju płytek ***8211; najtańszych, aby sprawdzić jego możliwości. Wypala każde badziewie InfoDisk, Verbatim, Esperanta, Platinum, Datek, Titanum, Galagio i Speed Movie. Żadnych strat w płytkach czy uszkodzeń w nagranych. Gorszego badziewia na giełdzie nie było. Albo ja trafiłem na dobry egzemplarz, albo Wy macie pecha.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Moj Nec wlasnie poprawil swoje notowania. Wypalil bezblednie 4 plytki dvd-r Hawka pod rzad, a wczesniejsze problemy z nagrywaniem minusow to prawdopodobnie wina plytek ( Axe dvd-r 4x ....Odradzam
)Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez doktor : 12.02.2005 o godz. 10:21 |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
nec 3520
ja mam tego neca 3520 już kilka tygodni i nic się nie dzieje: może dlatego że jade na verbatimach plusowych, raz wsadziłem minus (supratec) i wyskoczyła z błędem dużo mam złych przeżyć z minusami i kupuje tylko +. Co do nero to za spokojem moge wybierać prędkość jaką chce, a miałem w między czasie 3 wersje. Wiara biadoli że coś się w tych napędach obciera. u mnie nie słychać obtarć. może jest troche głośna ale co do prędkości zapisu wszystkich płyt to jest nr 1. W końcu jak coś tak zapie... to musi troche pochałacować.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie wiem czy tez to zauwazyliscie, ale w moim przypadku jesli plytka ma sie skopac podczas nagrywania Neckiem, to w Nero nie ma mozliwosci ustawienia predkosci nagrywania ( wybrana jest automatycznie jedna wartosc, jest zaciemniona i nie da sie jej zmienic). Jak do tej pory mialo to miejsce na 2och rodzajach plyt, w obu przypadkach nagrywanie zakonczylo sie sukcesem, ale podczas sprawdzania poprawnosci nagrania wyskaiwaly bledy
Moze to tez jest sposob, zeby po prostu w takich przypadkach nie zaczynac wypalania.........
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdro |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |