![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |||
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
), przez platinumy, az po benq ktorych litek (niektorym) nawet nie widzi.A nawet gdyby palil verby tak samo dobrze albo lepiej (choc tak nie jest), to nie mozna oceniac nagrywarki na podstawie tylko jednego rodzaju plyt Cytat:
Nie denerwujcie sie panowie ^_^ Wiem ze Wasze litki sa wspaniale, macie wspaniale rezultaty w kprobe i wogole. Oczywiscie ciesze sie Waszym szczesciem
|
|||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
niewiem skad sie wziely te teksty o nec'u ktore naprawde miaja sie troche z prawda nie przesadzajcie sam mam nec'a w pracy i nikt mi nie wmowi ze lepiej pali verby od litka bo wtedy to bluzni
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jasne dzisaj juz z Turbonim ostro jedziemy z tym chmielem
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
oj jedziemy a wieczor taki mlody dopiero a jak sie skonczy to nie recze za nas
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.09.2004
![]() |
Witam ponownie,
Pragnę powiadomić Szanowne Grono Forumowiczów, iż dokonałem zakupu, w postaci nagrywarki AOPEN DRW8800/AAN (OEM NEC-2500A). Wszystkim bardzo dziękuję za wypowiedzi ! p.s. Przy ***8222;odrobinie***8221; wygospodarowanego, wolnego czasu, napiszę jak sprawuje się w/w nagrywarka. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 | ||||
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wyciagnietej z nec'a i jego oemow ![]() Cytat:
-tak po za tym wsadz porysowana plyte do swojego napedu lub troche spolaryzowana i zobaczymy czy ja odczyta bo mi wogole niechce necow oczyt jest tragiczny wiec po co kupowac go jezeli trzeba dodatkow do niego kupowac DVD-Rom i jaka tu ekonomia. -jakiego miales starego litka? -nastepna rzecza jest taka ze ci co kupoja litka nie umieja wykorzystac w pelni jego mozliwosci i narzekaja a po dobrym paczkowniu oraz ustawieniu ciekawym opcji w omni mozna zrobic z tego niezla wyscigowke![]() -jak wiesz kolega codeking doprowadzil litka do nawet lepszej jakosci nagrywania niz nec3500 a zrobil to na starszych urzadzenaja jak 812 wiec czyzby nowy nec juz stal sie na wstepie przestarzaly ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez legion : 22.09.2004 o godz. 11:35 |
||||
|
|
|
|
|
#10 |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
@legion - nooo... wiesz, juz chyba pisalem na jakiej podstawie (widocznie nie doczytales), ale specjalnie dla Ciebie powtorze
Wnioski takie wyciagam na podstawie wypalonych ROZNYCH plytek, w tym rowniez tanszych i gorszej jakosci, a nie tylko jednych verbatimow. Dodatkowo kilka(-nascie) z nich sprawdzilem u kumpla na litku i testy (ubustwianego przez niektorych) kprobe'a wyszly o niebo lepiej niz plytek, ktore wypalilem na swoim starym litku. Teraz juz chyba wiesz. Zreszta kprobe'a nigdy nie byl dla mnie wyznacznikiem jakosci. Plytki wypalone na moim starym litku, ktore nie mialy prawa dzialac (bledy na poziomie 1000-1400), dzialaja do dzisiaj bez najmniejszego zajakniecia (nawet na moim syfiastym nec'u ,ktory wg niektorych nie czyta nawet nowych, oryginalnych plytek, nie wspominajac juz plytek z chociazby jedna ryska ^_^ ) Ale to juz jest zupelnie inna kwestia.Twoje okreslenie ze "nikt mi nie wmowi ze lepiej pali verby od litka bo wtedy to bluzni" naprawde super opisuje Twoja nagryware. Mysle ze trudno juz jest znalezc nagrywarke ktora kiepsko bedzie palila verbatimy, tdk'i, itp. Tak wiec to, ze bardzo dobrze pali Ci wlasnie verby, nie swiadczy o tym ze z innymi plytkami jest super, itd. Nie rozumiem zreszta czemu sie tak bulwersujecie Przeciez Wasze litki sa ok, wiec o co chodzi ^_^ ![]() A tak zupelnie na serio to zgodze sie ze liteon podciagnal sie bardzo mocno w dvdrw i nowe litki potrafia czasami zapisywac rownie dobrze jak nec (a czasami nawet lepiej - chociazby litek legiona rewelacyjnie pali na verbatimach ), wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku Nie denerwujcie sie tak. Ja sie niestety sparzylem na litku, a nec mnie jeszcze nie zawiodl, wiec chyba nic dziwnego ze z czystym sumieniem wszystkim go polecam No, ale moze w przyszlosci przesiade sie spowrotem na litka Kto wie...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja nic nie mam do nec bo jest dobra nagrywarka ale bez przesady a na verbach dlatego pale by moje plytki zachowaly sie dla potomnych ![]() a tak po za tym juz zapisuje tak dobrze jak nec wyrzej pisalem dzieki codekingowi
Ostatnio zmieniany przez legion : 22.09.2004 o godz. 17:48 |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Mam NECA 3500 od trzech dni i narka testuję jak dotąd jestem zadowolony
w komputroniku tez go chwala. Wiadomo każdy chwali co posiada.Dotychczas paliłem tylko CD na litku5232 jednak trza iść z postępem no i NEC oferuje w najnowszym biosie bit-setting.Niestety czego bys nie kupił to zawsze będzie za i przeciw tak to juz jest .
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2004
![]() |
Problem z nec3500a
Czy moze , ktos się zetknął z takim probelmem z nec 3500a chociaż ma nagrywanie 16 x dla dvd to nagrywa na 8xplatinum tylko 4x , cd 3 firm 52x tylko z predkością 32x .Mam płytę asusa a7n8x-e z 512 pamieci kingstona i 2 twrdziele 40 i 80 segata 7200 kable zmieniłem na 133ata do twardzieli i do napędów drugi napęd to asus 616 dvd podłączony jako slave , nec 3500 jako master . W necu zmienialem nawet bios na 2,17 i to nie pomogło zmienialem sterowniki do plyty przepinałem jako slave i master nie wiem co dalej robić .
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |