![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Dzięki VIZZARD.
W międzyczasie doczytałem na forum kilka postów, wyjąłem płytkę z napędu, wytarłem rękawem ![]() Martwi mnie już tylko ten brak kompatybilności z innymi nagrywarkami - przynoszę z tego litka troche bajtów, nie chciałbym mieć problemów z odczytem danych - jutro kupię Verbatima DVD+RW i przetestuję, jak będzie dobrze to NEC zostaje a LG robi wyjazd. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() W malym zakresie? A jaki bylby "duzy zakres"? PIE pod koniec przekracza 300 wiec nie powiedzialbym ze jest to malo ![]() Oczywiscie tragedii nie ma, ale... Jesli chodzi o tego Nec'a, to zainteresowalbym sie rowniez poziomem Jitter na wypalonych przez niego plytach. Proponuje forum cdfreaks - jest tam sporo testow plyt palonych na tych nagrywarkach i badanych na Benq. Powiem tylko ze nie wygladaja one za ciekawie... :\ Jesli chcesz koniecznie wybrac sposrod tych dwoch, to zastanow sie jeszcze raz nad LG. Nec niestety robi coraz gorsze napedy ![]() Po kultowym 2500A i rownie dobrym 3500A, zaczal wypuszczac coraz gorszy chlam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Realok!
![]() Faktycznie masz rację Jak na dzisiejsze czasy to dość duży zakres A ja zasugerowałem się skalą po prawej stronie ![]() Ale jeszcze do niedawna ten zakres był dość dobry ![]() Weźmy na przykład Liteona i stare Mediastore ... ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
A dlaczego "mię się" ten obrazek zapodał 2x?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie musisz go linkować To znaczy nie używaj przy wstawianiu jednego obrazka opcji wstawiania obrazka Daj tylko załącznik ![]() Wtedy ci się wyświetli tylko jeden ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
I ostatni przed pójściem do łóżeczka
![]() Tym razem na max. Myślę, że się użytkownicy forum nie obrazą za ten "flood", napęd jest dość nowy na rynku- każda informacja na wagę złota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Zgadzam sie z Toba
![]() Jakies 1,5 roku temu taki wykres byl marzeniem, a teraz... ![]() Dlatego tez napisalem "Oczywiscie tragedii nie ma, ale..." Z drugiej strony jednak dziwne jest to, ze (jesli to ta sama plyta) przy 8x pod koniec dosyc mocno rosnie PIE, przy 5x jest ok (to akurat normalne) i przy max (czyli tutaj 16x) tez jest... ok ![]() Generalnie wraz ze wzrostem predkosci wykres jakosci "pogarsza sie" ![]() Tutaj jest odwrotnie... Przegladalem troche testow na forum cdfreaks... i powiem tak... testy na Nec'u sa takie jakies... ehmmm... nie chcialbym tego zle ujac ![]() W kazdym badz razie te same plytki (nagrane na Nec'u) testowane na Benq, wygladaja "troche" inaczej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Na cdrfreaks niewiele znalazłem wykresów dot. tego napędu, ale takich z biosem 1.W1.
W zasadzie wszystkie były z oryginalną wersją biosu. Tylko jeden, NAJLEPSZY, był z tym biosem. Przyznam się, że bios wgrałem trochę "na pałę", bez sensownej decyzji - wygląda na to, że dobrze trafiłem i jest to najlepszy bios w tej chwili do tej nagrywarki. Co do jitter z tego co widziałem odczyty na Benq nie jest źle. Dlaczego wykres x8 wygląda tak jak wyglada - nie wiem. Jedyna różnica pomiędzy odczytami była taka, że po wypaleniu a przed skanowaniem płytka nie opuściła napędu - wyciąglęłem ją dopiero po skanie. Może o to poszło. Powtórzyłem przed chwilą jeszcze raz z prędkością x8. Wynik w załączniku. PIE już w OK, ale podskoczył trochę PIF. Ogólnie oceniam ten napęd jako dobry, może trochę "narowisty" w odczycie - LG i Litek radzą sobie lepiej z odczytem płyt, NEC czasami szybko się poddaje przy odczycie "trudnych" płyt i raportuje błąd - LG i Litek pomielą, pomielą i trochę wolno, ale odczytają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
STi
Data rejestracji: 11.02.2004
![]() |
Cytat:
Skad zes go wytrzasnal ?? ![]() Zrobilem test u siebie (EMTEC DVD-R 4x, nagrywany 4x na 3540)
@NEC 3540A Ostatnio zmieniany przez colinSTi : 19.05.2005 o godz. 13:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
STi
Data rejestracji: 11.02.2004
![]() |
To samo co poprzednio tylko wiekszy odczyt:
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ale pamiętaj, że tak naprawdę te wykresy obrazują tylko jakość zestawu nagrywarka+nośnik. Jak wgrasz 1.W1 to nie znaczy, że zaraz będzie lepiej. Ale poeksperymentuj, jestem ciekawy wyniku, mój NEC już sobie poszedł, zostałem przy LG - większa kompatybilność z płytkami nagranymi w innych nagrywarkach. Chociaż przyznam, że gdybym brał pod uwagę tylko możliwości zapisu i kontroli PIE/PIF to zostawiłbym sobie tego NEC'a. A ten skin do XP - skąd masz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
NEC DVD-RW ND-3520A jeszcze nie zostala dobrze oceniona a juz 40 no czyzby Nec gonil liteona z iloscia modeli
![]() -ale strasznie duze sa PIF podobnie jak w 3520 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
NEC 3520A na 11 miejscu w KŚ
Witam
Stronka z KŚ z testami nagrywarek dvd Niby NEC jest na 11 miejscu ale nie za bardzo rozumiem czym kierowali sie testerzy, korekcje błędów NEC ma lepszą od napędu nr.1, chyba brakiem instrukcji, oprogramowania czy prędkościa nagrywania. Pole efektywność działania z wynikiem 5,29 stawia ten napęd wśród testowanych na drugim miejscu...jeśli efektywność byłaby najważniejsza Pozdrawiam
![]() |
#15 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie Pioneer, nie NEC, tylko BTC !!
(szybkosc dzialania to 47% oceny ![]() ![]() Standardowy beznadziejny test w KS |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |