Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2005, 17:45   #1
Payti
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.10.2004
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK a co powiecie na Pioneer DVR-109XL w kontekscie BenQ 1640?

Moje podejście do zakupu nagrywareczki troszkę się zmieniło bo właśnie dziś odkryłem, że DVD-ROM, który jeszcze mam w kompie to model DVD-ROM DVD-16X6S DSG2 i jest to jakiś OEM LiteOn'a i skanuje PI/PIF w Kprobe

Także niekoniecznie muszę kupić nagrywarkę umożliwiającą pomiary błędów. W Japonii już mają LG-4167B i jak myślicie czy będzie to jakaś rewelacja? Kiedy powinna pojawić się u nas?

A może warto poczekać na nowego Pionieer'a DVR-110 XL lub skusić się na BenQ 1640 (choć strasznie z wyglądu mi nie podpadła 1640'tka, ale to bym przeżył )

Pozdrówka,

Ostatnio zmieniany przez Payti : 16.07.2005 o godz. 20:59
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2005, 21:49   #2
Payti
Stały bywalec ;)

Question

Ok, właśnie bawiłem się w testy PI/PIF z tego mojego DVD-ROM DVD-ROM DVD-16X6S DSG2 i zastanawia mnie jedna rzecz. Prędkośc była ustawiona x4 a w 'Current' -> 'Speed' podczas odczytu wzrastało od 3 - 15.5x ? Czy zatem taki test i wynik jest miarodajny i wiarygodny? Poniżej screen z Kprobe z wynikiem. Testowana była tłoczona płytka DVD z 'Szósty zmysł' z jakiejś gazetki.

Prośba o info co o tym sądzicie?

Pozdro,
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NEC ND3500203040 A-dvd-16x6s_dsg2.jpg  
Stary 16.07.2005, 22:00   #3
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do testów praktycznie od zawsze używało się nagrywarek (z drobnymi wyjątkami przy cd). Więc nie wiem, czy te testy cokolwiek wnoszą.....
Stary 16.07.2005, 22:12   #4
Payti
Stały bywalec ;)

No własnie jak miałem 812@832 to też tylko jej używałem i nawet nie myślałem o czym innym. Aż tu dziś taka zagadka Hm ... jak myślicie, nie mam teraz porównania testów tej powyższej płyty z testami na nagrywarce Gdzieś na anglojęzycznych boardach widziałem też, jak ktoś wystawiał testy z CD-ROM, ale jak sądzicie czy to są miarodajne testy?
Stary 16.07.2005, 22:44   #5
janekc
Bywalec

Data rejestracji: 10.07.2005
janekc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam NEC -a 3540A i jestem zadowolony. Jeśli wybierasz między LiteOn i Nec, to wybór wg mnie jest oczywisty - NEC. LiteOn może i robił dobre nagrywarki, ale CD - RW.
janekc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2005, 23:21   #6
Payti
Stały bywalec ;)

OK, jednak także bardzo korci mnie ten Pioneer DVR-109XL a jeśli testy PI/PIF są miarodajne z DVD-ROM (OEM LiteOn'a) to myślę, że szala się przeważy. BenQ 1640 jak widze narazie trudno dostać i z wyglądu mnie nie pasi ;( (ale toby szło przeżyć), zaś Plextor PX-740A byłby cool tym bardziej, że to jest BenQ 1640 tylko w 'budzie' Plextora ale cena jednak dużo wyższa

Generalnie myślę, że szala w tej chwili przeważy się jak będę pewny tych testów z DVD-ROM.

pozdrówka,
Stary 17.07.2005, 13:57   #7
pitates
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2005
pitates w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja sie zawiodłem na NEC 3540a nie czytał płyty a jak pusciłem na LG 4163b to naped tylko zwolnił ale wsio poszło nie było problemu z przekopiowaniem filmu . A zawsze byłem pełny podziwu do NECa a tu taka plama
pitates jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2005, 18:02   #8
Payti
Stały bywalec ;)

No OK a jak Waszym zdaniem z tą wiarygodnością testów na DVD-ROM LiteOn'a?
Stary 17.07.2005, 21:16   #9
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Payti testy raczej należy robić na nagrywarkach - DVD ROMY mają (przynajmniej powinny ) lepszą korekcje błędów ( ale ten test nie nie wypadł najlepiej dla tej płyty), a tak pozatym to mam litka 1673S i nie narzekam, a testy nagranych na nim płyt też wychodzą raczej dobrze-wejdz tutaj --> http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4355 i tutaj --> http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4384 i jeszcze kilka dałem ( poszukaj ), może troszke odstaje od benQ ale i tak jest bardzo dobrze, więc liteon jak najbardziej wchodzi w grę (1693S jest nowy to pewnie bios jest jeszcze niedopracowany i z tąd narzekania na niego)
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2005, 19:35   #10
wojtala
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.05.2004
wojtala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nec 3540a na Asus 1608p warto?

Witam

Mam w tej chwili nagrywarke Nec 3540a moge ja wymienic na Asusa 1608P
do jutra mam czas prosze zatem o wasze zdanie czy warto ja wymienic na Asusa 1608p . Jesli tak to moze dlaczego krotkie uzasadnienie

Bede bardzo zobowiazany za porady

pozdrawiam
wojtala jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 23:13   #11
bARTko
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.02.2005
bARTko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NEC DVD RW 3520AW dziwny problem z płytami

Witam!

Mam taki problem: niedawno zakupiłem nagrywajkę NEC DVD RW 3520AW - była mi polecana przez kilka osób - jako całkiem niezła. Nie mam problemu z nagrywaniem płytek -na razie wypaliłem trochę Esperanz (plusów i minusów) oraz dwie RW - Emteca i Verbatim. NIESTETY - o ile nagrywanie przebiega bez problemu - gorzej jest z odtwarzaniem - płytki RW chodzą bez zarzutu - natomiast te Esperanzy - da się odczytać z nich tylk połowę danych...Nie wiem co jest grane ?! Czy to wina kiepskich płytek - czy obecne nagrywajki DVD są takie - jak kiedyś pierwsze zwykłe nagrywajki - czyli nie wszystkie płyty akceptują..?!

POzdrawiam
Bartko
Stary 05.07.2005, 23:21   #12
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez bARTko
Witam!

[...] nie wszystkie płyty akceptują..?!

[...]
To się zdarza.
Napisz jeszcze jakim programem palisz i z jaką prędkością, jaki system, czy masz aspi i daj do tego tematu wyniki testów tych płytek.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 23:30   #13
bARTko
Nowy na forum

Palę Nero Burning ROM 6.6. 0.6
zwykle z prędkością x4
obecnie mam WinXP SP2 PL
ASPI 4.71
Stary 05.07.2005, 23:32   #14
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Porób trochę testów i wrzuć screeny.

Linka dałem.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 23:35   #15
bARTko
Nowy na forum

Dzięki - czy to znaczy, że może być coś nie tak z nagrywaczką ?.. PSia morda.! No trudno :-)

Tagi
dvd r dl, napęd, nec

Twoje uprawnienia: