Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2005, 19:34   #1
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dokładnie. Potestuj wszystkie płytki na innych napedach ale równiez na twoim podłączonym do innego kompa.
Jak przygotowania do egazaminu?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2005, 20:26   #2
wooqasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
wooqasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przetestuję, to podrzucę wyniki...
A co do egzaminu, to już po nim. Nie było tak źle, pan profesor słabo pilnował 8 )
wooqasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2005, 14:57   #3
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Testy jakości na NEC-u należy robić z prędkością x5. Spróbuj i wrzuć obrazek jeszcze raz
sonon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2005, 09:19   #4
wooqasz
Nowy na forum

Proszę bardzo. Test przeprowadziłem na płytce Verbatim 8x nagranej w moim napędzie z prędkością 8x (choć tej prędkości napęd nie osiągnął, maksymalnie było 6x - nie wiem czemu). Dodatkowo dorzucam test tej samej płytki na napędzie Lite-On 1653s.
Dołączone obrazki
File Type: jpg Quality test NEC ND-3540a Verbatim - 5x Speed.jpg (81.8 KB, 142 oglądane)
File Type: jpg Quality test LITE-ON SOHW-1653S Verbatim - max speed.jpg (83.2 KB, 134 oglądane)
Stary 18.07.2005, 10:19   #5
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wooqasz
Proszę bardzo. Test przeprowadziłem na płytce Verbatim 8x nagranej w moim napędzie z prędkością 8x (choć tej prędkości napęd nie osiągnął, maksymalnie było 6x - nie wiem czemu). Dodatkowo dorzucam test tej samej płytki na napędzie Lite-On 1653s.
No i wszystko jasne - płyta miała jakąś wadę (widać po tej górce błędów PIF), dlatego napęd nie nagrał jej z prędkością x8. Na Liteonie testy należy przeprowadzać z prędkością x4, jednak wynik jest całkiem OK (chociaż rzeczywiście Verbatim mógłby wypaść lepiej, ale może trafiłeś na słabą płytkę, co niestety zdarza się czasem)

Proponuję zrobić kilka testów na innych płytkach.
sonon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2005, 13:07   #6
wooqasz
Nowy na forum

Spróbuję i na innych płytach.
Ale nadal pozostaje pytanie, dlaczego na modelu NEC ND-3520a te wyniki są o niebo lepsze, niźli na moim...
A także czemu transfer z kontrolera jest tak niski.
Na moim sprzęcie wynosi on max 14 MB/s, na podobnym kompie - z nagrywarką NEC ND 3520a wynosi 24MB/s a na słabszym sprzęcie (chyba duron 1200, czy coś takiego) z nagrywarką LiteOn Lite-On 1653s wynosi 28MB/s. Jeszcze gdzieś muszę dorwać tłoczoną płytkę DVD i na niej sprzwdzić osiągi.
Dodam jeszcze, że na jednej płytce "low end" - chyba mint, po nagraniu na moim sprzęcie, nie mogłem skopiować wszystkich dancyh, gdzieś przy 60% kopiowania, wystąpił błąd CRC. Z kolei na napędzie NEC ND-3520a wszystkie dane zostały skopiowane bez większych problemów...
Stary 05.08.2005, 09:27   #7
kenzo1988
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.08.2005
kenzo1988 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej witam wszystkich! Posiadam nec 3540 i ostatnio wgralem sobie nowego biosa k038 i kurcze swieci mi sie caly czas dioda od hd ktora powinna migac w rytm pracy dysku Dziala poprawnie po wysunieciu tacki od napedu. Poradzcie co robic, moj pomysl to czekac na nowy bios jezeli wszystko inne jest z nia ok.Pozdro 4all
kenzo1988 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2005, 19:17   #8
ojcze samotni
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.10.2005
ojcze samotni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.
Posiadam nagrywareczkę NEC 3540A, czarna, fajna itp Ale jest małe ale... jest strasznie głośna. Tzn jest głośna przy odczycie płyt, przy nagrywaniu sie tak nie dzieje. Praktycznie przy odczycie każdej płytki. Nie wiem czy to normalne w tej nagrywarce czy po prostu coś jest nie tak. Prosze uzytkowników którzy jej używają o pomoc...
ojcze samotni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2005, 19:56   #9
Yarozelsky
Gość

Smile

Cytat:
Napisany przez ojcze samotni
Witam wszystkich.
Posiadam nagrywareczkę NEC 3540A, czarna, fajna itp Ale jest małe ale... jest strasznie głośna. Tzn jest głośna przy odczycie płyt, przy nagrywaniu sie tak nie dzieje. Praktycznie przy odczycie każdej płytki. Nie wiem czy to normalne w tej nagrywarce czy po prostu coś jest nie tak. Prosze uzytkowników którzy jej używają o pomoc...
Witam,
U mnie jest cicho ,wiadomo ze ja sie rozpędzi to troche szumu robi ale bez przesady.Jesli u ciebie powodem hałasu jest predkość odczytu to możesz ją zredukowac jakims programem np.DriveSpeed jest w pakiecie Nero.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2005, 21:06   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja miałem 3 litki i teraz nec wydaje się cichy, ale nie jest

faktycznie jak się rozpędzi na maksa przy odczycie to szumi, ale przy Liteonie 52327S, na którym przed chwilą robiłem ScanDisc wypalonej płyty z fotami, jest cichy jak polny zefirek w pogodne popołudnie ^_^

Liteona pokonuje jedynie odkurzacz 1800W
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2005, 16:40   #11
ojcze samotni
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.10.2005
ojcze samotni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki. Faktycznie, jak zmniejszyłem prędkość odczytu nie szumi tak bardzo. A już myślałem, że mi sie jakiś felerny model trafił. Może i tak, ale póki co oprócz hałasu jest wszystko ok.
ojcze samotni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2005, 01:03   #12
blondix
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2005
blondix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Help

Witam!
Kupiłam nagrywarke NEC 3540A i wypała CDaudio, wypala dvd z danymi ( pliki mpeg) ale już z wypaleniem dvd-video ma problemy. Wypalam obecnie na DVD-RW Esperanza z 2 szybkością w Nero 63110. Obojetnie jaki zestaw pilków Vob wybiore (bez problemu odtwarzane z dysku wielkość ok.2GB) to po wypaleniu płytki i odpaleniu w Power dvd są generowane błędy (chcąc przesunąć koncert do przodu wyskakuje błąd), po za tym nie czyta orginalnej płyty z koncertem na dvd (ten sam koncert bezproblemu czyta LG 4120B).

Zaktualizowałam sterownik do 1,03

I pytanie w czym problem?
- za stary Nero
- jakiś defekt nagrywarki
- za mało miejsca na dysku dla plików tymczasowych (nie mam ogromnego dysku aby mieć full miejsca)

Proszę o szybką pomoc

I o ewentualne proste wyjaśnienie problemu aby głowa kobieca to pojeła
blondix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2005, 01:28   #13
bart_3d
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.09.2004
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety Nec z dobrej korekcji nie słynie, i to może być powód nie czytania płyty orginalnej. Co do nagrywania to proponuję zmienić płytki na jakieś normalne, bo esperanza do takich nie należy (zwłaszcza w połączeniu z kiepską korekcją Nec'a).
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2005, 00:42   #14
blondix
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2005
blondix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Zainstalowałam Nero6.6.0.16 i chyba jest lepiej, bo na jedynym zestawie plików vob ładnie się nagrało i odpaliło bez błędów w Power dvd (nie mam stacjonarnego dvd aby spr.). Teraz mam pytanie bo przejażałam temat i widzę testy na co zwracać uwagę, bo archiwizuje sporo rzeczy na cd no i teraz zacznę na DVD? Chodzi mi o ilość błędów zwłaszcza.

Z góry dzięki
blondix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2005, 12:59   #15
Argentus
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2005
Argentus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam
Ja mam problem tez z tym NEC'kiem chodzi o to ze komp mi ja wykraywa raz na np 5 razy. Niewiem czy niema jakisch sterownikow czy cos. Uzywam windows XP. Jak naprzyklad sie uruchamia windows to lata taki niebieski pasek na pocztku nie? to on mi sie zatrzymuje niekiedy na kilka sekund w meidzy czasie cos slychac ze nagrywarka cos robi i powraca do normalnego stanu. Co to zmoe byc. Powiedzcie mi jak podpiac mzoe twardy i nagrywarke mzoe to w tym tkwi problem. I prosze o napisanie tam bym zrozumiala to.
Pozdrawiam
Argentus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd r dl, napęd, nec

Twoje uprawnienia: