![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokładnie. Potestuj wszystkie płytki na innych napedach ale równiez na twoim podłączonym do innego kompa.
Jak przygotowania do egazaminu?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Przetestuję, to podrzucę wyniki...
A co do egzaminu, to już po nim. Nie było tak źle, pan profesor słabo pilnował 8 ) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Testy jakości na NEC-u należy robić z prędkością x5. Spróbuj i wrzuć obrazek jeszcze raz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Proszę bardzo. Test przeprowadziłem na płytce Verbatim 8x nagranej w moim napędzie z prędkością 8x (choć tej prędkości napęd nie osiągnął, maksymalnie było 6x - nie wiem czemu). Dodatkowo dorzucam test tej samej płytki na napędzie Lite-On 1653s.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
Proponuję zrobić kilka testów na innych płytkach. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Spróbuję i na innych płytach.
Ale nadal pozostaje pytanie, dlaczego na modelu NEC ND-3520a te wyniki są o niebo lepsze, niźli na moim... A także czemu transfer z kontrolera jest tak niski. Na moim sprzęcie wynosi on max 14 MB/s, na podobnym kompie - z nagrywarką NEC ND 3520a wynosi 24MB/s a na słabszym sprzęcie (chyba duron 1200, czy coś takiego) z nagrywarką LiteOn Lite-On 1653s wynosi 28MB/s. Jeszcze gdzieś muszę dorwać tłoczoną płytkę DVD i na niej sprzwdzić osiągi. Dodam jeszcze, że na jednej płytce "low end" - chyba mint, po nagraniu na moim sprzęcie, nie mogłem skopiować wszystkich dancyh, gdzieś przy 60% kopiowania, wystąpił błąd CRC. Z kolei na napędzie NEC ND-3520a wszystkie dane zostały skopiowane bez większych problemów... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.08.2005
![]() |
Hej witam wszystkich! Posiadam nec 3540 i ostatnio wgralem sobie nowego biosa k038 i kurcze swieci mi sie caly czas dioda od hd ktora powinna migac w rytm pracy dysku
Dziala poprawnie po wysunieciu tacki od napedu. Poradzcie co robic, moj pomysl to czekac na nowy bios jezeli wszystko inne jest z nia ok.Pozdro 4all
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2005
![]() |
Witam wszystkich.
Posiadam nagrywareczkę NEC 3540A, czarna, fajna itp Ale jest małe ale... jest strasznie głośna. Tzn jest głośna przy odczycie płyt, przy nagrywaniu sie tak nie dzieje. Praktycznie przy odczycie każdej płytki. Nie wiem czy to normalne w tej nagrywarce czy po prostu coś jest nie tak. Prosze uzytkowników którzy jej używają o pomoc...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Gość
|
Cytat:
U mnie jest cicho ,wiadomo ze ja sie rozpędzi to troche szumu robi ale bez przesady.Jesli u ciebie powodem hałasu jest predkość odczytu to możesz ją zredukowac jakims programem np.DriveSpeed jest w pakiecie Nero. |
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja miałem 3 litki i teraz nec wydaje się cichy, ale nie jest
![]() faktycznie jak się rozpędzi na maksa przy odczycie to szumi, ale przy Liteonie 52327S, na którym przed chwilą robiłem ScanDisc wypalonej płyty z fotami, jest cichy jak polny zefirek w pogodne popołudnie ^_^ Liteona pokonuje jedynie odkurzacz 1800W
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2005
![]() |
Dzięki. Faktycznie, jak zmniejszyłem prędkość odczytu nie szumi tak bardzo. A już myślałem, że mi sie jakiś felerny model trafił. Może i tak, ale póki co oprócz hałasu jest wszystko ok.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Help
Witam!
Kupiłam nagrywarke NEC 3540A i wypała CDaudio, wypala dvd z danymi ( pliki mpeg) ale już z wypaleniem dvd-video ma problemy. Wypalam obecnie na DVD-RW Esperanza z 2 szybkością w Nero 63110. Obojetnie jaki zestaw pilków Vob wybiore (bez problemu odtwarzane z dysku wielkość ok.2GB) to po wypaleniu płytki i odpaleniu w Power dvd są generowane błędy (chcąc przesunąć koncert do przodu wyskakuje błąd), po za tym nie czyta orginalnej płyty z koncertem na dvd (ten sam koncert bezproblemu czyta LG 4120B). Zaktualizowałam sterownik do 1,03 I pytanie w czym problem? - za stary Nero - jakiś defekt nagrywarki - za mało miejsca na dysku dla plików tymczasowych (nie mam ogromnego dysku aby mieć full miejsca) Proszę o szybką pomoc ![]() I o ewentualne proste wyjaśnienie problemu aby głowa kobieca to pojeła
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Niestety Nec z dobrej korekcji nie słynie, i to może być powód nie czytania płyty orginalnej. Co do nagrywania to proponuję zmienić płytki na jakieś normalne, bo esperanza do takich nie należy (zwłaszcza w połączeniu z kiepską korekcją Nec'a).
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Zainstalowałam Nero6.6.0.16 i chyba jest lepiej, bo na jedynym zestawie plików vob ładnie się nagrało i odpaliło bez błędów w Power dvd (nie mam stacjonarnego dvd aby spr.). Teraz mam pytanie bo przejażałam temat i widzę testy na co zwracać uwagę, bo archiwizuje sporo rzeczy na cd no i teraz zacznę na DVD? Chodzi mi o ilość błędów zwłaszcza.
Z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2005
![]() |
witam
Ja mam problem tez z tym NEC'kiem chodzi o to ze komp mi ja wykraywa raz na np 5 razy. Niewiem czy niema jakisch sterownikow czy cos. Uzywam windows XP. Jak naprzyklad sie uruchamia windows to lata taki niebieski pasek na pocztku nie? to on mi sie zatrzymuje niekiedy na kilka sekund w meidzy czasie cos slychac ze nagrywarka cos robi i powraca do normalnego stanu. Co to zmoe byc. Powiedzcie mi jak podpiac mzoe twardy i nagrywarke mzoe to w tym tkwi problem. I prosze o napisanie tam bym zrozumiala to. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |