![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
jaki bym nie wrzucil bios to mam duzo nowych plytek ktorych nie moge skopiowac
a wszyscy ten palnik chwalili nigdy wiecej neca
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Cytat:
G |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Bo nagrywa świetnie - odczytuje gorzej
![]() Na czym polega Twój problem z kopiowaniem płytek?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
Tak - wgralem. Wydaje mi sie, ze ngrywa sie teraz nieco lepiej.
W porownaniu z 3.04 i na plytkach Verbatim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
problem mam taki ze mam duzo filmow dvd i nie moge skopiowac ani zrobic obrazu na dysku caly czas bledy odczytu wywala (probowalem rozne programy )
a u kolesia na palniku liteona wszystkie te plytki spokojnie kopiuje wiec prawda problem z odczytywaniem (wiec zastanawiam sie nad kupnem innej nagrywary ale jakiej )dla mnie to duza wada . Po co mi taki palnik jak nie radzi sobie z odczytem a co za tym idzie nagraniem pozniej na plyte pozdro
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeśli to tłoczone DVD - to dziwna sprawa. Jeśli nagrywane płytki na Liteonie kupla, i jeszcze do tego nienajlepszej firmy nośniki - to norma niestety
![]() Jeśli masz tylko jeden napęd DVD w kompie to rzeczywiście może być dużą przeszkodą odczyt NEC-a. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
mam lg dvd ale jeszcze gozej odczytuje niz nec
no a plytki sa lipne najtansze ale niemoje ja nagrywam na lepszych i odczyt dobry pozniej jest
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
ja uzywalem juz duzo programow i zaden nie dal rady zrobic kopii ale tylko z plytami nagranymi na liteonie.
Nec dobra nagrywarka ale do dupy korekcja bledow wiec u mnie jest na koncu. Mialem nowego neca tez nie dal rady Potem byl lg i to samo bylo caly czas mielil i nic Na koncu testowalem pioneera i o dziwo zrobil obraz bez problemu Nigdy wiecej neca ani lg . Nie mowcie ze jest dobra bo slaba korekcja to juz duzy minus Nagrywarki liteony sa najpopularniejsze a neci sobie niestety z nimi nie radza Moim zdaniem liteon jest lepszy od neca A Ja musze wybulic sie na nowa nagryware pioneera (za liteonem nie przepadam)
[you]ty jestes fachowiec Nie umrę, bo nie mam czasu Ostatnio zmieniany przez pawlo777 : 16.08.2005 o godz. 17:56 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Jakiegoś masz pecha strasznego. Mój kumpel ma litka i mój NEC 2500A bez problemu czyta płytki, które od niego przynoszę :->
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LiteOn ma świetną korekcje, więc czyta prawie wszystko. Niestety zapisuje słabo. NEC zapisuje dobrze, ale ma nienajlepszą korekcję, co tłumaczy słaby odczyt kiepsko nagranych na LiteOnie płyt. Niestety nowy firmware tutaj niewiele pomoże.
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2005
![]() |
Bios do NEC 3540A...
Pojawił się nowy bios k038 do NEC 3540A, czy ktoś wie jakie poprawki zawiera i czy warto go wgrywać.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html
tutaj sa opisy jakie strategie sa uzyte w danym firmwarze oraz po krotce co kazdy z nich oferuje |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Problem z odtwarzaniem DVD na Nec'u ND-3500A
Otóż mój problem jest następujący nagrałem kilka dvd na przenośnej nagrywarce toshiba bo byłem po za domem wróciłem do domu i okazuje się że nec nie może sczytać płyt nagranych przez toshibe zaznaczam że ona nie miała żadnych problemów poradźcie co mam zrobić nie mam już dostępu do napędu toshiby a na płytkach miałem ważne dane
![]() Jeżeli temat się już powtórzył bardzo przepraszam. Pozdrawiam kaldan
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
No niestety korekcja błedów neca pokazuje swoje złe strony . Mozesz przegrac płytki ale i tak nec moze ich nie odtwożyc plolecam zakup jakiegośś czytnika dvd np. lg
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Mam Combo LG i ono radzi sobie jeszcze gorzej niż Nec. A czy Nec 3540 A radzi już sobie lepiej ?? Bo zastanawiam się nad wymianą Combo na neca 3540 A
Mam sympatie do Nec'ów ![]() Pozdrawiam kaldan
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |