![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2521 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej można to uznać za preview, a nie review, bo nie ma tam ani jednego testu jakościowego
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2522 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
![]()
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S Ostatnio zmieniany przez Koolo : 29.05.2005 o godz. 21:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2523 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Przede wszystkim sprawdź na innym czytniku DVD tak nagrane przez siebie płyty (z Twojej wypowiedzi nie wynika, że to zrobiłeś
![]() Później ewentualnie możesz powiadomić o nowościach w temacie. ![]()
![]() |
#2525 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2005
![]() |
No faktycznie nie napisalem nic o tym.
Wiec sprawa wyglada tak. Nagralem na DVD+RW i ani moj sprzet ani sprzet kumpla nie odczytal pierwszego pliku na plytce, z reszta nie bylo problemu. Jak sprawdzilem to u siebie to tez sie nie dalo. Wiec zrobilem pelne kasowanie plyty (myslalem, ze to cos pomoze) i nagralem jeszcze raz. Niestety wyskoczyl ten sam problem. Pozniej przyszedl kumpel i nagrywalem mu na DVD+R pare odcinkow serialu (350MB), a na DVD+RW nagralen 6 plikow po 700MB (obie plyty byly jego). DVD+R jego sprzet nie odczytal za pierwszym razem (ale on ma w laptopie jakies badziewie Generic DVD+RW RW8165), natomiast skopiowal calosc bez problemu z DVD+RW. Jak juz skopiowal to nagral na DVD+RW (dalem mu moja DVD+RW Sony do sprawdzenia bo przy nagrywaniu u siebie - seriali - nie dalo sie skopiowac pierwszego odcinka) pare plikow 700MB na nia. No i nagral i skopiowal to u siebie na dysk. Najpierw myslalem, ze plyta ma jakas skaze dlatego nie dziala ale z tego wynika, ze albo cos z moim NEC'iem jest nie tak albo system juz mam stary i wypadalo by go postawic na nowy. Wczoraj zawiozlem nagrywarke kumplowi i dzisiaj ja beda sprawdzac na jakims innym psrzecie. Moze mu sie uda przyniesc mi jeszcze jedna nagrywajke NEC'a zeby sprawdzic czy tez bedzie sie tak samo zachowywala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2005
![]() |
Witam
Czy ktoś mi może napisać czemu nie moge odtwarzac filmów Divx nagranych przez mojego kolege na płyte DVD. Ja mam nagrywarke DVD Nec 3520 v 3,04 a kolega ma nagrywarke DVD Liteon z najnowszym biosem. Dodam ze plyty zostaly nagrane przez kolege na płyty DVD datex, hawk i DVD RW Philips. Z nagranych 5 filmów czasami moge odtworzyc jeden a czasami dwa. A koles odczytuje wszytkie idelanie nawet na kolegi czytniku DVD tez czyta idealnie. Czy Nec 3520 jest jakis trefny? Co sie dzieje? Pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#2527 |
Bywalec
![]() |
@reignman : Troche cięzko Ciebie zrozumieć (albo ja dzisiaj tak ciężko konktaktuje
![]() @Mariosss - wydajesz się mieć podobny problem jak kolega @reingman. Moje uwagi na ten temat: Po 1. Hawk, Datex - bez komentarza, ja rozumiem - przecież NEC nagrywa wszystko na wszystkim, ale te płyty akurat w Twoim przypadku były nagrywane na LiteONie. Czepiam się, co? ![]() Po 2. Twój problem również tyczy się tylko odczytu, prawda? Firmware napędu nie ma wpływu na odczytywanie danych, więc nie w tym diabeł tkwi. Panowie, napiszcie jeszcze kiedy były wyprodukowane Wasze NEC'i (patrząc od góry na napęd, tam będzie to napisane). ![]() Ja dodam od siebie, że mam NEC'a 3520 już jakiś czas (czyt. ok. 3 miesiące) i nie miałem żadnych problemów. Powiem więcej, potrafi wyciągnąc z płyty więcej niż mój wysłużony czytnik Pioneer'a DVD-120. Chwała mu za to. ![]() ![]()
![]() |
#2528 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2005
![]() |
Moze troche namieszalem ale wszystko zwale na to ze tak cieplo
![]() Jak wczesniej wspomnialem wzial ta nagrywarke do siebie na serwis i zalozyl ja do kompa gdzie swiezo system stawiali. Testuja ja od 12tej i zadnych numerow im nie wykreca tak jak mi. Zrobie tak, ze zainstaluje system na nowo i zobacze wtedy. Jezeli sie to powtorzy to oddam spowrotem na serwis, a jak nie to bedzie znaczylo, ze mam maly smietnik a nie system ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2005
![]() |
Wlasciwie to moj NEC 3520 moj stacjonarny odtwarzacz Cyberhome 462 i naped DVD w laptopie Compaqu nie chce czytac nagranej przez kolege płyty DVD. Ten kolega co ja nagrał może odczytac ta płyte na swoim Liteonie i na swoim odtwarzaczu stacjonarnym Manta 2. Ta plyte tez testowałem u innych kolegów i oni równierz moga odczytac ja bez problemu mimo ze maja jakies stare napedy DVD Combo i cos tam jeszcze. Nic z tego nie rozumie. DVD w latopie moze byc jakies słabe, ale dalczego Cyberhome i NEC nie chec czytac tej płyty. Mało tego nagrałem jescze kilka innych płyt jakis Datex i i Phipilips DVDRW na kolegi Liteonie i znowu to samo nie moge ich odczytac na moim sprzecie a na znajomych napedach DVD wszytsko smiga elegancko Czy ktos potrafi to wylumaczyc? Z góry dzieki za info
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2005
![]() |
Identyfikacja 3520AW bios
mam pytanko mam nagrywarke NEC 3520A po wgraniu nowego biosu 3.04 z dn. 23.04.05 zgłaszą mi sie napend DVD jako 3520AW i co to oznacza i czy można wgrać stary bios ?
P-CAD NAJ LEPSZY :cool: Ostatnio zmieniany przez orcad : 30.05.2005 o godz. 21:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Bywalec
![]() |
@Mariosss : otóz, napędy LiteON'a są niezwykłe.
![]() Mianowicie cechuje je pewna ciekawa cecha - kiczowate nagrywanie płyt niedrogich (czyt. baaardzo tanich). I cóż - jeden czytnik taką płytę odczyta, drugi już niestety nie. Widocznie panowie z fabryki NEC'a nie chcą odbierać LiteON'owi tego jakże budującego tytułu. ![]()
![]() |
#2532 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Już na to odpisywałem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Posiadam dwie nagrywarki:SONY DW-D18A i NEC 3520A.
Gdy nagrywałem płytki na SONY-m, wiele razy zdarzyło mi się że inne napędy nie odczytywały tych płyt. Gdy zakupiłem NEC-a problem znikną. Wszystkie płyty które nagrałem na NEC-u bez najmniejszych problemów są odczytywane na wszystkich napędach DVD oraz większość stacjonarnych odtwarzaczy.
![]() |
#2534 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Esperanza dvd-r 9,4GB
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dvd-r?? dl-to tak ale nie dvd-r.Moze to dwustronna, a nie dwuwarstwowa.Przykro mi to mowic,ale kup cos lepszego nniz esperke
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |