Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2004, 13:18   #1
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

Data rejestracji: 08.11.2004
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli mozesz przetestuj jak czyta Ci płytki CD-R nagrywane jakis czas temu. Bo ja mam problem z tym w NECu i chyba wymienie ten szmelc na cos co jest bardziej kompatybilne i nie czyta wybiórczo
ffariat jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.11.2004, 09:56   #2
dexa
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.10.2004
dexa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez bart132
A ja właśnie dzisiaj zdecydowałem się na Neca. Kazdy mówi pionek, pionek ale nikt nie umie wytłumaczyć czy warty jest dołożenia tych 40 czy 50 zł i zakupienie go w porównianiu do Neca.Ja skłoniłem się ku 3500. Dzisiaj zamontowałem jednakże z braku czasu dziś jakieś testy na tdk itp zrobie jutro Mam nadzieje ze pujdzie ładnie. Pozatym wyszedł nowy biosik do neca więc myślę że bedzie jeszcze lepiej

Pozdrawiam

Po miesiącu używania wytlumaczę Ci co lepszego ma Pioneer:
**cichszy
**cięższy - solidniejsza konstrukcja
**stabilne nagrywanie
**stabilny odczyt wszystkiego
**REWELACYJNA korekcja błędów

A co lepszego ma NEC:
Po restarcie kompa, szybciej czyta jak Pioneer.

Dla mnie NEC jest spalony.
Miałem dwa napędy, obydwa na to samo cierpiały. Teraz mam Pioneera, zero problemów, wygodę, cisze. Ja nic wiecej nie potrzebuje.
Teraz widze jak sie meczylem z NECiem - wgrywalem setki firmware'ów, kombinowalem by bylo lepiej.
Teraz jest poprostu cały czas genialnie.

Ja polecam Pioneera, a co Wy kupicie to Wasz problem.
Powiem wiecej !! nastepna nagrywarka bedzie Pioneer Blue-Ray (jesli bedzie to nastepny standart)

Ja jestem w 100% zadowolony.
Testy sa tendencyjne, mozna sie ich czepiac, a klase napedu poznaje sie po tym jak pracuje.

Temat zacząłem ja bo nie wiedzialem, teraz wiem na 100%, jestem w 100% pewny.
A mialem obydwa napedy w domu i moglem im sie dluzej przyjzec.
dexa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2004, 11:59   #3
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez dexa
Po miesiącu używania wytlumaczę Ci co lepszego ma Pioneer:
**cichszy
**cięższy - solidniejsza konstrukcja
**stabilne nagrywanie
**stabilny odczyt wszystkiego
**REWELACYJNA korekcja błędów

A co lepszego ma NEC:
Po restarcie kompa, szybciej czyta jak Pioneer.

Dla mnie NEC jest spalony.
Miałem dwa napędy, obydwa na to samo cierpiały. Teraz mam Pioneera, zero problemów, wygodę, cisze. Ja nic wiecej nie potrzebuje.
Teraz widze jak sie meczylem z NECiem - wgrywalem setki firmware'ów, kombinowalem by bylo lepiej.
Teraz jest poprostu cały czas genialnie.

Ja polecam Pioneera, a co Wy kupicie to Wasz problem.
Powiem wiecej !! nastepna nagrywarka bedzie Pioneer Blue-Ray (jesli bedzie to nastepny standart)

Ja jestem w 100% zadowolony.
Testy sa tendencyjne, mozna sie ich czepiac, a klase napedu poznaje sie po tym jak pracuje.

Temat zacząłem ja bo nie wiedzialem, teraz wiem na 100%, jestem w 100% pewny.
A mialem obydwa napedy w domu i moglem im sie dluzej przyjzec.
i jak mowilem ze pionnier bedzie najlepszym rozwiazaniem dla ciebie
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2004, 18:15   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A ja chcialbym wiedziec skad wziasc te setki firmware'ow:

Cytat:
Napisany przez dexa
Cytat:
Napisany przez dexa
Przeczytaj swojego posta jeszcze raz i zobacz czy przypadkiem on nie jest tendencyjny ...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 19:44   #5
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A wiec tak dzis sprawdzalem jak odczytuje mi plytki ktore nagrywalem jako pierwsze czyli jakies 2 lata w tyl. Moje CD byly bez jakis wiekszych rys bo wszystko trzymam ladnie i schludnie I pionek bez problemu czytal filmy czy dane nagrane ok 2lata temu na esperanzach. Potem wzialem kilka plytek pozyczonych tez takich leciwych starych jakis shitowych firm typu Mint, Core i jakies no name wogole. Plytki te byly najbardziej porysowane ze wszystkich jakie mialem. Rzadko spotykam bardzie porsyowane a jednak pionier bez problemu sobie poradzil z nimi i bez zadnych problemow mozna bylo ogladac nagrane na nich dawno filmy. Na koncu wzialem jedna DVD z gazety z filmem tez niezle porysowna. Najpierw wsadzilem ja do Samsunga DVD-ROM ale nie umial tego zczytac. Wsadzilem do pionka i odczytal Mozna bylo sobie filmik obejrzec. Wiec mysle jesli chodzi o odczyt to spisuje sie super jesli zczytal mi takie porysowane plytki bo gorszych raczej nie spotykam wiec jestem zadawolony Co do nagrywania narazie zwykle AVI,VCD i CDS AUDIO pale dla znajomych i mowia ze wszystko OK. Nawet na starszcych sprzetac (kolega ma jedna taka stara wybredna wierze ale dalo rady na plytkach PALTINUM I HAWK nagrane na pionierku

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 19:50   #6
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

no to chyba wymienie na Pionka
Stary 10.11.2004, 20:38   #7
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ffariat
no to chyba wymienie na Pionka
jak najbardzej polecam
Stary 10.11.2004, 23:51   #8
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

kurcze mam mieszane uczucia...bo jesli ten pionek bedzie chodził gorzej niz moj NEC to juz spowrotem nie odmienie.... musze podjąć decyzje ...
Stary 10.11.2004, 20:22   #9
frog
Żabol

Zeby nie bylo ze jestem teraz bajecznie zakochany w pionku to napisze WADE jaka zauwazylem do tej pory. Pionek na plytkach Esperanza i Platinum bo takie mam obecnie na stanie daje max predkosc zapisu 32x. Ale dla mnie to rzadna wada bo i tak zawsze nagrywam spokojnie i bezpiecznie 16x A roznica miedzy 32 a 52 jest tak malutka ze chyba nie ma to wiekszego znaczenia. Wlozylem tez DVD+R TDK X4 i poprawnie wykryl i daje mozliwosc zapisu x4. Teraz tylko opanowac jak nagrac avi+tx na dvd i bede sprawdzal

Stary 11.11.2004, 08:31   #10
frog
Żabol

Dawaj pionka jest OK. Napewno bedziesz zadowolony...

Stary 11.11.2004, 13:12   #11
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

no o NECu tez tak mowili...doradzali...a nie jesttem zadowolony... boje sie tylko zeby pionek sie nie okazał gorszy
Stary 11.11.2004, 13:37   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ffariat
no o NECu tez tak mowili...doradzali...a nie jesttem zadowolony... boje sie tylko zeby pionek sie nie okazał gorszy
I dlatego tematy: "Co kupić?"

Nie powinny istnieć

Kupować powinno się podejmując własną decyzję

Bo później takie pretensje są

Że coś miało być tak dobre, a nie jest

A wiadomo, że każdy swoje zawsze chwali
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 14:18   #13
frog
Żabol

Vizarrd no nie mow ze ty kupujac cos nie czytasz zadnej recenzji o danym sprzecie. To tak samo jak poczytac wypowiedzi userow o danym sprzecie. JA do nikogo nie mam pretensji ze mi pionek max zapisa ma 32x. Sam sie zdecydowalem na niego po przeczytaniu opisow userow. I wiedzialem mniej wiecej co kupuje a nawet jak by bylo o wiele gorzej napewno nie mial bym pretensji do kogos tutaj... Jesli si cos kupuje to dobra rzecza jest sie rozejrzec o zakupie gdziekolwiek sie da. Im wiecej zrodel o produkcie tym lepiej.. nie tylko forum...
ffariat no jestem troszke zdziwiony ze AZ TAK narzekasz na tego NECa ze tak wybredny. Inni userzy zbytnio o tym nie pisali az tak....No ale teraz nastepna osoba ktora bedzie kupywac nagrywarke juz bedzie wiecej wiedziec po przeczytaniu nowych postow.....

Stary 11.11.2004, 14:26   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez frog
Vizarrd no nie mow ze ty kupujac cos nie czytasz zadnej recenzji o danym sprzecie. To tak samo jak poczytac wypowiedzi userow o danym sprzecie. JA do nikogo nie mam pretensji ze mi pionek max zapisa ma 32x. Sam sie zdecydowalem na niego po przeczytaniu opisow userow. I wiedzialem mniej wiecej co kupuje a nawet jak by bylo o wiele gorzej napewno nie mial bym pretensji do kogos tutaj... Jesli si cos kupuje to dobra rzecza jest sie rozejrzec o zakupie gdziekolwiek sie da. Im wiecej zrodel o produkcie tym lepiej.. nie tylko forum...
ffariat no jestem troszke zdziwiony ze AZ TAK narzekasz na tego NECa ze tak wybredny. Inni userzy zbytnio o tym nie pisali az tak....No ale teraz nastepna osoba ktora bedzie kupywac nagrywarke juz bedzie wiecej wiedziec po przeczytaniu nowych postow.....
No przecież nie mówię ...

Dokładnie o to chodzi o czym napisałeś

Poszukać tu i tam, zobaczyć wykresy, jakieś recki, opinie ...

Chodzi tylko o to żeby nie było:

"Już byłem zdecydowany, a tu ..."

"No to co wziąć: x czy y?"

"Ale czy aby na pewno?"

"Ale na 100 procent?"

"Ale czy jak będzie chała - to doradzający zwrócą mi kasę?"

And Something Like That

Bo nie wszystkie pytania z powyższych

Ale większość na forum idzie spotkać
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 21:29   #15
adamm84
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
adamm84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pobawiłem sie nec'em 2 dni bo połamał płytke w srodku i sie nie otwiera,a grzebać nie chce. Najwieksza wada tego sprzętu to korekcja błędów, nie wiem jak procentowo,ale cd-rw lg w tej kategorii bije neca na głowe.Zazwyczaj meczy sie z porysowaną płytką około 7-10 minut(czasami sie poddaje),kiedy lg robi to w 4-5.Jak dogadam sie w serwisie to zamienie na pioneera (z ciekawosci zabrałem płyty do kolegi i wszystko zczytał).Chyba ze ktos ma 2 napędy to NEC jest ok
adamm84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd r dl, napęd, nec

Twoje uprawnienia: