![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2004
![]() |
Cytat:
Dokladnie tak samo myslalem, ale dokladnie tak samo. Po czym jak zaczal mi siadac ten NEC to jestem 100zl do tylu (krazki, benzyna do servisu 4 razy) szkoda gadac. I teraz sie zastanawiam czy przypadkiem nie dalem sie nabic w butelke, tj. czy ten NEC nie wyszedl mnie drozej i z zalem przyznaje ze niestety. Jestem wielkim fanem Pioneera od tego czasu. Naprawde wypas. A zapomnialem o jeszcze jednym elemencie na plud dla Pioneera: ** krązki podczas odczytu i zapisu nie nagrzewaja sie !!, a to dla mnie spora zaleta bo sie w przypadku NECa balem ze mi sie krazek spali w tej temp.
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
ostatnio wsadzilem mu dvd+rw sony 4x i moglem wypalac w alcoholu 8x Chodz pozostalem przy 4x... Nagralem na nia krotki avi>dvd. Poszlo na 3ch roznych philipsach stacjonarnych i na jednym starym lg nie poszlo. Teraz bede testowal dvdr
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
WEdług danych producenta pioneer może wypalać 32x CDR, a nec 48x. Ceny wziąłem z komputronika. Jeśli jesteś zadowolony - to najważniejsze.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Lepszy... gorszy.. itp. A strategie zapisu to nie wymysł producentów nagrywarek tylko firm produkujących nośniki które wykupują licencje certyfikatów na strategie zapisów, które zostały specjalnie opracowanie i zatwierdzone.
Prawda jest taka, że bez względu na rodzaj i producenta napędu strategie (min i max moc lasera w określonych obszarach płytki - ADIP i ATIP) w każdym napędzie są jednakowe, tak jak standardy płytek DVD. Róznice w jakości nie zależą od stosowanej strategii zapisu a od ponad 100 czynników a najważniejsze to asymetria płyty, zniekształcenia kątowe, reflaktacja, track pitch opisujący asymetrię położenia ścieżki prowadzącej. Mam teraz Nec'a 3500AG i LiteOn'a 1633S. Na markowych nośnikach 1-4x SL jakość nagrania jest bardzo podobna. Róznice są na korzyść Nec'a przy większych prędkościach i płytkach DL. Można więc na wybranych nośnikach bardzo podobnie nagrać na różnych napędach. Ale to trzeba sprawdzić. Jak... szeroko opisanie na Forum. Nie mam Pioneer'a więc nie wypowiadam się na jego temat. Ale uwagi w stylu cichy, szybki to za mało. Należy zrobić całą serię nagrań tym samym plikiem i programem na różnych nośnikach i porównać. I dopiero wnioskować. Jest niewiele testów na Forum nagranych płytek na Pioneer'ze i ich jakość nie odbiega od przeciętnej. Dlatego uważam za mówienie, że Nec jest gorszy za nieuzasadnione.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 19.11.2004 o godz. 20:38 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
![]() ![]() |
Miła wiadomość dla użytkowników Pioneer'ów. Ostatnia wersja DVDInfopro v 3.47 ma możliwość sprawdzania błędów PI/PO.
http://www.dvd-recordable.org/module...content&id=106 Prośba o testy. ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
kiedy mozna liczyc na podobne "service" dla neca 3500 ? masz moze jakies info ? potestowalbym co nieco
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
szkoda, przydaloby sie baaaardzo. jakbys mial jakies przecieki lub chociaz przypuszczenia, napisz.
|
|
|
|
#9 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
Skoro prosiles o testy to zamieszczam wykresy trzech plytek Verbatim DVD+R 8X nagranych z 12X. Najpierw info na temat plytek |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Oto wykres plytki nr 1
na poczatku pokaze wykres ukazujacy wszystkie piki |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Teraz to samo w innej skali
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
o dupe potluc te testy ... ale jak ktos lubi konia bicie
esperanza palona pionieer'em ![]() ![]() kolejna esperanza palona pionieer'em ![]() ![]() i ... kolejna esperanza palona pionieer'em ![]() ![]() i jeszcze ... kolejna esperanza palona pionieer'em ![]() ![]() a teraz kolejna esperanza tym razem palona nec'kiem ![]()
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Czy mogli byscie zamiescic te wykresy w innej skali? Chodzi mi o to, zeby bylo widac dokladnie, na jakim poziomie srednio utrzymujo sie bledy PI i PO.
Ustawcie PI Scale na 0-40 lub 0-80 a PO Scale na 0-10 lub 0-20. Jeszcze jedna sprawa odnosnie interpretacji. W przypadku Pioneera PO nie jest odpowiednikiem PIF z KProbe. Dopuszczalna max. wartosc PO dla Pioneera wynosi 280. Oto link potwierdzajacy to: http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=90083 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |