![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2004
![]() |
Kłopoty z dźwiękiem w DVD+R po wypaleniu w NEC 3500
Film został obrobiony w DVD2DVD 1.81 z CCE 1.67 z vitaminką .Po wypaleniu w Nero lub DVD Decryptor ,głośność dźwięku ma spore skoki natężenia .Na zmianę jest głośniej i ciszej . Jakość video jest b.dobra . Problem ten nie występuje po obróbce w DVD2DVD .Filmy pale na EMTEC'ach dvd+r 4x z prędkością 2,5 .
Czy mogę liczyć na pomoc ? Pozdrawiam |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Problem z NEC DVD-RW ND-3500AG
Witam serdecznie
![]() Ostatnio zauważylem (wcześniej też to się zdarzało), że moja nagrywarka jak wkładam do niej plytki to slychac takie jakby cykanie, skakanie laser czy tym podobnie. Oczywiście system nie widzi płyty a dioda święci się cały czas. Przed chwilką wkladalem plytke dvd Kilera i Kilerów 2-óch z gazet i nie moge ich odtworzyć. Natomiast plytke Hakera tez z gazety czyta mi bez problemu. Podam jak mam ustawione napędy: IDE Primary Master - Samsung SP1213N IDE Secondary Master - _NEC DVD_RW ND-3500A Płyta główna to Abit NF7-S. Tak jest ustawione w biosie. ASPI jest poprawnie ustawione bo sprawdzalem aspi_chk (ASPI Instalation Verification). Prosze o pomoc czego to może być powodem i co mam zrobić, aby takie rzeczy się nie powtarzały. Może oddać palnik do naprawy? Nie chciałbym bo naprawde fajny napędzik i mi jest potrzebny. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
Cytat:
NEC ma ch**** korekcje błedów i nie czyta dobrze wszystkich płyt nawet nieporysowanych ![]() ja dokupiłem sobie DVD-ROM ASUSa i kozystam z niego jako naped do zgrywania i oglądania filmow ![]() Nic innego wymyslec sie chyba niestety nieda....
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
ja dzisiaj zakupiłem NECa i mam to samo, podczas odczytu płyt DVD coś mi tam w środku stuka. Ale płyty odtwarza normalnie, zadzwoniłem już do serwisu i jutro ide, mam nadzieje że wymienią mi na nowy model. Poza tym cos za bardzo w porównaniu do LiteOna mi ten NEC hałasuje.
pozdr |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
Cytat:
![]() a wymiana modelu na inny nic Ci nieda ja wymieniłem tez i dalej na jednej płytce nie czyta i laserek stuka taki urok widac tego sprzetu
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2004
![]() |
NEC DVD-RW ND-3500AG zapis płyt CD-R
Hej. Mam mały problem z wypalaniem płytek, tzn. płytki EMTEC które obsługują zapis do x52 przez mój napęd NEC DVD-RW ND-3500AG widziane są jako max x32.
![]() Może ktoś to sprawdzić i powiedzieć cyz to normalne? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
To i tak dobrze. Mi Teac552e wykrywa esperanzy 52x jako 16x.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
no to nieźle ale EMTEC to niby dobra firma, w końcu się specjalizują w nośnikach danych już od dłuższego czasu.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
ponoc to wina biosu nagrywarki
![]() ale po co Ci 52 ?najbezpieczniejsza predkosc do 16x minuta szybciej Cie chyba nie zbawi ? ![]()
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Przypomniałem sobie dlaczego tak właściwie ja nie kupuje płyt EMTEC. Z tego samego powodu co esperanz. Lecz było to kiedyś jak kupiłem kilka w promocji i miałem Yamaszke, 24x były widziane jako 8x na nagrywarce 20x. Więc jeśli ty masz taki problem i ja miałem to znaczy że EMTEC jest z tych gorszych firm produkujących nośniki. I nie ma to jak TDK,Verbatim lub Memorex, nigdy mnie nie zawiodły...
[QUOTE=ffariat]ponoc to wina biosu nagrywarki [QUOTE]...i nie poto się kupuje nośniki aby zmieniać bios na nowszy Ostatnio zmieniany przez Salat3 : 17.11.2004 o godz. 00:26 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Przykład: LG CD-R 1-48x nośnik Prodisc: TDK CD-R 1-52x nośnik TDK: Wniosek: Nec uznał nośnik Prodisc jako słabszy i zaleca max zapis 32x. W przypadku lepszego nośnika TDK max 48x. To dotyczy również płytek Emtec'a.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:56 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wielkie za wszelkie informacje. Już nie będe kupował EMTEC"ów. Ale najgorsze jakie miałem płytki to były chyba HAWK ze srebrną górą bez żadnych napisów 25pack szpindel. Panowie to to wogóle CD nie były 5 z nich miały przytopione boczne krawędzie i 50% płyt dąło się tlyko cyztać po nagraniu.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
Cytat:
to sie nie dziw... wszystkie płytki typu HAWK nie wiecej jak 16x zeby nie było problemu z odczytem.
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
A co powiedzie na to, że płytki Titanum po 50 gr rozpoznaje jako Mint i pali x48 zupełnie poprawnie ... (2.18)
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |