![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2003
![]() |
Plluszaak!!!
Buaaahahaha! "Damn good KProbe results. Count the number of PIF errors. Yes.. 3." Czy ty wogóle coś kumasz z angielskiego? Czy to jest komentarz mówiący o tym ze płytka Tayo Yuden wypadłą nieciekawie? Niezły LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
Cytat:
Przeczytaj uwaznie literka po literce co napisalem i posty spod linku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
tak ja mowile ze wieksze szybkosci nic nie dadza jak nie pojawia sie lepsze nosniky konpatybilne z tymi szybkosciami oferowanymi przez nec'a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Ja tam czekam na opis NEC'a a nie jakichś jego OEM'ów. Do malucha też można wsadzić silnik od CC900 ale nadal to będzie maluch...
Sądząc po testach N'25x0 z jakością wypalania nie powinno być niespodzianek. Mnie interesuje, czy zrobiono cokolwiek w stronę poprawienia odczytu.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Plluszak.
Faktycznie, mój błąd, nie przyczytałem uważnie. Sorki i ukłon z przeprosinami w Twoją stronę. ::LOVE: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Hehe ten język to niechcący
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
ja go już mam
Jestem zadowolony. Odczytuje bez problemów płytki typu SHIT ( media store , data write - kupione w marketach po 1,80) nagrane na Liteon 811 i nawet trochę porysowane ( dałem je dzieciom do zabawy bo nie chodziły na stacjonarnym , w Kprobe błędy były rzędu 1000-2500 ). Wbrew powszechnym opiniom o fatalnym odczycie przez Nec-ki trzeba chyba zweryfikować tą opinię na plus dla Neca. Wykresy w Nero cd speed w miarę liniowe , litka już nie mam więc Kprobe nie działa . Co do nagrywania to się nie wypowiadam bo jeszcze nie miałem okazji. Pozdro. :jem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
nagrywam już też
Nagrałem film na płytce Media store (1,85 zł)
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD+R (Single Layer) Disc MID = 56 44 53 50 4D 53 41 42 (VDSPMSAB) Disc TID = 30 30 31 (001) Nominal Capacity = 4.29GB Manufacturer Maybe = Interaxia AG SMART-BURN Speed Limit = 4.0X (Write) Kilka takich zepsułem na Liteonie ( błędy powyżej 2000 na KProbe) Oczywiście mój stacjonarny ORION nawet nie prubował ich czytać , zawieszał się tak że musiałem go resetować poprzez wyciągnięcie z sieci żeby oddał płytę . Miła niespodzianka bo teraz nagrana na NEC-u chula bez żadnych problemów .Wniosek - nagrywanie też jest chyba OK . oczywiście LItka już nie mam więc zero wykresów. Nec czyta też to co nagrał ( nawiasem mówiąc) Myślę że ta zamiana sprzętu wyszła mi na dobre . pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
NEC3500A vs LiteOn1633S
Obserwujac forum od paru tygodni, bylem juz prawie zdecydowany na NEC2500A, potem ceny z 2510A sie zrownaly. Niestety niepochlebne opinie na temat odczytu z tej nagrywarki, rzucily me spojrzenie ku zachwalanemu Liteon832.
Jednak w miedzy czasie pojawily sie NEC3500A i Liteon1633S. Niestety na ich temat jest nader malo wiadomo, a glebsze opinie na forum sie nie pojawily. Ceny sa zachecajace ~400zl. mam sporo serialii TV SF do wypalenia i na sama mysl o upychaniu tego na cd, robi mi sie slabo, wiec nastala ostateczna chwila na zakup nagrywarki, czekac zbytnio nie moge. Wiec rozpetamy "wojne" ktora nagrywarke brac, zaznaczam, ze zalezy mi na jakosci zapisu, trawalosci danych i przyzwoitym odczycie, jako, ze bedzie to jedyny naped DVD w kompie. Jeszcze jedna jak wyglada sprawa serwisu NEC i Liteon, slyszalem, ze z Liteon nie ma problemu, a jak z NEC? Ustawiajacie dziala, kazda salwa (odpowiedz) niech bedzie poparta czyms wiecej niz tylko pustym "bo ja mam "ta" i jest naj". Zatem: cel/ognia! Ostatnio zmieniany przez TanSid : 02.09.2004 o godz. 21:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
sluchaj mojim zdanie powinienes wziasc litka832 poniewaz jest on bardzo podadny na rozne zmiany ktorych mozesz dokonywac sam a jak bys poczytal troche na forum to bys sie dowiedzial ze litek832 drownuje juz a nawet przewysza w zapisie 3500A (dzieki codekingowi) a tak po za tym 1633 tez jest dobrym zakupem wiec wybor nalezy do ciebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Cytat:
TanSid - są informacje o NECu w sieci, nawet całkiem obszerne. Dobrze poszukaj, a znajdziesz.
![]() |
![]() |
#13 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Cytat:
![]() P.S. Nie widzę powodów ku temu, aby Ci było przykro.
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Boję się, żę nie sprostamy twoim wymaganiom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |