![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
Cytat:
CDRy Datex 48X - nagrywa 48X i.record prędkość nieznana - nagrywa 24X |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Ja mam 1.25 i mam 48
![]() pozdro
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
ponownie wgrany bios 1.25 i wszysto wraca do normy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2004
![]() |
trochę OT głównego wątku ale nadal o 3520
Witajcie,
Mam pewien kłopot z tą spawarka... pali rewelacyjnie, żadnych problemów, bierze wszystko jAK leci nawet plyty o bardzo egzotycznych nazwach, ale jest jednen problem... mianowicie kiedy potem chcę przetestowac nagraną plyte w nero cd/dvd-speed pojawiają się problemy. Zgodnie z Waszymi sugestiami testową prędkość ustawiam na 4X i wówczas okazuje się że program nie rozpędza napędu tylko przeprowadza test przy prędkości UWAGA w przedziale 0,98x do 1,xx !!! co się dzieje ? Wystarczy ze zmienię prędkośc testu na np. 8x nie ma żadnych problemów, test przebiega gladko i bezproblemowo. czy to wina spawary? i dlaczego tak się dzieje? jesli potrzebujecie screena z takiego testu bardzo chętnie podrzucę na forum. a moze to ja coś źle robię |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() Modowany od Liggy 1.05 bazujacy na 1.25 na razie mnie nie interesuje ze wzgledu na ostrą zmianę strategii zapisu DVD dla wielu płyt.Niektóre płyty dedykowane dla prędkości x4 można palić x12, x8 można na x16. Dobre dla straceńców . Jedynie co w nim dobre to zdjęte ograniczenia prędkości ripowania i regionu.maniek
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale chyba nie mówisz tu o danych? ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() U mnie na tym biosie pali rewelacyjnie, nawet taki syf jak Mediastore (jak kumpel przyniósł tą płytkę, to aż miałem ochotę się przeżegnać, czy to w ogóle wypali ). Płytka się wypaliła, bezproblemowo się czyta, a reszta mnie rybka, nie ja będę potrzebował później tych danych.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
poczatkujacy
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
witam
Chciałem dołożyć swoje 5 gr . Zastanawiałem się ostatnio nad zakuem nagrywarki DVD i znalazłem się na tym forum . I ten wątek przekonał mnie do ND 3520A i w zeszłym tygodniu nabyłem owe cacko. Co prawda w wersji OEM nie było nic prócz samej nagrywarki, no i panel przedni jest dość ubogi, ale i tak jestem zadowolony z zakupu. Na razie mało wypaliłem, ale płyta Maxmax 4x wypaliła się szybko i prawie bezgłośnie . Sam odczyt płyt DVD również jest bardzo cichy, natomiast przy odczycie cpłyt CD zaczyna trochę głośniej pracoweać. Wczoraj nagrałem kilka płyt CD firmy SPEED i wszystkie z prędkością 48x. POLECAM tą nagrywarkę wszystkim, którzy chcą kupić dobry sprzęt do kwoty 300 zł. pozdro 4 oll
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Kupiłem wczoraj ten palnik, tj. NEC-3520A. Niby wszystko OK.
Filmy piraty-tłoki czyta prawie niesłyszalnie. Nagrywa Esperanzy DVD-R 8X przy swojej prędkości także podobnie-prawie nie słychać. Dopiero jak wkładam później tą samą płytkę z filmem i próbuję oglądać, to słyszę jedno przeciągłe wycie z DVD. Krótko: oglądanie filmów przy takim hałasie jest niemożliwe. Czy można coś zrobić z tym wyciem, może obniżyć prędkość, bądź nagrać inaczej film? Kupiłem tego NEC'a głównie dla filmów, więc sprawa głośności jest dla mnie kluczowa. Z tego co czytam, nie jestem sam. Proszę o jakieś rady, może można zaradzić na ten hałas. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
2.Do ogladania filmów najlepsza jest stacjonarka. maniek
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2003
![]() |
Aby wyciszyć napęd przy oglądaniu filmów najlepiej skorzystaś z jenego z programów CD-Bremse wersja 1.38, CD-Speed wersja 3.4 , Nero Drive Speed 3.0 , CD-ROM Tool.
Tu jest opis programów - http://www.realitynet.pl/content.php?article.142 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2003
![]() |
Po co się mczyć w owijanie, lepiej wynieść komputer do drugiego pokoju
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
ja np. przegrywam film w dvix na dysk twardy i dopiero wtedy oglądam...
a DVD zawsze oglądam na stacjonarnym... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z divx robie tak samo, szkoda plytki i napedu
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |