![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1336 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
Cytat:
hmm z jakimi safe discami jest kompatybilny to powiem szczerze, że to mnie nie interesuje, bo i tak nigdy w życiu nie robiłem kopii bezpieczeństwa jakiejkolwiek płyty z grą (zresztą chyba wszystkie nowe gry z nowymi zavbezpieczneniami nie są jż tak łatwe do obejścia- vide Starforce, a że jest np. kompatybilne z jakimś starszym safe disc, starsze gry to mozna sobie w necie poszukac (nowsze zresztą też)... RPC1 to chodzi o zdjecie blokady regionalnej dvd (a można to obejśc programowo), czyli żeby można było odczytywać płyty kupione np. w USA (bo Europa w tym Polska to 2 rejon, a USA 1).. Riplock to chodzi o zmnieszenia przez producenta w firmware szybkości ripowania płyt dvd do np. 4x. Firmware z odblokowanym riplockiem mogą szybciej ripować płyty... |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1337 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Pożyczylem ta nagrywarke NEC 3520A od brata nagralem dziesiec plyt emtek dvd-r sprawdzilem w nero zero bledow same zielone pola mój dvd-rom lg czyta bez problemu,super palnik wedlug mnie,zbieram teraz kase i zamierzam taki kupic
![]() Ostatnio zmieniany przez Masa : 20.01.2005 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
@ P!otrek
uzywam takiego biosu jaki byl od poczatku w nagrywarce (1.04) @ Marxter na verbatimach 48X tez nagrywa 32x ( nie mowiac juz o mediastorach, hawkach i innym badziewiu) ale i tak jest ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
hmm zauważyłem, ze pod tym względem nec 3520 jest baardzo wybredny. Jak już tu pisałem płyty np. sony: te wyprodukowane przez same sony nagrywa 32x, ale już wyprodukowane przez Daxona dla Sony nagrywa 48X... nie wspominając o Esperanzach które też nagrywa tylko 32 (chodź onew same twierdzą, że są 56x ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
Po prostu tak jest, ze Intel czy AMD ciagne wypuszczaja szybsze modele, taka jest konkurencja, taki rynek, klienta trzeba czyms zwabic. Chodzi tez o cene, bo zawsze te najnowsze i najszybsze sa nieadekwatnie drogie do pozostalych. A i roznica pregkosci 1 Ghz a 1.4 Ghz jednak jest dosc znaczaca. W przypadku procesorow klienci oczekuja ze beda one coraz szybsze, bo to zwieksza komfort pracy. A w nagrywarkach jaki komfort daje predkosc 16x, skoro i tak nikt jej nie uzywa, bo sie plytki potem nie czytaja ? ![]() A w przypadku tego napedu czy bedzie on znaczaco szybszy od poprzednika ? Czy wogole bedzie w czyms szybszy ? Najwyzej podniosa jakas "jedna predkosc" np. z 6x do 8x. Ale czy to powod aby wypuszczac po miesiacu nowy naped ? Przecietny klient na tym wcale nie zyska, bo tylko kompletnie straci rozeznanie. Firmy zamiast skupic sie na dopracowaniu swoich napedow, to wypuszczaja co miesiac nowe buble ktore sprzedaja jako super nowosci ! A te super nowosci praktycznie niczym sie nie roznia od nowosci sprzed miesiaca. NEC lepiej by sie w koncu zabral za poprawienie fatalnej korekcji bledow - ktora wychodzi w kazdym tescie tych napedow, a nie za wypuszczanie kolejnych "numerkow" bez pokrycia. Takie jest moje zdanie. Oczywiscie nie kazdy musi sie zgadzac ![]() Ostatnio zmieniany przez DanielP : 20.01.2005 o godz. 09:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 | ||
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
Firmy robią wszystko żeby mieć jak największy zysk więc żaden problem po wgraniu nowego biosu nadać temu samemu modelowi inną nazwę. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Poprostu może wzieli przykład z Liteona ;-)))))))))))))) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bron boze nie z lite-ona
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | ||||||
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[quote-DanielP]Czy wogole bedzie w czyms szybszy ? Najwyzej podniosa jakas "jedna predkosc" np. z 6x do 8x. Ale czy to powod aby wypuszczac po miesiacu nowy naped ?[/quote] Widocznie tak skoro stalo sie jak sie stalo... ale mysle ze nie tylko w predkosciahc moze sie taki naped roznic... Cytat:
napisze jak Sid... nie wysilaj sie wiecej bo juz nie podejme polemiki pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#1347 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.06.2004
![]() |
Ma ktoś jakieś zrzuty z K-Probe?Osobiście mam kilka, moim zdaniem całkiem niezłych ale nie wiem jak dołączyć taki obrazek do wiadomości.Kombinowałem na różne sposoby ale nie udało mi się.Może ktoś pomoże?
Acha, nawiązując do wypowiedzi DanielP oczywiście się nie zgadzam z tym co napisał, jestem praktykiem a nie teoretykiem i lubie sam sprawdzić niż polegać na tym co ktoś napisał (nie ubliżając autorowi, rzecz jasna)ale w miare go rozumiem bo miałem kiedyś Litka 451s i była to totalna kicha więc jestem do tego palnika co najmniej zrażony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
huh, ja wlasnie jestem po zakupie NECa 3520. nie mialem jeszcze okazji testowac na roznych plytkach ale na moich ulubionych Verbatimkach Pastel pali prawie idealnie. tak dla porownania wrzuce tescik z kprobe Pastela DVD+R palonego x4 na NECu 3520 i na Liteon'ie 1653. oby tak dalej
![]() 2Sem: no wlasnie mialem ten sam problem - rozwiazalem polowicznie (efekt ponizej) ![]() Ostatnio zmieniany przez +Dugi+ : 20.01.2005 o godz. 22:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Juz mam tego Nec`a
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |