![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
Nero Recode!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam!!!
Siedze juz tu nad kompem od 4h i mysle ze zaraz cos tu rozpier.....ole!!! Zawsze kiedy mialem filmy org.na DVD za pomoca smart Ripera kopiowalem je na HDD. Filmy prawie zawsze mialy ok 7 GB i dalej uzywalem do zmniejszenia objetosci danego filmu Nero Recode! dzisiaj dostalem film 2F2F. Skopiowalem na HDD i kiedy chcialem co olwiek zrobic w Rekode to nic sie nie zmienialo! Pokazuje na dole ze film ma ok 7 GB jak zawsze tam jakosc byla przystosowana tak teraz suwaki sa na 100% ale przesuniete w lewo a nie tak jak kiedys dzialolo przesuwalem je w praweo! kiedy zmieniam opcje Fit to target tez nic sie nie zmienia!!!! BŁAGAM o POMOC!!!! bo juz tu na maxa nie moge! co sie dzieje czy to jakies zabezpieczenie czy co?Lub moze jakis inny jest program podobny do Recode! Zgłoś post | IP: Pokaż |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Użyj DVD Shrink 3.1 w porównaniu z Nero Recode uważam ze wypada lepiej.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
ja rowniez uwazam ze wypada o wiele lepiej.
Niepamietam tylko czy potrzebny jest do nieg serial. Ostatnio zmieniany przez ja_jonasz : 22.01.2004 o godz. 21:23 |
![]() |
![]() |
#4 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
a czy cos ci przeszkadza ze tak napisalem. ja w porownaniu z topba napisalem cos konkretnego, wiec nie wiem kto tu daremnie i niepotrzebne pisze.
Ja napisalem porade - ty tylko sie przedstawiles Pzdr |
![]() |
![]() |
#6 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
co poradziłeś
![]()
#7 |
Bywalec
![]() |
w takim razie sorki - pzdr
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
Bardzo dziekuje za pomoc! POMOGŁO!! Nie znalem wczesnien programu DVD Shrink! Jeszcze raz thx pozdr
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Ja też używam DVD Shrink 3.1 jest super i do tego całkiem darmowy co znaczy że można go legalnie używać. Moim zdaniem to całkiem spoko program jeszcze mnie nie zawiódł. A pytanie czy potrzebuje serial to na forum pytanie nie na miejscu. Pozdrowionka !!!
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Hahahaha ! DvdShrink jest lepszy od Nero Recode ? Ludzieco wy gadacie ! Zrobiłem testy na kilkudziesięciu filmach i wyszło jak na dłoni. Nero Recode jest chociaż zaopatrzony w biblioteke (mpeg-2), która wspiera transcoding tego formatu. A czego uzywa shrink w trakcie "zmniejszania" ? A co z renderingiem obrazu ? Pozostaje chyba tylko systemowy DirectX 9.0.
Generalnie oba programy są siebie warte, bo i tak nie dorównają Pinnacle Instant Copy, czy też Cinema Craft Encoder. |
![]() |
![]() |
#11 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Nero Recode i DVD Shrink używają dokładnie tego samego algorytmu. Autorem obydwu (przynajmniej części odpowiedzialnej za transkodowanie dvd-dvd) jest ten sam człowiek. Co tu ma wspólnego DX to juz absolutnie nie rozumiem. "Rendering obrazu" ? Chodzi Ci o podgląd? Tu wszystkie programy używają DX (m.in. po to on powstał).
Powszechna opinia jest taka, że IC8 faktycznie daje najlepszy obraz. Jednak ani Nero Recode ani DVDShrink nie ustępują mu aż tak bardzo. Umieszczenie w tym samym poście IC, DVD Shrinka i CCE zdawałoby się świadczyć, że nie do końca wiesz jak działają te programy i jakie mają ograniczenia.
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Nie no jasne. Jak oglądasz filmy z odległości 5 metrów to jasne że nic nie widzisz. Puść se na kompie i zrób powiększenie klatek - i co różnicy nie widzisz ?
|
![]() |
![]() |
#13 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Pokaz mi, proszę, w moim poście miejsce w którym napisałem, że nie ma różnic. Nie wiem co prawda czy oglądam akurat z 5m ale jednak DVD oglądam na TV a nie na monitorze.
edit: I jeszcze jedno.. nawet przy pomocy CCE można bardzo ładnie s******yć film i wcale nie jest to takie trudne jakby się zdawało.
Proud Lantians' descendant. Ostatnio zmieniany przez ideJ : 04.02.2004 o godz. 23:17 |
![]() |
![]() |
#14 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
A ktos sie bawil Recode 2? Mozna pobrac uaktualnienie z www.nero.com.
Wg mnie wersja wypada lepiej niz Shrink przynajmniej jak chodzi o nowe mozliwosci ktorych raczej nie widzialem w Shrinku.
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2004
![]() |
Proszę o pomoc jestem nowicjuszem w nagrywaniu NeroBR i mam problem ze znalezieniem stronki z plug-inem multichannel i DVD-Video do p/w programu z gory dziękuje i pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
|
|