![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
LG4167 i restart systemu...problem
hej, mam problem: kupilem nową nagrywarkę DVD LG GSA-4167 i w biosie ją widzi, w MOimKomputerze tez, ale po wlożeniu jakiejkolwiek plyty restartuje sie system i gdy ta plyta pozostaje w srodku nie wchodzi juz do windowsa z powrotem. hdd mam na primary master a DVD na sec master. na tych samych ustawieniach nagrywarka CD-RW działa bez problemu... o co moze chodzic ? , instalowałem bios do niej, DL12 i tez lipa , kable sa dobrze podpięte. zasilasz mam LINKOWRLD 430 W. kable(taśmy) nowe okrągle 40PIN.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a moze odepnij jakis naped i zobacz co wtedy bedzie sie dziac ?
czy beda restarty, bo ten zasilacz to chyba jakis "markowy" to nie jest ? i zobacz moze podpiecie na oddzielnej tasmie, jako master, DVD-RW |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
sprawdzalem na wszelkich konfiguracjach: na roznych zworkach, mialem dwie tasmy i na jednej podpiety HDD a na drugiej DVD(majac 2HDD i poprzedni CDRW dzialalo wszystko cacy), naprawde zworki, kable odpadają, zasilacz tez, bo u dziewczyny na 300W(sprzed paru dobrych lat 5-6 i tez jakims tanim) ktora ma podpiete odczyt DVD, floppy i hdd i moją nagrywarkę DVD działała bez problemu
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
|
|