![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Jak wgrac bios 1.16 do dvr-107d i czy warto go wgrac?
Moze i glupie pytanie. Ale jak wgrac bios 1.16 do pionka dvr-107d? Niby wydaje sie proste. Ale moze jest tam jakis haczyk. Nie chce nic zepsuc.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
Nie wiem czy pomogę, ale ja po prostu rozpakowałem plik, kliknołem dwa razy i.... to wszystko. Nie było problemów.
A warto na pewno, np. u mnie miałem taki problem, po nagraniu płyty cd-rw nie mogłem jej odtworzyć na zwykłym cd-romie, mozliwe było tylko odtwarzanie na dvd-romie. Po wgraniu biosu (już nawet 1.15) problem zniknął. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Witam
Ja od niedawna posiadam Pioneera A07XLA jest to prawie to samo co 107 , miałem podobny problem ze nie mogłem wgrać nowego firmware i nikt mi nie umiał konkretnie odpowiedzieć -ale doszedłem sam może tez ty masz takie ***8216;***8217;zabezpieczenie***8217;***8217; Jak już będziesz miał 1,16 wysuń tackę z napędu i wgraj , potem uruchom ponownie komp. Widzisz niby proste a jak się nie wie to dupa zbita A naprawdę się opłaca UP na 1.16 u mnie znikneły problemy z inCD Nero -jest wszystko OK. Pozdrawiam-odpisz jak ci poszło |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Dzieki udalo mi sie wgrac biosa. Wypalilem jedna giere na PS2 na jakies nendznej esperanzie bo tylko takie byly w sklepie i dziala.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() |
Podobny problem
Nie mogę wgrać bios do pionka. Próby robię na razie z 1.16. Po każdej próbie pokazuje się komunikat:Available target is not found. Co jest nie tak? Zaznaczam, że do tej pory nagrałem tylko jedną płytę CDR na tej nagrywarce. W WinOnCD 6 DVD próbowałem nagrać DVD-RW bez powodzenia.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
A to co ja wyżej napisałem to czytałeś -jak nie to przeczytaj i wgrasz na pewno
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() |
Cytat:
Wcześniej miałem Plextora CD-RW, tam z nowym firmwarem nigdy nie było kłopotu. Ostatnio zmieniany przez Mareckimt : 03.10.2004 o godz. 10:10 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() |
Witam. Mam ten sam problem.Za nic nie mogę wgrać nowego biosu do pionka 107. Sposoby z tacką nic nie pomagają. Czy znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu. Bardzo proszę o pomoc. Wlodek
|
![]() |
![]() |
|
|