Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.06.2010, 17:19   #1
Maciax
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2010
Maciax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nietypowy problem - pomóżcie

Witam - jestem nowy na tym forum, co nie znaczy, że nie czytałem różnych postów. Piszę do Was jako do fachowców oraz jako do ostatniej deski ratunku. Ale zacznę od początku... Dorabiam sobie prowadząc małą firmę nagrywającą uroczystości wideo. Po montażu i autoringu robie płytki DVD z filmami. I właściwie od początku mam problem z tymi płytami. Ludzie zwracają mi płyty mówiąc, że się tną i nie da rady ich oglądać. I rzeczywiście - płyty, które wcześniej działały - nagle jakimś cudem nie działają - nie porysowane, kilkudniowe a nie działają. Co dziwniejsze załóżmy, że są 4 kopie tego samego filmu i wszystkie 4 kopie normalnie się odtwarzają a po zacięciu jakiejkolwiek z nich i po wymianie w odtwarzaczu - nie działa żadna! Cuda czy co? Płyty zacinają się w różnych miejscach - nie ma konkretnego błędu - posiadam 2 komputery z tego jeden jeszcze pachnie nowością nagrywarki to Pioneer 212, 215 i 216, oraz plextor 880, na kompach są różne systemy, obrazy tworzyłem różnymi programami, wypalałem je również kilkoma programami - i nic - ciągle to samo. Już ręce opadają a najgorsze jest to że kończą się pomysły co jest tego przyczyną. Dodam, że stosowałem przeróżne kombinacje płyt ale nie dało to rozwiązania - płyty różnych firm raz działały a raz nie. Płytki miałem z naklejkami i bez naklejek - również bez różnicy. Jak widać po ilości nagrywarek - kupiłem również ich kilka i problem pozostał (a nawet się zwiększył bo żona zaczęła się dopytywać po co tyle tych "cdromów w tych pudłach). Systemy zmieniałem kilka razy celem wyeliminowania ewentualnych wirusów. Podzespoły komputera sprawdzane różnymi programami - zresztą komputery działają bez zarzutu - jedyny problem to ten, który opisuję. W związku z problemem proszę Was o jakiekolwiek pomysły, jakąkolwiek pomoc. Co robię źle bądź co jeszcze można wymienić? Z góry dziękuję.
Maciax jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: