![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2004
![]() |
![]()
Witam wszystkich,
Szukalem po necie ale jakos nikt nie opisuje takiego problemu jaki mnie trapi, mianowicie wspomniana nagrywarka (liteon sohw832s) chodzi niby ok ale predkosc wypalania dvd to 2x w kazdym sofcie jaki znalazlem (nero, alcohol ...) mam plyty BENQ (jakies tam DVD-R) kombinowalem z sterami z aspi z przelanczaniem jej na inny kanal (master i slave itd) i nic tylko 2x. Moze macie pojecie czemu tak jest?? Czy to moze byc narzucone przez nosnik (watpliwe bo wlasciwosci nagrywarki tak sa opisane przy testach nawet bez plyty w napedzie) czy sprzed moze byc uwalony? z gory dziekuje za pomoc TymancjO a P.S. chodze na XP pl SP1 Athlon plyta z VIA. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Zmien plyty.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie omieszkam sprobowac.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
zaktualizuj BIOS nagrywarki
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli to BenQ DVD-R jakieśtam bez opisu prędkości takie białe z wierzchu i jeszcze dałeś za nie poniżej lub około 2PLN To nie łudź się one mają index x2 ![]() Chyba żebyś zmieniał w opcje w OP, ale nie polecam Niektórzy białej gorączki dostają jak słyszą o płytkach DVD BenQ ![]() Co nie mensir67pl ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Niop, CD nagrywa normalnie, wiec moze to i plytki (tylko czemu jak robilem info z pustym napedem to tez mi tak pisal) w kazdym razie jak tylko "wstanie nowy dzien" to pedze kupic inne nosniki.
Dziekuje za podpowiedzi, i wybaczcie takie blahe zagadnienie, ale jak ktos cos przywiezie ze sklepu a to na sile nie chce dzialac tak jak ma to krew zalewa (a pozatym to ja jestem zielony w kwestiach nagrywania dotychczas uzywalem starego teaca 4x4x32 ). Pozdrawiam serdecznie. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Litek 832s
Witam all
![]() Też niedawno zakupiłem LiteOn'a 832s, a do tego płytki MediaStore DVD-R x4 i ...... qpa! Po zaktualizowaniu oprogramowania nagrywarki do wersji VS0A - dalej qpa. Po nagraniu pierwszej płytki z prędkością x4 nawet nagrywarka nie chciała jej odczytać. Po zmniejszeniu prędkości do x2 Litek czytał (choć z oporami) DVD-ROM - nie. O wynikach testów poprawności nagrania tej płyty (KProbe) nawet nie wspominam - jeden wielki błąd! (nie kupujcie! - w każdym razie ja nie polecam) Ale teraz jest OK ![]() Wypalam na Verbatkach +R x4 Advanced AZO (płyty sprzedawane po 10 szt. - w przeliczeniu jedna za 3.89) (zmiana book type na DVD-ROM) - i jest naprawdę super! Testy OK - i wszędzie chodzi! Wniosek: LiteOn'y wymagają dobrych nośników DVD, natomiast tryb pracy (master, slave) jest chyba bez znaczenia. U mnie chodzi bardzo dobrze na slave pod w2k3. Co do płyt CDR - to pali dobrze wszystkie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
![]()
najlepsze plytki do tej marki nagrywarwek to Platinum 8x DVD+R od Ricoh Japan, minus wypada slabiej jak to bywa z liteonami nie lubia minusow.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Łza się w oku kręci ![]() |
|
![]() |
![]() |