Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2004, 18:56   #1
tymancjo
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2004
tymancjo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z LiteOn'em 832s

Witam wszystkich,

Szukalem po necie ale jakos nikt nie opisuje takiego problemu jaki mnie trapi, mianowicie wspomniana nagrywarka (liteon sohw832s) chodzi niby ok ale predkosc wypalania dvd to 2x w kazdym sofcie jaki znalazlem (nero, alcohol ...) mam plyty BENQ (jakies tam DVD-R) kombinowalem z sterami z aspi z przelanczaniem jej na inny kanal (master i slave itd) i nic tylko 2x.

Moze macie pojecie czemu tak jest?? Czy to moze byc narzucone przez nosnik (watpliwe bo wlasciwosci nagrywarki tak sa opisane przy testach nawet bez plyty w napedzie) czy sprzed moze byc uwalony?

z gory dziekuje za pomoc
TymancjO

a P.S. chodze na XP pl SP1 Athlon plyta z VIA.
tymancjo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2004, 20:38   #2
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmien plyty.
Stary 11.08.2004, 21:07   #3
tymancjo
Nowy na forum

Nie omieszkam sprobowac.
tymancjo jest offline  
Stary 11.08.2004, 21:50   #4
imek1
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.12.2003
imek1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zaktualizuj BIOS nagrywarki
imek1 jest offline  
Stary 11.08.2004, 22:07   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tymancjo
Witam wszystkich,

Szukalem po necie ale jakos nikt nie opisuje takiego problemu jaki mnie trapi, mianowicie wspomniana nagrywarka (liteon sohw832s) chodzi niby ok ale predkosc wypalania dvd to 2x w kazdym sofcie jaki znalazlem (nero, alcohol ...) mam plyty BENQ (jakies tam DVD-R) kombinowalem z sterami z aspi z przelanczaniem jej na inny kanal (master i slave itd) i nic tylko 2x.

Moze macie pojecie czemu tak jest?? Czy to moze byc narzucone przez nosnik (watpliwe bo wlasciwosci nagrywarki tak sa opisane przy testach nawet bez plyty w napedzie) czy sprzed moze byc uwalony?

z gory dziekuje za pomoc
TymancjO

a P.S. chodze na XP pl SP1 Athlon plyta z VIA.
Nic ci nie da żadna zmiana

Jeżeli to BenQ DVD-R jakieśtam bez opisu prędkości takie białe z wierzchu i jeszcze dałeś za nie poniżej lub około 2PLN

To nie łudź się one mają index x2

Chyba żebyś zmieniał w opcje w OP, ale nie polecam

Niektórzy białej gorączki dostają jak słyszą o płytkach DVD BenQ

Co nie mensir67pl
VIZZARD jest offline  
Stary 11.08.2004, 22:25   #6
tymancjo
Nowy na forum

Niop, CD nagrywa normalnie, wiec moze to i plytki (tylko czemu jak robilem info z pustym napedem to tez mi tak pisal) w kazdym razie jak tylko "wstanie nowy dzien" to pedze kupic inne nosniki.

Dziekuje za podpowiedzi, i wybaczcie takie blahe zagadnienie, ale jak ktos cos przywiezie ze sklepu a to na sile nie chce dzialac tak jak ma to krew zalewa (a pozatym to ja jestem zielony w kwestiach nagrywania dotychczas uzywalem starego teaca 4x4x32 ).

Pozdrawiam serdecznie.
tymancjo jest offline  
Stary 11.08.2004, 23:20   #7
Blue_ray
Nowy na forum

Blue_ray w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Litek 832s

Witam all

Też niedawno zakupiłem LiteOn'a 832s, a do tego płytki MediaStore DVD-R x4 i ...... qpa! Po zaktualizowaniu oprogramowania nagrywarki do wersji VS0A - dalej qpa. Po nagraniu pierwszej płytki z prędkością x4 nawet nagrywarka nie chciała jej odczytać. Po zmniejszeniu prędkości do x2 Litek czytał (choć z oporami) DVD-ROM - nie. O wynikach testów poprawności nagrania tej płyty (KProbe) nawet nie wspominam - jeden wielki błąd! (nie kupujcie! - w każdym razie ja nie polecam)

Ale teraz jest OK

Wypalam na Verbatkach +R x4 Advanced AZO (płyty sprzedawane po 10 szt. - w przeliczeniu jedna za 3.89) (zmiana book type na DVD-ROM) - i jest naprawdę super! Testy OK - i wszędzie chodzi!

Wniosek: LiteOn'y wymagają dobrych nośników DVD, natomiast tryb pracy (master, slave) jest chyba bez znaczenia. U mnie chodzi bardzo dobrze na slave pod w2k3. Co do płyt CDR - to pali dobrze wszystkie.

Pozdrawiam
Blue_ray jest offline  
Stary 12.08.2004, 20:18   #8
wiesmus
Bywalec

Data rejestracji: 04.11.2002
wiesmus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up plytka do liteon

najlepsze plytki do tej marki nagrywarwek to Platinum 8x DVD+R od Ricoh Japan, minus wypada slabiej jak to bywa z liteonami nie lubia minusow.
wiesmus jest offline  
Stary 12.08.2004, 21:38   #9
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tymancjo
dotychczas uzywalem starego teaca 4x4x32 )
Niezły z niego był herbatnik, no nie?

Łza się w oku kręci
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: