![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2006
![]() |
Notebookowy Nec nagrywa nie wiele gorzej niż Plextor px-755a?!
Mam w notebooku nagrywarkę dvd nec nd-6750a oraz także slim tylko na usb liteon sosw-833s. Najlepszy rezultat udało mi się uzyskać na tym necu nagrywając na płytach dvd +r tdk o oznaczeniu tdk 003 przy prędkości 4x.
![]() Czytając forum widziałem, że rezultaty nagrywania na zwykłych nagrywarkach są wiele lepsze, więc postanowiłem kupić używanego plexa px-755a i obudowę na usb. Sprawdziłem przy jakiej prędkości na tych tdk najlepiej nagrywa plex i okazało sie, że przy najwolniejszej czyli przy 6x. Wreszcie wykresy były podobne do tych z forum. ![]() Ale wrzuciłem tą płytkę nagraną na plexie do neca w notebooku i wykres pokazał, że jest nagrana gorzej niż na necu. ![]() Więc wrzuciłem też do plexa tą płytę nagraną na necu i... Dobry wynik. ![]() Liteon też przedstawia takie wykresy jak nec, więc to chyba notebookowe nagrywarki tak mają. Dla porównania verby od mmc. Verbatim +r od mcc 004 nagrany 4x na necu testowany na necu. ![]() Verbatim +r od mcc 004 nagrany 4x na necu testowany na plexie. http://members.lycos.co.uk/nabokow/d...0test@plex.jpg Verbatim +r od mcc 004 nagrany 6x na plexie testowany na necu. ![]() Verbatim +r od mcc 004 nagrany 6x na plexie testowany na plexie. ![]() Więc gdyby nec nie startował z 2.4x tylko z 4x to lepiej by tą płytę prawdopodobnie nagrał. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|