Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2014, 19:22   #1
trezus
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2005
trezus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Nowa nagrywarka z SATA, która nagrywa CD-R x4

Witam. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Po zmianie płyty głównej w komputerze, musiałem zmienić napęd optyczny na taki z łączem SATA. Wybrałem, więc Samsunga SH-224DB. Nagrywarki używam tylko do nagrywania płyt CD-audio. Niestety ta nagrywarka wypala płyty najwolniej z prędkością x16, a to za szybko dla wszystkich odtwarzaczy CD, jakie posiadam(oprócz tego Samsunga oczywiście). Słychać trzaski, zmiana nośników nic nie daje. Moje pytanie brzmi: czy można kupić nową nagrywarkę na łączu SATA, która nagrywa płyty CD-R x4? Nieważne, jakiej marki, ważne żeby była nowa (no ewentualnie używana, ale koniecznie SATA). Niestety producenci podają tylko maksymalną prędkość zapisu.
trezus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2014, 08:21   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez trezus Podgląd Wiadomości
Witam. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Po zmianie płyty głównej w komputerze, musiałem zmienić napęd optyczny na taki z łączem SATA. Wybrałem, więc Samsunga SH-224DB. Nagrywarki używam tylko do nagrywania płyt CD-audio. Niestety ta nagrywarka wypala płyty najwolniej z prędkością x16, a to za szybko dla wszystkich odtwarzaczy CD, jakie posiadam(oprócz tego Samsunga oczywiście). Słychać trzaski, zmiana nośników nic nie daje. Moje pytanie brzmi: czy można kupić nową nagrywarkę na łączu SATA, która nagrywa płyty CD-R x4? Nieważne, jakiej marki, ważne żeby była nowa (no ewentualnie używana, ale koniecznie SATA). Niestety producenci podają tylko maksymalną prędkość zapisu.
Nie znajdziesz żadnej na SATA z prędkością zapisu CD-R x4
Ostatnimi najwolniejszymi modelami jakie zostały na rynku zostały niedobitki nie produkowanych już napędów Sony nagrywające CD-R x8
http://allegro.pl/dvd-rw-sony-optiar...857803919.html

Reszta nowych modeli zapisuje CD-R x16
Jedyne lekarstwo adapter IDE\SATA lub zewnętrzna kieszeń USB lub adapter IDE\SATA\USB i starsze modele napędów

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: