Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2004, 19:19   #1
dodo.
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.12.2003
dodo. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trzaski w głosniku centralnym.

Witam ponownie.

Po konwersji programami BeSliced i póżniej AC3Machine mam pełny dźwięk ac3. Po zabawie programem DVDMaestro i wypaleniu na dvd słyszę tylko w głośniku centralnym trzaski. Nie sa one ciągle ale gdy jest większa akcja(np. strzały z broni). Mam to w dwóch ostatnio robionych filmach: Underworld i Lidze Niezwykłych Dźentelmenów. Czy spotkaliście się z czymś takim? Czy uważacie, że to jest wina kopii filmu żródłowego, czy już konwersji? Wygląda to na jakieś przesterowanie, ale nie jestem pewny czy to wina filmu czy może za duży głos leci na głośnik centralny. Nie jest to winą odtwarzacza dvd bo inne filmy chodzą ok. Można by było przed konwersja lub w trakcie obnizyć natężenie głosu głośnika centralnego, ale nie wiem jak to zrobić jezeli wogóle można. Więc czy może znacie jakies sposoby? A może znacie jakiś program testujący wszystkie kanały, bo wtedy bym sprawdził gdzie tkwi problem?
dodo. jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2004, 00:54   #2
dodo.
Stały bywalec ;)

Cobra Verde tak po cichu liczę na twoją pomoc.
dodo. jest offline  
Stary 12.01.2004, 15:22   #3
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jakie dokładnie parametry miało audio wejściowe i jak ustawiłeś parametry w AC3Machine ?
Stary 12.01.2004, 16:46   #4
dodo.
Stały bywalec ;)

Audio wejściowe ma parametry:

ac3 (0x2000) "Dolby Laboratories, Inc"
448 kb/s (89/ch x 5 ch)
48000 Hz

A w AC3Machine ustawiłem identycznie jak polecałeś, gdy się ma audio w formacie ac3.
dodo. jest offline  
Stary 12.01.2004, 17:12   #5
CobraVerde
KONKWISTADOR

to zapewne wina AC3Machine, które nie grzeszy jakością dźwięku sprawdź czy nie masz gdzieś zaznaczenia przy parametrach dynamiki, volume, Downmix itd. - może soft coś "poprawił" a powinien tylko zmienić FPS...
poza tym właśnie zmiana FPS może spowodwać takie problemy - przy takich operacjach jest zawsze ryzyko błędów i utraty jakości... chciaż ja nigdy nie miałem takich problemów.
zawsze możesz też zmiejszyć poziom sygnału dla głośnika centralnego ale to wyjście awaryjne...
Stary 12.01.2004, 20:39   #6
dodo.
Stały bywalec ;)

Trafiłes w 10-tke. Jest to wina zmiany FPS z 23.976 do 25. Tylko teraz czy te przesterowania mogły winiknąc z samej zmiany, czy też np. dlatego, że w tle działa program p2p(ale mam 512 ram-u i Athlonka 1800 - powinno starczyć chyba). A może znasz jakąś inną metodę i ewentualnie program, który również zmienia FPS z 23.976 do 25 lub też przeprowadza całą konwersję do ac3? Inaczej pozostanie pozostać w tych akurat filmach przy NTSC.

Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia.
dodo. jest offline  
Stary 12.01.2004, 22:15   #7
CobraVerde
KONKWISTADOR

Cytat:
Napisany przez dodo.
czy też np. dlatego, że w tle działa program p2p(ale mam 512 ram-u i Athlonka 1800 - powinno starczyć chyba.
ja nigdy nie miałem takich problemów i stawiam na klienta p2p działającego w tle - ja mam Athlona 2800 i 768 Ramu a mułek potrafi mi tak spowolnić kompa, że każda konwersja może się zakończyć błędami. dlatego np. jak puszczam CCE do roboty to wyłączam wszystkie inne programy...

Twoje uprawnienia: