![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Przycinanie sie filmow
Witam,
Od kilku tygodni mam problem z przycinajacymi sie filmami DVD. Nagrywam na LiteOnie 1633S , u znajomego problem pojawil sie na TEAC-u (nie znam oznaczenia) czy ktos wie w czym moze tkwic problem?? Nagrywam w CloneDVD2 , probowalem tez w DVD XCopy Platinum, Obrazy zrzucam DVDDecrypterem - wszystkich mozliwosci probowalem i ręce opadają. Dzieki za pomoc! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
1. Jaki nośnik/jaka kompresja w Clone DVD
![]() 2. Spróbuj nagrywać clonem do ISO i nagrywać decrypterem (mode - ISO-> write) |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za szybka odpowiedz:
- Problem wystepuje na nosnikach: Verbatim x4, TDK x8, Esperanza x4 wszystkie nosniki -R - Sprobuje twojego sposobu i dam znac (mam nadzieje ze finansowo wytrzymam :-D |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a to przypadkiem nie problem napedu kolegi
![]() przeskanuj nagrana przez sibie plyte za pomoca kprobe i zamiesc skan bledow napisz czy to przycinanie w jakich momentach wystapuj (np co chwila czy np co 15 minut filmu) i na czym polega - zatrzymanie calkowite czy chwilowe chaczenie |
![]() |
![]() |
#5 |
Hitokiri Battousai
![]() |
Też może być problem egzemplarza samego TEACA. Acha i zapomniałem o standardowych pytaniach:
-DMA włączone? -ASPI zainstalowane i działa? Poza tym - jeśli masz możliwość sprawdź jeszcze czy gdzie indziej też się przycinają (np na twoim litku/stacjonarce etc.) |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Do Nimal:
Problem w tym ze wczesniejsze fillmy nagrane na Liteonku chodza bez problemu, obecne haczą nawet u mnie na laptopie i w desktopie. Kprobe - zainstaluje i przetestuje wieczorem i przesle. Przycinanie wystepuje w roznych miejscach (losowo) co plytka to w innym miejscu. Jest to chwilowe haczenie. Do Tengu: Haczenie wystepuje na 2 roznych odtwarzaczach stacjonarnych, a problem haczenia wystepuje rowniez po nagrywaniu filmow u kolegi na TEACu. DMA wlaczone (ale lubi powracac niekiedy samoistnie PIO dlatego sprawdze w domu) ASPI zainstalowane - przy aspicheck pisze ze zainstalowane poprawnie ale czy dziala to nie wiem jak sprawdzic. Nagrywarka oczywiscie na master secondary , kabel 80 itd. bios BS0C Filmy nagrywane sa prosto z obrazow na dysku, wykluczam uszkodzenie obrazow jako ze haczenie wystepuje w roznych miejscach. Moze jakas aplikacja procka przydusza?? Kurcze mam 1 GB RAMu i procek 2,8 HT czyzby tak latwo mozna bylo go zajechac ?? |
![]() |
![]() |
#7 |
Hitokiri Battousai
![]() |
W Nero Info Tool - w zakładce ASPI - pokazuje czy działa poprawnie (sprawdź obie nero ASPI i System ASPI)
Co do konfigu to mam o wiele słabszy (szczegóły w profilu) i się nie haczy, bios jak w podpisie (te nagrane na BSOC też się nie haczą chociaż BSOK wypala mi płytki lepiej), więc albo wirus, albo coś nie tak z laserem. Płytki raczej wykluczam (chociaż liteon woli plusy od minusów no i zawsze mogą się trafić felerne egzemplarze) |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
wgraj nowy biosik - moze poprawi sie jakosc zapisu bo przypuszczam ze to wlasnie to jest problemem (ale czy bios pomoze to inna sprawa)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
Mialem podobne problemy. Zmiany biosu nic nie dawaly - wreszcie odpialem odtwarzacz dvd, ktory byl na tej samej tasmie jako slave - problemy zniknely.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
1. Nagrywarka jest sama na primery wiec nic nie musze odpinac.
2. ASPI dziala poprawnie. 3. Chcialem zamiescic test z kprobe ale mam problem z zalacznikami - jezeli bylby ktos tak uprzejmy zerknac na te bledy to podesle via e-mail. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ziaro : 07.01.2005 o godz. 21:40 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Testy z Kprobe zamiescilem na stronie http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index2.htm
z tego co sie orientuje nie wygladaja za dobrze ![]() Co zrobic ![]() Mysle ze zareklamuje tego padalca Liteona i kupie jakiegos Asusa. |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
o q... to tragedia! nie wykresy
![]() dwie uwagi - testy przeprowadziles z zza wysoka predkoscia - nalezy to robic na 4x (zeby bylo porownianie do innych) no i z jaka predkoscia palisz? z taka na jaka jest przewisdziana plyta? to dawaj natychmiast spawarke do serwisu - niech wymienia na nowa |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki, a wiesz moze jak ustawic w kprobe test z predkoscia x4 ??
szukalem ale chyba niz intelektualny mam - OKI JUZ ZNALAZLEM W INNYM POSCIE NA WYKRESIE - sorki za lamerstwo ;-) Plyty pala sie okolo 25 min. Niby w CloneDVD ustawiam predkosc (x1, x4) ale cos mi sie wydaje ze nie jest to akceptowane przez nagrywarke - tego jeszcze nie rozwiazalem. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ziaro : 10.01.2005 o godz. 09:08 |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
25minut to predkosc 2,4 chyba - bo od wiekow juz takiej plyty w rekach nie mialem...
fakt ze jak ustawisz za niska predkosc to nagra z minimalna dla danej plyty (co zaowocuje paskudnym wyresem) jak plyta jest 4x to pal 4x, jak jest to 8x to tak tez pal ta dziwna predkosc sugeruje - albo masz scrackowanego (oj nieladnie) clonedvd i z tego powodu mozesz miec ograniczenie predkosci (lepiej poszukaj innegio cukierka albo innego programu) albo masz problemy z dma - zobacz czy ci na pio nie przeskoczylo (co konczy sie problemami transferu) |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
DMA sprawdzam bardzo czesto , jest ok.
Taki czas nagrywania uzyskuje jak ustawiam nagrywanie w Clonie na x1, ale moge spokojnie nagrywac szybciej (nie mam ograniczen) z tym ze myslalem ze in wolniej tym lepiej. |
![]() |
![]() |
|
|