![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2004
![]() |
Co lepsze LG 4020B czy NEC 1100A
Planuje zakup taniej wypalarki DVD. Przegladałem allegro i natknąłem sie na LG 4020B za 300 i NEC 1100A za 395 BOXowy. Mam dylemat LB wspiera DVD-R a NEC DVD+R. Ale przeszykałem troche forum mozna przerobic NECa na DVD-R. Mimo wszystko nie bardzow iem co kupic. Chodzi przedeszystkim o cene i aby wspierała DVD+/-R.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2004
![]() |
Ja mam nagrywarke NECa 1300A i sprawuje sie bardzo dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
![]()
Ja mam LG tylko troszkę wyższy model 4040B i muszę powiedzieć, że jest naprawdę super. Wypala na każdym możliwym nośniku bezbłędnie nawet na takich badziewiach jak ESPERANZA
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2004
![]() |
hmm... widac ze nie uzyskam konkretnej odpowiedzi. To z innej beczki. Opłaca sie przerabiac neca 1100A -> 1300A.
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Naprawdę chciałbyś zaryzykować? Gdybym miał antyk na składzie, to co by mi szkodziło, ale wydać szmal i zaraz go stracić na własną prośbę? Podpowiem w inny sposób. Pojawiła się nowa nagrywarka TDK 880N, ale nie o niej chę pisać. Jest trochę ludzi, którzy mają poprzednią 440N. Po ostatnim firmwarze 1.0A napradę mucha nie siada. 440N miała dwa lata gwarancji a pojawiłą się rynku niecały rok temu. Rozejrzyj się, może na Allegro. W ten sposób masz szansę kupić nagrywarkę na gwarancji (door-to-door), nagrywającą 4x i plusy i minusy. I jakby spojrzeć w głąb jest to poprawiony NEC 1300. Taka odpowiedź powinna Cię satysfakcjonować. Na marginesie tylko zasugeruję, czy wiesz jak jest realizowana gwarnacja na produkt, któy wyszedł już z oferty? Wiesz? Oczywiście, porządna firma wymienia uszkodzony na aktualny, a jaki? Oczywiście na 880N!!! I dalej chcesz przerabiać antyk na staroć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Witam
Liteon 451s (w Łodzi) 437 zł nowy dwa lata gwarancji chyba że nie lubisz tej firmy. Roczna nagrywarka może mieć za sobą i 1000 płytek i co wtedy? ps. Ja dużym łukiem omijam LG ale są tacy co sobie chwalą |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Po przeróbce na 1300 nagrywa także minusy. Jednak nagrywam nadal na plusach, bo te wydaja sie pewniejsze. Próbowałem nagrywać X-dyski -r, ale na dvdinfopro pokazywalo mase bledow. Chociaz na moim odtwarzaczu taka plytka z błędami się odtworzyła bez problemu. Na lepsze minusowe plytki bylo mi szkoda kasy, aby testowac.
![]() |
![]() |
|
|