![]() |
Witam wszystkich, zwłaszcza speców od Litka.
Od pewnego czasu jest nowy bios BS0R, pewnie niektórzy zauważyli, ale jego premiera przeszła jakoś bez echa, brak wyczerpujących i wnikliwych testów, w porównaniu do wcześniejszych biosów, no i dyskusja jakby zeszła trochę na inne tory. Sam niewiele potrafię, bo nagrywarkę posiadam bardzo krótko, i właśnie chciałem się czegoś nauczyć. Między innymi dlaczego w nowym biosie nie mogę włączyć omnipatcherem-1.3.18 funkcji auto-bitsetting, a zależy mi na tej funkcji, bios pobrałem ze strony codeguys-a. W tej chwili mam SOHW-1633S BS0K i jest OK. Ale mogło by być lepiej, czyż nie? |
dzięki ja też przeszedłem na te co Ty,i jest wszystko OK.
|
sorrki ale nie mogłem wczoraj odpowiedziec (w shrinku lub CloneDVD - powinienes wywalić np. menu/dodatki/zbędne dialekty mandaryńskie i napisy po staroarabsku na przykład :P w shrinku opcja re-author w Clonie zapomniałem [od kiedy używam DVD decryptera do wypalania DVD Shrink mi wystarczy :) ]
|
dzięki za zainteresowanie!!!
|
tak był 62% ale to też zależy na jakim filmie,te które trwają po 120min i wiecej nie mieszczą mi się później na płycie.Na to wygląda że coś ja źle robie,a jak podnieść ten stopień kompresji.Napisz jak robić żeby było OK.Dzięki
|
A jaki był stopień kompresji - nie czasem mniejszy od 80%
|
Witam.Mam takie pytanie odnośnie przegrywania filmów dvd(z wypożyczalni) na nagrywarce SQHW - 1633s,programem CLONDVD 3.0 wszystko jest OK ale dopiero teraz zauważyłem przy odtwarzaniu na stacjonarnym dvd że podczas odtwarzania jest widać takie przebłyski ostrości najlepiej widać jak jest zbliżenie twarzy lub na dłużej jest pokazywane dana scena,objawia się to tym np.na zbliżeniu twarzy że widać dokładnie rysy twarzy potem mniej, mniej i znowu dokładnie i tak cały czas .Próbowałem różnych nośników i jest tak samo.Nie powiem oglądać sie da ale coś chyba jest nietak.Proszę o radę może jakieś inne oprogramowanie do przegrywania lub inny bios(aktualnie używam BSOA)ale miałem i BSOK i nadal tak było.
|
Tak czymac!!!
Cytat:
|
Cytat:
Wtedy się zwala na co innego :D |
Cytat:
no cos ty, jakosci nie mozna przeciez po-gorszyc :mruga: |
Cytat:
|
+ drobne bledy, poprawa predkosci odczytu czasem
wieksze zmiany sa raczej opisywane |
I "tylko" obsługa nowych nośników, tak?
|
Cytat:
A tak napoważnie, samo wgranie nowego biosu nie jest niebezpieczne, ale podczas wgrywania mogą się rózne rzeczy przytrafić np. brak napięcia itp. Powyłączaj wszystkie programy w tle (antywir, firewall winamp itp), weyjmij wtyczke od netu :mruga: i jazda. Nic nie rób na kompie aż wyświetli się komunikat że wszystko ok. Jak by cos poszło nie tak, jest duża szansa na przywrócenie nagrywarki do życia. Uprzedzając pytanie, wgranie nowego biosu nie wpływa na gwarancję, chyba że jest to bios modyfikowany lub od innego modelu. Było już kilka razy o tym na forum. |
Witam. Mam Liteon1633S na BS0K obecnie. Opłaca się robić na BS0R ? Bezpieczne to jest?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |